Tyska vinvägar i Pfalz

BUSSRESA - Tyskland - Rundresa 6 dagar

Tyska vinvägar i Pfalz
- Gemytligt & genuint

Den tyska vinvägen lockar med berömda orter som Bad Dürkheim och Deidesheim i vindistriktet Pfalz. Vi besöker undersköna byar och njuter frukterna av områdets produktion i form av det lokala vinet. På vägen passar vi även på att prova Moselvin i Cochem. Följ med på en avkopplande bussresa i vinets tecken!
 


  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
  • En underbar rundresa för vinälskaren!
  • Vi bor 3 nätter i vinvägens huvudort Neustadt an der Weinstrasse.
  • Missa inte utflykten till romantiska Heidelberg!
     

2021 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Äntligen på väg

Malmö - Wuppertal: Scandoramaguiden möter upp på Öresundsterminalen och hälsar välkommen. Vi installerar oss bekvämt i bussen, tar sikte på bron till Danmark och snart är vi på färjan mot Puttgarden. Vi stannar för lunch och framåt aftonen nalkas middag på vårt övernattningshotell i Wuppertal, ca 72 mil.

Dag 2, måndag: Via Cochem & Mosel

Wuppertal - Neustadt an der Weinstrasse: Resan fortsätter söderut och vi kommer att se hur landskapet successivt förändras utanför bussfönstret. Så småningom kommer vi in i Rheinland-Pfalz, Tysklands största vinodlingsområde med berömda regioner som Rheinhessen, Mosel och Pfalz. Vi besöker småstadsidyllen Cochem vid Moseldalen och får möjlighet till resans första vinprovning och lunch. Vårt mål för dagen är den tyska vinvägen och dess huvudort Neustadt an der Weinstrasse, ca 34 mil. Här checkar vi in på Achat Hotel och på kvällen kan du följa med på en promenad med efterföljande middag. 

Dag 3-4, tisdag - onsdag: Den tyska vinvägen

Pfalz: Den tyska vinvägen ligger i vinodlingsområdet Pfalz mellan de kuperade utlöparna av Pfälzerwald och slättlandskapet vid Rhen i Rheinland-Pfalz. Detta är Tysklands äldsta och mest välkända turistled. Den börjar i Bockenheim i norr och slutar efter ca 85 km i Schweigen vid gränsen mot Alsace i Frankrike. Vinet ger landskapet en särskild prägel och området är ett mycket populärt utflyktsmål. Här förenas ett vackert naturlandskap, åtskilliga slott och borgar, pittoreska byar och idylliska småstäder utmed den tyska vinvägen. Även det pfalziska köket lockar med mustig lokal mat med ett därtill passande vin. Med över 300 olika vinodlingar är urvalet omfattande. Givetvis ger vi oss ut på en del av den tyska vinvägen och bekantar oss med detta underbara område. Vi får även möjlighet att upptäcka vackra Heidelberg. 

Dag 5, torsdag: Via Alsfeld norrut

Neustadt an der Weinstrasse - Hannover: Det har blivit dags att lämna Rheinland-Pfalz och vi färdas norrut till Hessen och Alsfeld. Den idyllska lilla staden har välbevarade korsvirkeshus och ett tjusigt marknadstorg som vi tittar närmare på. Vårt mål för dagen är Hannovertrakten där vårt övernattningshotell dukar fram kvällens middag, ca 47 mil.  

Dag 6, fredag: Många upplevelser rikare

Hannover - Malmö: Vi börjar dagen med en god frukost. Genom det böljande tyska landskapet går färden vidare norrut. I en trevlig liten tysk by får vi möjlighet till lunch innan färjan mellan Puttgarden-Rödby tar oss till Danmark. Framåt 20-tiden är vi framme i Malmö, ca 50 mil. På återseende!

2021 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 520:-
(ordinarie pris 1 690:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Idylliska Cochem & traktens Moselvin

Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden samt äter en god lunch och passar såklart på att prova traktens Moselvin.
Pris inkl lunch ca 325:-

Neustadt an der Weinstrasse

Följ med och upptäck den tyska vinvägens huvudort! Vi ger oss ut på en promenad i Gamla stan och bekantar oss med vinhandelns centrum som bjuder på charmiga korsvirkeshus och gemyt. Vi ser stadens symbol Stiftskyrkan, den främsta gotiska kyrkan i Pfalz, och regionens äldsta korsvirkeshus såväl som den mytologiska Elwedritschefontänen. Vi avslutar med en härlig middag på en trevlig restaurang. 
Pris inkl middag ca 475:-

Den tyska vinvägen

I dag ska vi utforska delar av den tyska vinvägen. Vi besöker bland annat Dürkheim som varje år arrangerar världens största vinfest. Att vinkulturen är stark går inte att ta miste på och ett bevis på detta är världens största vinfat som vi kommer beskåda i staden. Vi passar också på att göra ett besök i charmiga Deidesheim. Givetvis ska vi under dagen även bekanta oss med det lokala vinet under ett besök med provning hos en lokal vinbonde. 
Pris ca 445:-

Romantiska Heidelberg

Vid Rhens biflod Neckar ligger drottning Silvias födelsestad Heidelberg. Den gamla valvbron Alte Brücke är ett av stadens kännetecken tillsammans med det majestätiska slottet som tronar uppe på höjden. Heidelberg är en underbar stad som det är lätt att förälska sig i. Vi ger oss ut på en promenad i Gamla stan och njuter av den vackra bebyggelsen innan vi får tid att på egen hand ytterligare utforska Heidelberg. På väg tillbaka till Neustadt passar vi på att prova ytterligare vin från Pfalz.
Pris ca 445:- 

Charmiga Alsfeld

I delstaten Hessen finner vi den välbevarade korsvirkesidyllen Alsfeld. Vår guide tar oss med på en liten promenad innanför stadsmuren. Runt stadens torg finns flera sevärda byggnader, bland annat rådhuset och stenhuset Weinhaus med sin karaktäristiska trappstensgavel.
Ingår i resans pris.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
29/8BussAchat Hotel, Neustadt an der WeinstrasseMer än 85 495:-Boka
12/9BussAchat Hotel, Neustadt an der WeinstrasseMer än 85 495:-Boka
26/9BussAchat Hotel, Neustadt an der WeinstrasseMer än 85 495:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 5 frukostar (dag 2 - 6)
  • 2 middagar (dag 1 och 5)
  • Utflykten Charmiga Alsfeld


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 495:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Achat Hotel, Neustadt an der Weinstrasse
Achat Hotel, Neustadt an der Weinstrasse
Trevligt hotell med god tysk komfort och centralt läge i charmiga Neustadt längs med den tyska vinvägen. Hotellet: Välkomnande hotell i modern stil, byggt 1989, som har en trevlig och renoverad restau...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 5 - 6

Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Övernattningshotell Tyskland - Hemresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...