Skip to main content

The Hills Club Hotel, Nuwara Eliya

Anrikt hotell i kolonial stil med genuin atmosfär som är en del av en traditionell engelsk herrklubb grundad av brittiska plantageägare i slutet av 1800-talet och som än idag har omkring 750 medlemmar. Dagens huvudbyggnad i sten med korsvirkesdetaljer uppfördes på 1930-talet och har en välbevarad tidstypisk inredning som för tankarna till en svunnen tid. Här finns flera matsalar, barer och sällskapsrum i typisk gammalmodig engelsk stil med träbjälkar i taket, mörka trämöbler, blommiga soffor, jakttroféer och öppna spisar där man kvällstid har en strikt klädkod på typiskt brittiskt manér. Fram till början av 50-talet var detta även huvudkontor för Sri Lankas tennisförbund och många nationella tennisturneringar har genom åren spelats här och de är mycket stolta över sina välskötta tennisbanor. Vackert belägen på en sluttning omgiven av en minutiöst skött trädgård i utkanten av Nuwara Eliya mitt emot golfbanan med utsikt över de böljande dimhöljda kullarna. Enkelt och rustikt inredda mindre till mellanstora rum med trämöbler i en äldre, något bedagad stil som är individuellt inredda med mycket varierande standard, storlek, stil och faciliteter.

Hotellet: Två restauranger (Main Dining room och Casual Dining room), två barer (Mixed bar och casual bar), lounge, sällskapsrum med öppen spis, bibliotek, två biljardrum med stora biljardbord som är mer än 100 år gamla, minigym, trädgård med stora välansade gräsmattor samt professionella tennisbanor.
Våningar: 2
Hiss: Nej
Läge: Beläget på en sluttning i utkanten av Nuwara Eliya, på knappt 2 000 meters höjd, mitt emellan golfbanan och premiärministerns sommarbostad.
Antal rum: 39
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon, Wi-Fi, hårfön och kaffe-/tebricka. Majoriteten av rummen är belägna i huvudbyggnaden eller därtill angränsande nyare tillbyggnader eller i ett separat hus i trädgården. På grund av den höga höjden kan det bli kyligt i rummen om nätterna.
Övrigt: Efter kl 19 klär man upp sig och det gäller dresscode (kavaj och slips för herrar och likvärdig "finklänning" för damer) om man vill få tillgång till Main Dining room, Mixed bar och övriga sällskapsrum. 
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS
Adress: 29 Grand Hotel Road, LK-222000 NUWARA ELIYA
Telefon: +94-52-222 41 32

Sista minuten
12/8Passionsspelen i Oberammergaufrån 14 995:-
13/8Berlin weekendfrån 3 795:-
13/8Hameln med Weserkryssningfrån 4 295:-
15/8Wienfrån 6 395:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö