Skip to main content

Treflodskryssning Trier-Würzburg

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Treflodskryssning Trier-Würzburg
- Avkopplande & njutningsfullt 

En härlig flodkryssning längs inte mindre än tre av Tysklands vackraste och mäktigaste floder! Vi inleder i Trier vid Mosel och avslutar i Würzburg vid Main. Däremellan hinner vi med både Cochem och Rüdesheim vid Rhen. Det vankas härliga naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. En avkopplande kryssning i skön takt.


 

Boka nu med Öppet köp!

Du kan alltid avboka fram till 90 dagar före avresa.
Läs mer »
 


Resan genomförs även i omvänd ordning, kryssning Würzburg-Trier - Klicka här »

 

 
Snabba fakta!
 • Avkopplande resa med härliga upplevelser.
 • Bekväm båt med bra service & mat. Helpension på båten där vi bor 7 nätter.
 • Upplev Bonn, Trier, Cochem, Rüdesheim, Wertheim och Würzburg.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Äntligen på väg

Malmö - Remscheid: Från Öresundsterminalen i Malmö åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch längs vägen och framåt aftonen nalkas middag på Hotel Essential by Dorint i Remscheid, ca 73 mil.

Dag 2, söndag: Besök i Bonn

Remscheid - ombordstigning i Trier: I dag passar vi på att besöka den forna huvudstaden Bonn. Vi fortsätter sedan till Trier vid floden Mosel där vi under eftermiddagen går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Traviata, ca 24 mil. Vi gör oss hemmastadda i våra hytter och på kvällen äter vi en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Trier över natten.

Dag 3, måndag: Idylliska Bernkastel

Trier - Bernkastel: Efter frukost rekommenderar vi vår promenad i Trier, Tysklands äldsta stad med en stark koppling till romarriket. Vi återvänder för lunch ombord och nu påbörjar vi seglatsen på Mosel mot Bernkastel. Denna sträcka av Mosel anses vara den vackraste så det är bara att koppla av och njuta av vyerna. På kvällen lägger vi till i Bernkastel för natten.

Dag 4, tisdag: Charmiga Cochem

Bernkastel - Alken: Tidigt på morgonen seglar vi vidare på Mosel mot Cochem som vi når vid lunchtid. Nu kan vi följa med till Reichsburg och njuta av vyerna över floden och vinodlingarna. På kvällen seglar vi vidare mot Alken där vi ligger still över natten.

Dag 5, onsdag: Romantiska Rhen

Alken - Rüdesheim: I gryningen lättar vi ankar och seglar den sista biten på Mosel till Deutsches Eck där den möter Rhen. Nu väntar den vackraste delen av Rhen, den mellan Koblenz och Rüdesheim. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och under förmiddagen kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Under eftermiddagen når vi vackra Rüdesheim och här får vi möjlighet att följa med till monumentet Germania med efterföljande vinprovning. Kanske lockar ett besök på livliga Drosselgasse efter middagen ombord? Under natten seglar vi vidare mot Miltenberg.

Dag 6, torsdag: Main hägrar

Rüdesheim - Miltenberg: Vi seglar vidare och i höjd med Mainz styr vi in på Rhens viktigaste biflod, Main. Av den totalt ungefär 500 km långa floden är ca 400 km seglingsbar och via Main-Donaukanalen är den sammankopplad med mäktiga Donau vilket gör det möjligt att segla hela vägen från Svarta havet till Nordsjön. Vi passerar Frankfurt am Main och når senare under eftermiddagen Miltenberg. Följ med på en promenad och hör mer om den gamla staden, en gång belägen på gränsen mellan romarriket och Germanien. Vi ligger still i Miltenberg över natten.

Dag 7, fredag: Via Wertheim

Miltenberg - Lohr: Tidigt på morgonen kastar vi loss och seglar vidare på Main till Wertheim där vi gör ett strandhugg under förmiddagen. Här rinner floden Tauber ut i Main och ruinerna efter slottet Wertheim tronar ovan staden. Strosa i de charmiga gränderna och insup atmosfären. Vid lunchtid seglar vi vidare mot Lohr där vi lägger till för natten.

Dag 8, lördag: Pampiga Würzburg

Lohr - Würzburg: Efter en förmiddagskryssning och en sista lunch ombord ankommer vi till barockstaden Würzburg i norra Bayern. Staden präglas av alla kyrkor och torn från olika tidsepoker men det är barocken från 1600- och 1700-talen som är mest påtaglig. Den kanske främsta attraktionen är Unescopärlan Residenspalatset med sin vackra park och sitt kapell. Även den mäktiga fästningen Marienberg är en symbol för staden. Würzburg fungerar också som centralort när det gäller det klassiska vitvinsområdet Franken, varför inte njuta av ett glas på en trevlig servering? Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets ­restaurang för en festlig avskedsmiddag och vi ligger still i Würzburg över natten.

Dag 9, söndag: Åter mot Sverige

Landstigning i Würzburg - Malmö: Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00, ca 85 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 255:-
(ordinarie pris 1 395:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Forna huvudstaden Bonn

I Västtysklands tidigare huvudstad Bonn föddes Ludwig van Beethoven år 1770 och hans födelsehus på Bonngasse 20 står fortfarande kvar. Vi gör en liten gemensam rundtur bland vackra byggnader innan vi får lite tid på egen hand. Stadskärnan, som delvis fortfarande härrör från kurfurstetiden, bildar en av de längsta sammanhängande gågatorna i Tyskland.
Ingår i resans pris.

Trier vid Mosel

Följ med på en promenad i Tysklands äldsta stad, belägen i Moseldalen nära gränsen till Luxemburg. Kopplingen till romarriket är stark och en gång i tiden omnämndes den som det andra Rom. Här finns lämningar av historiska monument som bland annat romerska bad, en amfiteater, stadsportar och broar. Det är inte konstigt att så många byggnader är upptagna på Unescos världsarvslista. Följ med och imponeras av denna historiska pärla i Moseldalen!
Pris ca 225:-

Borgen Reichburg i Cochem

Vi tar oss högt upp över staden till Cochems vackra borg, Reichburg, där vi har en fantastisk utsikt över vinodlingar och Moseldalen. Vi får en guidad tur och imponeras av spännande historia.
Pris ca 325:-

Niederwald & Weingut Magdalenenhof

Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi besöker också vingodset Magdalenenhof för att lära oss mer om traktens viner. Vi rundar av med en trevlig vinprovning där vi får njuta av goda Rheingauviner.
Alternativ vingård kan förekomma.
Pris ca 425:-

Miltenberg vid Main

Följ med på en promenad i korsvirkesidyllen Miltenberg. Här väntar en verkligt genuin miljö med kullerstensgator och vacker gammal bebyggelse. Historien är ständigt närvarande och vi får höra om influenser från kelter, romare och germaner. Men framförallt ska vi njuta av allt det vackra!
Pris ca 195:-

Pampiga Würzburg  

Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader. Allt från gamla romanska kyrkor från 1100-talet till barockens överdådiga arkitektur. Följ med på en intressant stadspromenad i Gamla stan. Vi ser bland annat den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg. Vi ser också det överdådiga Residenspalatset, uppsatt på Unescos världsarvslista 1981.
Pris ca 225:-

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
4/6BussMS TraviataMer än 814 795:-Boka

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 1 övernattning i dubbelrum
 • 7 övernattningar i dubbelhytt
 • 8 frukostar (dag 2 - 9)
 • 6 luncher (dag 3 - 8)
 • 8 middagar (dag 1 - 8)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykten Forna huvudstaden Bonn


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 3 995:-

Tillägg för hytt på övre däck 700:- per person
Tillägg för minisvit på nedre däck 1050:- per person
Tillägg för minisvit på övre däck 1400:- per person
Tillägg för svit på övre däck 2800:- per person
Grundpriset avser hytt på nedre däck.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 70 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 9

MS Traviata
MS Traviata
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i en traditionell och ombonad stil i en dämpad och harmonisk färgskala med många detaljer i mörkt trä och...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Essential by Dorint, Remscheid
Hotel Essential by Dorint, Remscheid
Komfortabelt övernattningshotell med lättillgängligt läge. Hotellet: Modernt hotell som har en trevlig och renoverad restaurang med sommarterrass samt en lobbybar. Hotellet är rökfritt. Våningar: 4 Hi...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö