Skip to main content

Toscanska Rivieran med Elba

BUSSRESA - Italien - Rundresa - 9 dagar

Toscanska Rivieran med Elba
- Naturskönt & outforskat

Italiens mest berömda landskap finns i den magiska regionen Toscana som främst är förknippad med böljande kullar och silvergröna olivlundar, men här finns också en inbjudande kuststräcka. Vi bor på den härliga toscanska rivieran och utforskar områdets kulturskatter innan vi fortsätter till skärgården och enastående Elba - Toscanas skönaste ö. En resa du inte vill missa!


 
Snabba fakta!
  • Regionen som har allt! Från böljande kullar till en inbjudande kuststräcka.
  • Vi bor 2 nätter i Forte dei Marmi på den toscanska rivieran och 2 nätter utanför Portoferraio på Elba.
  • Elba - Toscanas skönaste ö!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Med drömmar om Toscana

Malmö - Stadtallendorf: Scandoramaguiden hälsar välkommen på Öresundsterminalen och vi installerar oss bekvämt i bussen för färd via bron till Danmark. I Rödby tar vi färjan över till Puttgarden och efter ett trevligt lunchuppehåll i norra Tyskland fortsätter vi söderut. Under kvällen når vi Stadtallendorf och Parkhotel som väntar med middagen, ca 74 mil.

Dag 2, söndag: Över gränsen till Italien

Stadtallendorf - Assago: Efter frukost åker vi vidare förbi Frankfurt-am-Main och genom Baden-Württembergs vackra landskap. Vi passerar bland ­annat Schweiz och Lugano innan vi åker över gränsen till Italien. I kvällningen passerar vi modestaden Milano och checkar in på Belstay Hotel i Assago, ca 78 mil.

Dag 3, måndag: Kulinariska Parma

Assago - Forte dei Marmi: Vi tar oss vidare söderut till regionen Emilia-Romagna, ofta omnämnd som Italiens skafferi. Vi passar på att besöka eleganta Parma som ståtar med en av världens vackraste kyrkor och dessutom anses vara ett verkligt kulinariskt centrum. Vi styr sedan mot kusten och Forte dei Marmi på den toscanska rivieran som lockar med långa sandstränder, ca 28 mil. Här väntar Hotel Bellonda som på kvällen serverar middag.

Dag 4, tisdag: Kultur & avkoppling

Forte dei Marmi: I dag kan vi följa med och uppleva två av Toscanas guldkorn, historiska Lucca med sin medeltida stadsmur och Pisa med sitt berömda lutande torn, katedral och baptisterium. Passa även på att därefter njuta av stranden i Forte dei Marmi. Hit har badsugna vallfärdat sedan 1930-talet, tack vare den fantastiska sandstranden. Med grannorter som Viareggio och Pietrasanta är den toscanska rivieran ett riktigt paradis!

Dag 5, onsdag: Elba hägrar

Forte dei Marmi - Portoferrario: Efter frukost tar vi farväl av Forte dei Marmi och beger oss söderut till hamnstaden Piombino. Härifrån seglar färjan som tar oss till Elba, den största av öarna i Toscanas skärgård. Efter ungefär en timmes seglats lägger vi till i Portoferrario och åker den korta sträckan till Hotel Fabricia, vackert beläget vid havet strax utanför den lilla fiskebyn Magazzini öster om Portoferrario, ca 17 mil. Nu kan vi följa med och prova det lokala vinet innan vi kopplar av på hotellet och avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 6, torsdag: En grönskande oas

Elba: Italiens tredje största ö är omtalad för sitt milda och behagliga medelhavsklimat, varierande stränder och kristallklara vatten. Medelhavsvegetationen bjuder på en tropisk grönska och korkekar och eukalyptusträd sträcker sig mot en oftast blå himmel. Sandstränder, skogbeklädda berg och dramatiska klippor. Romantiska fiskelägen, gamla borgar och små byar fullbordar bilden av en idyll. Följ med på vår rundtur och lär dig mer om denna förhållandevis oexploaterade ö, Napoleons landsförvisning och varför den av många anses vara vackrast i Medelhavet!

Dag 7, fredag: Norrut genom Toscana

Portoferrario - Calliano: Det har blivit dags att ta farväl av Elba för denna gång. På morgonen tar vi båten tillbaka till fastlandet och reser norrut mot Florens, vidare över Poslätten och förbi Modena och Verona. Vårt mål för dagen är den lilla byn Calliano, belägen strax norr om Gardasjön, och Villagio Hotel Aquila, ca 48 mil. På kvällen äter vi en god middag tillsammans.

Dag 8, lördag: Tyrolen & Bayern

Calliano - Fulda: När morgonen är som vackrast beger vi oss norrut över Alperna igen. Vi tar vägen över Brennerpasset där vi möts av det storslagna bergslandskapet. Vi fortsätter sedan genom Tyskland samtidigt som landskapet skiftar utanför fönstret. På kvällen checkar vi in på Hotel Fulda Mitte i Fulda som väntar med middag, ca 70 mil.

Dag 9, söndag: Vi längtar redan tillbaka

Fulda - Malmö: Efter en stärkande frukost tar vi plats i bussen och rullar vidare norrut genom Tyskland. Vid färjeläget i Puttgarden väntar vår färja till Rödby. De sista milen går genom Danmark och vi är åter på Öresundsterminalen i Malmö ca kl 20.00, ca 76 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 135:-
(ordinarie pris 1 265:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Kulinariska Parma

Eleganta Parma som sedan gammalt placerat sig på finsmakarnas världskarta ståtar även med vacker arkitektur, musik och fotboll. Till stadens arkitektoniska höjdpunkter räknas operahuset och den fantastiska katedralen med sitt åttkantiga dopkapell - utsmyckat av dåtidens mest berömda konstnärer. Staden brukar omnämnas som den mest välmående i hela Italien. Missa inte att provsmaka parmaskinkan!
Ingår i resans pris.

Lucca & Pisa

Vi inleder med Luccas historiska centrum, omgivet av en intakt stadsmur från 1500-talet. Uppifrån muren bjuds en strålande utsikt över den labyrintliknande stadskärnan med små medeltida gränder, torn och monument, ett stort antal kyrkor och blomsterdignande terrasser. En annan sevärdhet i Lucca är operafadern Giacomo Puccinis födelseplats, där han också komponerade sin sista opera Turandot. Vidare tar vi oss till Pisa, vackert belägen vid floden Arno, och Campo dei Miracoli - Mirakelfältet. Här breder stadens tredelade domkyrka ut sig. Vid sidan av domkyrkan reser sig dopkapellet och det fristående klocktornet som vi numera känner till som Torre Pendente, det lutande tornet.
Pris ca 445:-

Vingård på Elba

Att det odlats vin på Toscanas böljande kullar sedan urminnes tider är välkänt men även på Elba produceras det vin. Under eftermiddagen besöker vi en lokal vinodlare för att lära känna vinerna från ön och får veta mer om den italienska vinodlingskonsten.
Pris ca 325:-

Upptäck Elba

I dag ska vi utforska variationsrika och omväxlande Elba. Vi inleder med att besöka Villa San Martino, Napoleon Bonapartes sommarhus efter att han blivit landsförvisad till Elba. Vi besöker pittoreska Capoliveri, själva sinnebilden av en genuin italiensk by, och utmed kusten möts vi av romantiska fiskebyar. I sydost finner vi den exklusiva badorten Porto Azzurro, vackert belägen i en skyddande bukt som vaktas av en gammal borg. Elbas dramatiska östkust tar oss norrut och vi stannar till och njuter av den hänförande utsikten. I dag kommer vi verkligen att förstå Elbas storhet!
Pris ca 495:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)
  • Utflykten Kulinariska Parma


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 995:-

Avresa 21/5 bor vi på Hotel Lenz i Fulda dag 1-2.
Avresa 9/4 bor vi på Altstadthotel Arte i Fulda dag 8-9.
Avresa 27/8 kan alternativt i Fulda med omnejd förekomma dag 8-9.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Fabricia, Portoferraio - Elba
Hotel Fabricia, Portoferraio - Elba
Avkopplande och trevligt semesterhotell omgivet av en stor trädgård och underbart läge direkt vid Medelhavet med utsikt över bukten med sin livliga båttrafik. Hotellet, i 70-tals stil vars exteriör på...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Parkhotel, Stadtallendorf
Parkhotel, Stadtallendorf
Familjärt och trevligt men något till åren kommet hotell i tysk stil omgivet av en stor romantisk trädgård. Hotellet: Ett lite mindre hotell med ombonad atmosfär som har restaurang, bar, café och en h...

Övernattning Dag 2 - 3

Belstay Hotel, Assago
Belstay Hotel, Assago
Välfungerande övernattningshotell med renoverade allmänna utrymmen i en trendig retrostil och bekväma rum, beläget i Milanos ytterområde. Hotellet: Stort hotell, byggt 1960 som delvis blivit renoverat...

Övernattning Dag 3 - 5

Hotel Bellonda, Forte dei Marmi
Hotel Bellonda, Forte dei Marmi
Trevligt semesterhotell med gemytlig atmosfär bestående av flera hus vars byggnadsstil påminner om italienska villor med aprikosfärgad fasad och gröna fönsterluckor, omgärdat av en fantastisk prunkand...

Övernattning Dag 7 - 8

Villagio Hotel Aquila, Calliano
Villagio Hotel Aquila, Calliano
Ett trivsamt litet mellanklasshotell i gemytlig tyrolerstil med underbart vackra omgivningar vid foten av det gröna kalkstensberget där borgen Beseno tronar på toppen. Här finns en rustikt inredd rest...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Fulda Mitte, Fulda
Hotel Fulda Mitte, Fulda
Populärt och uppskattat fyrstjärnigt hotell med hög komfort. Centralt beläget vid gågatan i Fulda. Hotellet: Modernt och fräscht hotell med restaurang, lobbybar samt minigym med bastu. Våningar: 6 His...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö