Skip to main content

Treflodskryssning Würzburg-Trier

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Treflodskryssning Würzburg - Trier
- Avkopplande & njutningsfullt

En härlig flodkryssning längs inte mindre än tre av Tysklands vackraste och mäktigaste floder! Vi inleder i Würzburg vid Main och avslutar i Trier vid Mosel. Däremellan hinner vi med både Frankfurt am Main och Bernkastel samt kryssa på Rhen. Det vankas härliga naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. En avkopplande kryssning i skön takt.
 

Resan genomförs även i omvänd ordning, kryssning Trier-Würzburg - Klicka här »
 


Snabba fakta!
 • Avkopplande resa med härliga upplevelser.
 • Bekväm båt med bra service & mat. Helpension på båten där vi bor 6 nätter.
 • Upplev Bamberg, Würzburg, Wertheim, Miltenberg, Frankfurt am Main, Bernkastel och Trier.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 870:-
(ordinarie pris 970:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Barockstaden Bamberg

I nordöstra Bayern ligger den vackra barockstaden Bamberg, kulturminnesskyddad av Unesco sedan 1993. Vi tittar på biskopsfurstarnas residens och den imponerande Bamberger Dom. Vi gör också en liten promenad ned till det egendomliga Altes Rathaus som ligger på en ö i floden Regnitz.
Ingår i resans pris.

Pampiga Würzburg  

Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader. Allt från gamla romanska kyrkor från 1100-talet till barockens överdådiga arkitektur. Följ med din guide på en intressant stadspromenad i Gamla stan. Vi ser bland annat den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg. Vi ser också det överdådiga Residenspalatset, uppsatt på Unescos världsarvslista 1981.
Pris ca 225:-

Miltenberg vid Main

Följ med på en promenad i korsvirkesidyllen Miltenberg. Här väntar en verkligt genuin miljö med kullerstensgator och vacker gammal bebyggelse. Historien är ständigt närvarande och vi får höra om influenser från kelter, romare och germaner. Men framförallt ska vi njuta av allt det vackra!
Pris ca 195:-

Kontrasternas Frankfurt

Nu ska vi upptäcka den mångfacetterade storstaden Frankfurt! Även om andra världskrigets bombräder gick hårt åt Frankfurt har många av stadens sevärdheter noggrant restaurerats och iordningställts. Vackra korsvirkeshus, Saalhof som ursprungligen var en medeltida kejsarborg, klassicistiska Paulskirche och Goethes födelsehus har alla sina lika viktiga som självklara platser i Tysklands historia. Rådhuset Römer, praktfulla Alte Oper, smågatorna i Ebbelwoikvarteren och de bländande skyskraporna bidrar till starka kontraster.
Pris ca 225:-

Bernkastel-Kues & vinprovning

Följ med på upptäcktsfärd i idylliska Bernkastel-Kues med sina korsvirkeshus och kullerstensgator som kantas av vinstugor och kaféer. Vinerna är inte att förglömma under vår vistelse i Moseldalen och självklart gör vi en vinprovning och lär känna de eleganta vinerna som bara står att finna i denna region.
Pris ca 325:-

Trier vid Mosel

Följ med och upptäck Tysklands äldsta stad, belägen i Moseldalen nära gränsen till Luxemburg. Kopplingen till romarriket är stark och en gång i tiden omnämndes den som det andra Rom. Här finns lämningar av historiska monument som bland annat romerska bad, en amfiteater, stadsportar och broar. Det är inte konstigt att så många byggnader är upptagna på Unescos världsarvslista. Följ med och låt dig imponeras av denna historiska pärla i Moseldalen!
Ingår i resans pris.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Äntligen på väg

Malmö - Kassel: Från Öresundsterminalen i Malmö åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch längs vägen och framåt aftonen nalkas middag på Wyndham Garden Hotel i Kassel, ca 65 mil.

Dag 2, söndag: Besök i Bamberg

Kassel - ombordstigning i Würzburg: I dag passar vi på att göra en avstickare för att besöka barockstaden Bamberg som ståtar med imponerande arkitektur. Staden är berömd för sin Rauchbier, ett rökigt öl. Kanske vill du slå dig ner på en servering och prova stadens dryckeskändis? Vårt mål för dagen är Würzburg där vi under eftermiddagen går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Traviata, ca 34 mil. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och på kvällen äter vi en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Würzburg över natten.

Dag 3, måndag: Pampiga Würzburg

Würzburg - Wertheim: Efter frukost rekommenderar vi vår promenad i den bayerska barockpärlan Würzburg. Staden präglas av alla kyrkor och torn från olika tidsepoker men det är barocken från 1600- och 1700-talen som är mest påtaglig. Den kanske främsta attraktionen är Unescopärlan Residenspalatset med sin vackra park och sitt kapell. Även den mäktiga fästningen Marienberg är en symbol för staden. Würzburg fungerar också som centralort när det gäller det klassiska vitvinsområdet Franken, varför inte köpa med sig en flaska av det lokala vinet? Vi återvänder för lunch ombord och nu påbörjar vi seglatsen längs Main, Rhens viktigaste biflod. Av den totalt ungefär 500 km långa floden är ca 400 km seglingsbar och via Main-Donaukanalen är den sammankopplad med mäktiga Donau vilket gör det möjligt att segla hela vägen från Svarta havet till Nordsjön. Framåt midnatt lägger vi till för natten i Wertheim.

Dag 4, tisdag: Miltenberg hägrar

Wertheim - Miltenberg: Vi spenderar förmiddagen i Wertheim. Här rinner floden Tauber ut i Main och ruinerna efter slottet Wertheim tronar ovan staden. Strosa i de charmiga gränderna och insup atmosfären. Vid lunchtid seglar vi vidare mot Miltenberg som vi når under eftermiddagen. Följ med på en promenad i den gamla staden, en gång belägen på gränsen mellan romarriket och Germanien. Under natten seglar vi vidare mot Frankfurt am Main.

Dag 5, onsdag: Via Frankfurt till Rüdesheim

Frankfurt am Main - Rüdesheim: På morgonen kommer vi fram till Frankfurt am Main, Europas finansiella centrum. En verklig storstad som ståtar med en hypermodern skyline med höga skyskrapor och kontorsbyggnader vilket gett upphov till smeknamnet Mainhattan. Följ med på vår stadsrundtur och upptäck både gammalt och nytt. Vid lunchtid seglar vi vidare på Main och kommer så småningom in på Rhen. Vårt mål för dagen är Rüdesheim dit vi når i kvällningen och kanske lockar ett besök på livliga Drosselgasse efter middagen ombord? Vi ligger still i Rüdesheim över natten.

Dag 6, torsdag: Romantiska Rhen

Rüdesheim - Cochem: På morgonen lättar vi ankar och i dag väntar en dag ombord då vi kan njuta av den vackraste delen av Rhen, den mellan Rüdesheim och Koblenz. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan du se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Vid Deutsches Eck möts Rhen och Mosel och vår kryssning fortsätter på den senare till Cochem som vi når framåt middagstid. Vi ligger still i Cochem över natten.

Dag 7, fredag: Idylliska Bernkastel

Cochem - Bernkastel: Förmiddagen spenderar vi ombord, seglandes på Mosel mot Bernkastel. Koppla av och njut av vyerna. Under eftermiddagen lägger vi till i Bernkastel och nu rekommenderar vi att följa med på en liten promenad i den charmiga orten. Vi passar också på att prova det lokala vinet innan vi samlas ombord för en sista fartygsmiddag. Under natten seglar vi mot Trier.

Dag 8, lördag: Vi går i land i Trier

Landstigning i Trier - Hamm: Efter frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi passar på att spendera förmiddagen i Trier, Tysklands äldsta stad med en stark koppling till romarriket. Vi fortsätter sedan till Hamm och Mercure Hotel som dukar för middag, ca 29 mil.

Dag 9, söndag: Auf Wiedersehen

Hamm - Malmö: Sista dagen far vi vidare genom Tyskland, stannar för lunch och tar sedan färjan från Putt­garden över till danska Rödby. Vi åker genom Danmark och är i Malmö igen ca kl 20.00, ca 67 mil. Med många härliga minnen i bagaget börjar vi kanske redan planera nästa resa?

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
28/5BussMS TraviataMer än 814 295:-Boka
11/6BussMS TraviataMer än 814 295:-Boka

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 2 övernattningar i dubbelrum
 • 6 övernattningar i dubbelhytt
 • 8 frukostar (dag 2 - 9)
 • 5 luncher (dag 3 - 7)
 • 8 middagar (dag 1 - 8)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykterna Barockstaden Bamberg samt Trier vid Mosel


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 995:-

Tillägg för hytt på övre däck 600:- per person
Tillägg för minisvit på nedre däck 900:- per person
Tillägg för minisvit på övre däck 1 200:- per person
Tillägg för svit på övre däck 2 400:- per person
Grundpriset avser hytt på nedre däck.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 60 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

MS Traviata
MS Traviata
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i en traditionell och ombonad stil i en dämpad och harmonisk färgskala med många detaljer i mörkt trä och...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Wyndham Garden Hotel, Kassel
Wyndham Garden Hotel, Kassel
Ett bekvämt övernattningshotell med inomhuspool i Kassel och en mångårig samarbetspartner. Hotellet: Hotellet har restaurang, bar, bistro med sommarterrass samt en fitnessavdelning med inomhuspool, mi...

Övernattning Dag 8 - 9

Mercure Hotel, Hamm
Mercure Hotel, Hamm
Komfortabelt och bra, fyrstjärnigt övernattningshotell i centrala Hamm. Hotellet: Uppskattat och bra hotell med stor gruppvana, byggt 1981 och kontinuerligt renoverat. Här finns restaurang, gruppmatsa...
Sista minuten
9/12Advent på slott i Polenfrån 3 195:-
9/12Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
9/12Julmarknad i Celle 4 dagarfrån 3 595:-
10/12Julmarknad i Lübeckfrån 2 795:-
10/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 2 895:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö