Skip to main content

Toscana med Cinque Terre ✈

FLYGRESA - Italien - Rundresa med flyg & buss 8 dagar

Toscana med Cinque Terre - Romantik & renässans

Svepande vidder, ovärderliga kulturskatter och kulörta små byar som tappert klamrar sig fast på branta kustsluttningar är bara några saker som väntar oss på denna innehållsrika resa. Toscana är ett landskap att drömma om, uppleva och återvända till. Det liguriska världsarvet Cinque Terre, renässansens Florens och vin av yppersta klass är några av kryddorna i denna smakrika anrättning!
 

3 personer ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
 • Det bästa av både Toscana och Ligurien!
 • Genuina byar, underbara vingårdar och sevärdheter som Pisa, Portofino och Siena.
 • Vi bor på trevligt hotell precis vid vattnet i mysiga badorten Lerice.
 • 4 av utflykterna ingår i resans pris!

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi flyger till Italien

Flyg till Pisa - Montecatini Terme: Vi landar på Pisas flygplats och tas emot av vår guide. Transferbussen kör oss till den välkända kurorten Montecatini Terme där vi checkar in på Hotel Ambrosiano som tar emot oss med öppna armar, ca 6 mil. Nu kan vårt italienska äventyr börja på allvar!

Dag 2, söndag: Besök i Lucca

Montecatini Terme - Lerici: Vi tar farväl av Montecatini och inleder dagen med ett besök i den muromgärdade stadspärlan Lucca. Vår guide tar oss med på en intressant promenad innan vi får möjlighet till egna upptäckter. Vi lämnar sedan Toscana bakom oss för den här gången, men om några dagar kommer vi att återvända. Nu står dock Ligurien på tur och den trevliga badorten Lerici som blir vårt hem de kommande nätterna, ca 10 mil. Under eftermiddagen checkar vi in på strandnära Hotel Shelley e Delle Palme som framåt kvällen dukar fram middag.

Dag 3-4, måndag - tisdag: Natursköna Ligurien

Lerici: Vackert beläget i en av Liguriska havets vikar strax söder om världsarvet Cinque Terre, som vi givetvis ska utforska, ligger det gamla fiskesamhället Lerici. En bastant fästning tronar uppe på höjden och håller ett vakande öga på guppande segelbåtar och de färgglada husfasaderna som kantar strandpromenaden. På 1800-talet lockade natursköna omgivningar hit brittiska poeter och författare men numera finner vi mest populära fiskrestauranger och mysiga serveringar intill den mjuka sandstranden. Den dramatiska kusten norr om Lerici benämns Riviera di Levante. Här blommar mimosa och bougainvillea även under vintern och det behagliga klimatet har lockat besökare under sekler. En del av befolkningen har fortfarande fisket som sin huvudsakliga inkomstkälla. Nedanför de vinbevuxna bergssluttningarna gassar medelhavssolen på de ockra- och pastellfärgade husen. En av Italiens mest exklusiva semesterorter Portofino får vi bara inte missa. Vi som vill se och uppleva det där lilla extra följer med vår guide på intressanta upptäcktsfärder!

Dag 5, onsdag: Renässansens Florens

Lerici - Poggibonsi: Efter frukost säger vi arrivederci till Ligurien och fortsätter i sydostlig riktning mot Toscana. På vår väg över den tätbefolkade Luccheseslätten passerar vi pilgrimsstaden Prato innan vi redan under förmiddagen når renässansens högborg, Florens. Vår guide tar oss med på en intressant promenad innan vi får möjlighet till egna strövtåg. Lagom till kvällen anländer vi till Hotel Toscana Ambassador i Poggibonsi, ca 18 mil. Fler upptäckter i Toscana väntar!

Dag 6, torsdag: Drömlika Toscana

Poggibonsi: Toscana är själva sinnebilden för det vackra och levnadsglada Italien. Nutida besökare kan inte låta bli att hänföras av det mjukt böljande landskapet som vackert ramas in av stolta cypresser, uråldriga olivlundar och välskötta vinodlingar. De robusta stenhusen och de jordnära varma färgerna välkomnar oss på ett uppriktigt sätt. Livsrytmen är behaglig, närheten till de spännande utflyktsmålen bekväm och med öppna sinnen kan vi se fram emot upplevelser utöver det vanliga!

Dag 7, fredag: Via San Gimignano till Pisa

Poggibonsi - Pisa: Efter en god frukost sätter vi kurs mot en annan av Toscanas sägenomspunna orter, San Gimignano. Vi njuter av denna välbevarade historiska stad under förmiddagen för att framåt eftermiddagen komma fram till Pisa och Hotel Republica Marinara, ca 10 mil. Efter incheckning får vi möjlighet att bekanta oss med staden och ta reda på om det omtalade tornet fortfarande lutar.

Dag 8, lördag: Arrivederci Italia

Flyg från Pisa: Våra dagar i Italien är på väg att närma sig sitt slut. Transferbussen hämtar oss vid hotellet och på flygplatsen stiger vi ombord på planen med destination norröver. Tack för den här gången och välkommen åter!

2021 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 430:-
(ordinarie pris 1 590:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Historiska Lucca

Vi besöker staden Lucca som från början var en romersk koloni vilket fortfarande är synligt i gatornas rutmönster. Lucca är omgärdat av en stadsmur från 1500-talet som stänger ute den moderna världens buller och bidrar till stadens speciella karaktär. Vi promenerar längs de smala gatorna och ser bland annat San Martinokatedralen med sin säregna renässansarkitektur. Det vackra Piazza Napoleone är också sevärt, uppkallat efter Napoleon Bonapartes syster som härskade i Lucca i början av 1800-talet, liksom operafadern Puccinis födelseplats, där han också komponerade sin sista opera, Turandot.
Ingår i resans pris.

Unika Cinque Terre

Vi beger oss  till hamnen i La Spezia och stiger ombord på en båt. Från havet har vi en enstående utsikt över de fem numera klassiska fiskebyarna som klänger sig fast på branta bergmassiv och tillsammans utgör världsarvet Cinque Terre. Den klippiga kustlinjen har gjort dem svårtillgängliga och än i dag saknas en sammanlänkande bilväg. Under dagen gör vi ett par strandhugg och bekantar oss ytterligare med några av byarna innan vi åter tar båten tillbaka till La Spezia.
Ingår i resans pris.

Portofino & Rapallo

I dag går färden till Rapallo och här stiger vi på båten till underbara Portofino, den kanske mest exklusiva semesterorten i hela Italien. I den bilfria staden kan vi flanera längs med kajkanterna och låta oss imponeras av lyxbåtarna som ligger förankrade i hamnen. Eller njuta av en förfriskning på någon av de charmiga serveringarna? Ovanför staden tronar kastellet tillsammans med kyrkan San Giorgio som påstås hysa relikerna efter drakdödaren St Göran.
Pris ca 435:-

Renässansens Florens

Florens, renässansens huvudstad, är konststaden framför andra. Spåren efter det förflutna är många och imponerande. Här får vi bland annat uppleva guldsmedernas bro Ponte Vecchio, Piazza della Signoria och katedralen Santa Maria del Fiore. Följ med och hänförs av Florens skatter!
Ingår i resans pris.

Vingårdsbesök i Chianti Classico

På vackra vägar genom kuperade omgivningar når vi det mjukt böljande landskapet söder om Florens. Landsvägarna kantas av slott och vingårdar och på en av dem gör vi ett uppskattat besök för att ta del av den lokala vintraditionen. Utsikten härifrån är hänförande och vinerna likaså! Givetvis ges det möjlighet att både provsmaka samt att köpa med en flaska.
Pris ca 275:-

Medeltidens Siena

Under medeltiden tävlade Siena med sin mäktiga granne i norr, Florens, om vilken av städerna som var mest framgångsrik. Resultatet av detta kan vi som nutida gäster njuta av genom alla vackra och välbevarade byggnader. Vid det solfjäderformade torget Piazza il Campo reser sig det smäckra rådhuset Palazzo Pubblico mot skyn och ett par kvarter bort låter vi oss imponeras av den magnifika svartvita marmorkatedralen. Vår guide tar oss med på en innehållsrik promenad.
Pris ca 355:-

Underbara San Gimignano

Välkommen till de vackra tornens stad! Som en av Italiens bäst välbevarade medeltida städer tar San Gimignano emot oss. Runt Piazza della Cisterna ligger de medeltida stadspalatsen sida vid sida och minner om stadens forna rikedom och välstånd. Tillsammans vandrar vi genom tid och rum, genom vindlande gränder och förbi små butiker.
Ingår i resans pris.

Mirakelfältet i Pisa

Vår guide tar oss med till Mirakelfältet där stadens domkyrka tornar upp sig. Vid domkyrkan reser sig dopkapellet och det som ursprungligen bara var tänkt att bli ett vanligt klocktorn. Numera känner vi den sistnämnda byggnaden som Torre Pendente, det lutande tornet. Vi rundar av sista kvällen tillsammans i Italien med en god middag på en utvald restaurang.
Pris inkl middag ca 525:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 recensioner medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa och ett perfekt koncept. Italien är mitt absoluta favorit mål. Jag har nu rest flera gånger med Ölvemarks och alltid kommit hem nöjd.

av

★ ★ ★ ★

Fantastisk resa innehållande natur skönt väder och mycket historia och sagolik mat som gav ståpäls under resan och lever kvar under hela vintern

av

★ ★ ★ ★ ★

Mitt första besök i Italien infriade alla förväntningar. Kombon Ligurien och Toscana är svårslagen. Siena var en trevlig överraskning men alla utflykter var intressanta. Viva Italia!

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
16/10ArlandaHotel Shelley e Delle Palme, LericiInga tillgängliga platser10 995:-Inga tillgängliga platser
16/10KastrupHotel Shelley e Delle Palme, LericiInga tillgängliga platser10 995:-Inga tillgängliga platser
16/10LandvetterHotel Shelley e Delle Palme, LericiInga tillgängliga platser10 995:-Inga tillgängliga platser
16/10GardermoenHotel Shelley e Delle Palme, LericiInga tillgängliga platser10 995:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Pisa t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 4 middagar (dag 1 och 4 - 6)
 • Utflykterna Historiska Lucca, Unika Cinque Terre, Renässansens Florens och Underbara San Gimignano

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Avresa 8/5 flyger vi Florens t/r.

Enkelrumstillägg från 1 795:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Hotel Shelley e Delle Palme, Lerici
Hotel Shelley e Delle Palme, Lerici
Trevligt och familjärt mellanklasshotell på bästa läge vid randen av medelhavet, behagligt promenadavstånd till restauranger och shopping. Hotellet: Byggt 1890, delvis renoverat senast 2015. Matsal, b...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Ambrosiano, Montecatini Terme
Hotel Ambrosiano, Montecatini Terme
Trivsamt hotell som drivs av familjen Orsucci sedan mer än tio år, bekväma rum och fokus på service. Hotellet: Byggt 1970, delvis renoverat 2013. Restaurang, bar, terrass, bastu samt liten inomhuspool...

Övernattning Dag 5 - 7

Hotel Toscana Ambassador, Poggibonsi
Hotel Toscana Ambassador, Poggibonsi
Hotell med god service beläget i orten Poggibonsi, ca 12 km öster om San Gimignano i hjärtat av Toscana. Hotellet : På hotellet finns två restauranger, ”Il Melachecca” och ”La Sala Margherita”, samt e...

Övernattning Dag 7 - 8

Hotel Repubblica Marinara, Pisa
Hotel Repubblica Marinara, Pisa
Modernt och komfortabelt hotell som trots sin lite strama exteriör har en välkomnande interiör. Här finns en modernt och stilrent inredd restaurang och trevliga, mellanstora till stora rum som alla ha...
Sista minuten
18/9Budapest, Star Inn Hotelfrån 5 795:-
18/9Budapest, Marmara Hotelfrån 5 995:-
18/9Rhen-Mosel Gästehaus Vis-a-Visfrån 5 995:-
18/9Tysk vin- & ölresafrån 5 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö