Skip to main content

Tyska parker & trädgårdar

BUSSRESA - Tyskland - 5 dagar

Tyska parker & trädgårdar
- Gröna upplevelser i Sachsen-Anhalt - Nyhet!

Det ökande intresset för naturupplevelser smittar av sig och vad passar då bättre än att njuta av några av Tysklands främsta historiska parker och trädgårdar. Unescoskyddade Wörlitzer Park är ett eldorado av undangömda trädgårdsrum, trolska vattenvägar och väldoftande blommor. Välordnade barockträdgårdar, vidsträckta landskapsparker och grönskade vandringsstigar blir våra följeslagare i denna outforskade del av det gröna Tyskland!


Snabba fakta!
  • Tre utflykter med park- och trädgårdstema ingår i resans pris!
  • Historiska trädgårdsrum och parklandskap, Unescoskyddade Wörlitzer Park, Magdeburg.
  • Bauhausrörelsens Dessau.

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Mot Sachsen-Anhalt

Malmö - Dessau: Vår guide och buss möter upp i Malmö och snart korsar vi Öresundsbron på väg mot Gedser och färjan till Rostock. Under överfarten ges möjlighet till en välsmakande lunch. Väl i land fortsätter färden söderut mot Dessau, beläget i den oexploaterade delstaten Sachsen-Anhalt, som vi beräknas nå senare under eftermiddagen, ca 56 mil. Vi checkar in på Radisson Blu Hotel Fürst Leopold och avslutar kvällen med middag medan vi lär känna våra medresenärer lite närmare.

Dag 2-4, måndag - onsdag: Tyska parker & trädgårdar

Dessau: Vår stad har varit residensstad i både ett furstendöme och ett hertigdöme. Båda sedan länge insomnade, men det spännande historiska arvet finns kvar. Numera är Sachsen-Anhalt namnet på förbundslandet som Dessau ligger i och avstånden till intressanta besöksmål i den här delen av Tyskland är korta. Framförallt finns det en uppsjö välskötta historiska trädgårdsrum och parklandskap som vi kommer att titta närmare på. Unescoskyddade Wörlitzer Park är den mest välkända av anläggningarna och skapades av en inflytelserik furste under slutet av 1700-talet. Den över hundra hektar stora egendomen är ett paradis av vattenvägar, historiska byggnader och överraskande trädgårdskonst. I närliggande Magdeburg njuter vi av en vandring genom stadens sammanlänkade grönområden som har utgjort kärnan i flera trädgårdsutställningar de senaste decennierna. Det omväxlande landskapet i samspel med floden Elbes lopp och översvämningsängarna är sann balsam för själen! De många slotten och herresätena som ligger utströdda på den omgivande landsbygden har alla unika parker och trädgårdar. En historisk exposé med väldoftande och lummiga upplevelser!

Dag 5, torsdag: Farväl Dessau

Dessau - Malmö: Rika på gröna intryck lämnar vi Dessau för att ta oss tillbaka mot Sverige. Vi passerar förbi Potsdam och genom Brandenburg innan vi anländer till Rostock och färjan mot Gedser. Milen genom Danmark flyger snabbt förbi och framåt 20-tiden når vi återigen Öresundsterminalen i Malmö, ca 56 mil. Vi säger auf Wiedersehen till våra resekamrater och nyfunna vänner och tackar för denna gång!

 

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 830
:- (ordinarie pris 920:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Slott- & parker från medeltid till 1700-tal

Dessaus förflutna som betydelsefull residensstad tar sig uttryck i de många vackra slott med tillhörande parker och trädgårdar som finns i stadens utkant och på den omgivande landsbygden. Medeltidens tidevarv känner vi fläktar av vid slottsparken i Köthen som visar upp en vattenfylld vallgrav omgiven av hängande träd. I Mosigkau förflyttas vi till 1700-talets välordnade och geometriska elegans med tillhörande labyrint. Vi rundar av dagen med att utforska Dessaus egna grönområden, skapad en gång i tiden av de styrande furstarna.
Ingår i resans pris.

Bryggeriafton

Alla tyska städer med självaktning brygger sitt eget öl och serverar den i en trevlig lokal. Så även i Dessau och i kväll beger vi oss till stadens bryggeri för att njuta av mat och dryck framställda på bästa sätt av lokala råvaror!
Pris inkl middag ca 425:-

Parkvandring i Magdeburg

Genom staden Magdeburg flyter Elbe och längs flodens lopp breder stadens omväxlande grönområden ut sig. Vi vandrar genom dessa skiftande trädgårdsrum och njuter av ålderstigna träd, prunkade rabatter och vidsträckt utsikt. Här skapade den välkände trädgårdsarkitekten Peter Joseph Lenné i början av 1800-talet Tysklands första trädgårdsanläggning som var öppen för allmänheten. På öar, ängar och gamla klosterområden väntar oss spännande överraskningar!
Ingår i resans pris.

Arkitektur & gastronomi à la Bauhaus

I Dessau utvecklades under 1920-talet Bauhausrörelsen, enkelt förklarat föregångaren till funktionalismen. Vi tar en titt på skolbyggnaden där studenterna utbildades och lärarnas välbevarade bostäder innan vi rundar av kvällen på den snart hundraåriga restaurangen nere vid Elbe, en arkitektonisk och kulinarisk fullträff, i sann Bauhausanda!
Pris inkl middag ca 495:-

Trädgårdsriket Wörlitzer Park

Den Unescoskyddade landskapsparken Wörlitzer Park överträffar det mesta när det kommer till trädgårdskonst, vattenvägar och undangömd arkitektur. Efter engelska förebilder överraskas ständigt besökaren av nya upplevelser och dolda paviljonger, små tempel, ruiner och broar bland den frodiga grönskan. Båtturen på den spegelblanka sjön tillhör besökets höjdpunkter. Som kontrast besöker vi sedan slottsparken Oranienbaum med anor från 1600-talet där det holländska barockidealet fulländas med noggrann symmetri och ståtlig manbyggnad.
Ingår i resans pris.

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)
  • 1 middag (dag 1)
  • Utflykterna Slott- & parker från medeltid till 1700-tal, Parkvandring i Magdeburg och Trädgårdsriket Wörlitzer Park


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 295:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Radisson Blu Hotel Fürst Leopold, Dessau
Radisson Blu Hotel Fürst Leopold, Dessau
Bekvämt hotell med 80-talsvibbar och goda gästrecensioner. Frukost och middag serveras i restaurangen Fürst Leopold medan du kan låta kvällen klinga ut över en drink i den trevliga baren JU. Sommartid...
Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö