Skip to main content

Treviso i Veneto

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 8 dagar

Treviso i Veneto
- Ett Venedig i miniatyr - Nyhet!

Treviso i Venetien beskrivs ibland som ett Venedig i miniatyr. Staden är huvudort i provinsen med samma namn och lockar med enastående landskapsvyer, välsmakande viner, historiska vingslag och unika konstskatter. Både okända italienska småstadspärlor såväl som kioskvältaren Venedig står på programmet. Följ med och få en ny favorit!

Snabba fakta!

  • Charmiga Treviso med sina kanaler påminner om ett Venedig i minatyr.
  • Regionen Venetien är välmående, framstående och omtalad för sina fina råvaror.
  • Skiftande landskapsvyer, välbevarade historiska stadskärnor och vacker arkitektur.

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Avkopplande start

Malmö - Hof: Resan tar sin början på Öresundsterminalen i Malmö. Vi sätter kurs mot kontinenten och i danska Gedser åker vi ombord på färjan till Rostock. Vi gör uppehåll för fika och framåt kvällen anländer vi till Hotel Central i Hof som väntar med middag, ca 74 mil.

Dag 2, måndag: Via Österrike

Hof - Treviso: Efter frukost fortsätter vi söderut genom Tyskland och Österrike. Från bussfönstret skådar vi ut över Alperna. Vi passerar gränsen till Italien och sätter kurs mot Treviso, ca 75 mil. Väl framme checkar vi in på Villa Pace Park Hotel Bolognese i Preganziol, strax söder om Treviso, som blir vår fasta punkt i tillvaron de kommande fem nätterna.

Dag 3-6, tisdag - fredag: Treviso i Veneto

Treviso: Området mellan bergskedjan Dolomiterna i norr och floden Po i söder kallas för Veneto, i Sverige oftast omnämnt som Venetien. Det här området är kanske det allra mest framstående och välmående i hela Italien. Venetien har under vissa perioder levt i skuggan av Venedig men har sannerligen en egen karaktär. Treviso brukar kallas för ett Venedig i minatyr och är en utmärkt utgångspunkt för våra kommande upptäcktsfärder och lever verkligen upp till alla drömmar och förväntningar på en norditaliensk stad. Uteserveringar, små butiker, torg, rådhus och kyrkor från olika epoker finns samlat inom bekvämt gångavstånd. För att inte tala om de charmiga kanalerna! Vi kommer att upptäcka det kuperade landskapet i norr med små byar med omsorgsfullt skötta gamla stenhus och det bördiga slättlandet längre söderut med intressanta städer. Närheten till förstklassiga råvaror och en lång tradition att ta hand om dessa på bästa sätt gör att mat och dryck alltid har haft en framskjuten plats! Förutom de vackra och skiftande landskapsvyerna och välbevarade historiska stadskärnor kommer vi som är intresserade av vacker arkitektur, inte minst från renässansens tidevarv, få tillfälle att njuta. En underbar resa helt enkelt!

Dag 7, lördag: Bayern hägrar

Treviso - Schweinfurt: Vi tar farväl av Treviso och sätter kurs norrut. Vi tar oss an Österrike ännu en gång och under eftermiddagen passerar vi genom sydtyska Bayern. Framåt kvällen checkar vi in på Mercure Hotel Maininsel i Schweinfurt och äter middag tillsammans, ca 75 mil.

Dag 8, söndag: Vi drömmer oss tillbaka

Schweinfurt - Malmö: Efter frukost färdas vi norrut mot Hannover och Lübeck. Vi stannar för lunch i Tyskland innan vi tar färjan över till Rödby i Danmark. Snart når vi Öresundsbron och vid 20-tiden är vi åter i Malmö med fina minnen i bagaget, ca 83 mil.

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 2 160:-
(ordinarie pris 2 400:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Upptäck Treviso

Treviso genomkorsas av kanaler som kantas av vackert bemålade hus och prydliga balkonger. Inne i den muromgärdade gamla stadskärnan reser sig den ståtliga katedralen medan eleganta och promenadvänliga loggior alltjämt skuggar promenadstråken under årets varma perioder. Vår guide tar oss med på en promenad i den charmiga staden!
Pris ca 195:-

Prosecco med middag

Det klassiska mousserande vita vinet som framställs i norra Italien kallas prosecco. Ett par mil norr om Treviso, där landskapet vackert veckar sig, ligger proseccons egen huvudstad, Conegliano. På de grönskande sluttningarna trivs vinrankorna som allra bäst och det är resultatet av deras frukt som vi ska bekanta oss med i kväll. På en av traktens vingårdar får vi reda på hur tillverkningsprocessen går till och givetvis blir det också provsmakning. Välutbildade sätter vi oss till bords och njuter av en middag med lokala inslag!
Pris inkl middag ca 495:-

Renässansens Padua

Följ med till eleganta och förnämliga Padua som ibland kallas för Giottos stad efter konstnären som skapade Cappella degli Scrovegni, ett mästerligt kapell. Med ett anrikt universitet där Kopernikus studerat och Galileo Galilei undervisat vallfärdar människor fortfarande hit för att utbilda sig. Padua är en mångfacetterad stad full av konstnärliga och historiska monument. Från eleganta Piazza dei Signori till vad som av många anses vara Europas största torg, Prato della Valle. Vår guide tar oss med på en promenad innan vi får tid att på egen hand upptäcka vad Padua har att erbjuda inom konst, kultur och god mat. Kanske lockar ett besök i den botaniska trädgården eller en espresso på ett anrikt kafé?
Pris ca 345:-

Villa di Maser & Bassano del Grappa

I dag väntar den enastående skapelsen Villa di Maser på oss. Detta Unescoskyddade renässanspalats skapades i mitten på 1500-talet av dåtidens ledande arkitekt, Andrea Palladio. Paolo Veroneses fulländade väggmålningar pryder flera av salarna. Norr om palatset flyter floden Piave fram genom det kuperade landskapet som ännu bär synliga spår från första världskrigets stridigheter. Vi fortsätter till den fridfulla staden Bassano del Grappa, belägen vid berget Monte Grappas fot. Andrea Palladios smäckra träbro från 1500-talet sträcker sig över floden Brenta och i bakgrunden strävar bergstopparna mot himlen. Genom århundradena har olika makthavare försökt styra över staden och vi får höra mer om detta under vårt besök. Staden förknippas också med tillverkningen av destillatet grappa som framställs av bottensatsen från vintillverkningen.
Pris ca 395:-

Muromgärdade Castelfranco Veneto

Följ med och imponeras av en vacker och välbevarad medeltidsstad! Castelfranco Venetos stadsmur uppfördes i slutet av 1100-talet, när relationen med rivalen Padua var som mest ansträngd. Den fortifierade stadskärnan omges dels av stadsmuren men också av en vallgrav. Att strosa i den gamla stadsdelen är som en resa tillbaka i tiden. Vi avslutar med en trevlig gemensam middag.
Pris inkl middag ca 475:-

Sagolika Venedig

Vi besöker broarnas och kanalernas stad, en verkligt annorlunda stad. Dagens puls förenas med en mer än tusenårig historia. Resan går med buss, men sista biten åker vi naturligtvis båt som sig bör. Här väntar fantastiska upplevelser i form av arkitektur, konst och kultur. Vi tar en titt på Markusplatsen med alla sina duvor, kampanilen och det anrika Dogepalatset. Promenera sedan över den kända Rialtobron eller passa på att åka gondol, ett minne för livet!
Pris exkl gondoltur ca 495:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/8BussVilla Pace Park Hotel Bolognese, Preganziol-TrevisoInga tillgängliga platser7 995:-Inga tillgängliga platser
29/8BussVilla Pace Park Hotel Bolognese, Preganziol-TrevisoInga tillgängliga platser7 995:-Inga tillgängliga platser
19/9BussVilla Pace Park Hotel Bolognese, Preganziol-TrevisoInga tillgängliga platser7 995:-Inga tillgängliga platser
10/10BussVilla Pace Park Hotel Bolognese, Preganziol-TrevisoInga tillgängliga platser7 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • 5 middagar (dag 1 - 2, 4 och 6 - 7)

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 895:-

Avresa 19/9 och 10/10 bor vi på Hotel Ullrich i Elfershausen dag 7-8.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 7

Villa Pace Park Hotel Bolognese, Preganziol-Treviso
Villa Pace Park Hotel Bolognese, Preganziol-Treviso
Trivsamt och komfortabelt hotell vars stil påminner om en italiensk villa med elegant flair, omgärdat av en parkliknande trädgård med små statyer här och där. Här kan du koppla av och njuta under skug...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Central, Hof
Hotel Central, Hof
Trevligt och tilltalande hotell som har en modern exteriör och delvis renoverad interiör med bayernska influenser som bjuder på hög komfort. Här finns en ombonad och trivsamt inredd restaurang med som...

Övernattning Dag 7 - 8

Mercure Hotel Maininsel, Schweinfurt
Mercure Hotel Maininsel, Schweinfurt
Bekvämt och bra, fyrstjärnigt övernattningshotell med vackert läge på en ö intill floden Main och alldeles i närheten av Gamla stan. Hotellet: Modernt hotell i klassisk stil, byggt 2002, som har resta...
Sista minuten
5/8Bordershopfrån 795:-
5/8Göta Kanal & Östergötland Weekendfrån 3 995:-
8/8Dalarnafrån 3 995:-
8/8Jylland med Skagenfrån 5 695:-
14/8Inlandsbanan med Dalarna & Jämtlandfrån 7 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö