Skip to main content

The Blue Train - Tågresa Pretoria - Kapstaden

Anrikt och trivsamt inrett tåg som erbjuder en avkopplande atmosfär och en miljö som hämtad från en svunnen tid vilket förgylls med all-inclusive service. En 31 timmar lång tågresa från Pretoria i norr till Kapstaden i söder som längs den 1 600 km långa sträckan bjuder på fantastiska vyer och skiftande natur. Tågsetet består av 14 eller 19 vagnar som är målade i tågbolagets karaktäristiska blå färg. Ombord finns en trevlig restaurangvagn i klassiskt snitt där det dukas med kristallglas på vita linnedukar. Här finns även två barlounger, en så kallad Club Car i främre delen av tåget som är inredd som en engelsk herrklubb där det finns möjlighet att spela brädspel, läsa tidningar eller ta en cigarr och ett glas cognac efter middagen. I anknytning till restaurangvagnen finns en så kallad Lounge Car som har en ljus och trivsam inredning där du på eftermiddagen kan avnjuta High Tea på traditionellt engelskt manér eller ett glas sydafrikanskt vin efter middagen. Längst bak i tågsetet finns vanligtvis en panoramavagn med bekväma clubfåtöljer och stora fönster i tre riktningar där man kan beundra utsikten. Kupéerna är så kallade De Luxe, eller mot tillägg, Luxury Suites som är trivsamt och bekvämt inredda i en äldre klassisk stil med panelväggar, heltäckningsmatta och stort panoramafönster samt erbjuder butlerservice. Sängarna som nattetid är bäddade med duntäcken förvandlas dagtid till bekväma fåtöljer/soffa.

Hotellet: Restaurang med plats för 42 gäster där lunch och middag oftast serveras i två sittningar, 2 loungevagnar med barer varav rökning är tillåten i den främre, souvenirbutik, bagagevagn och ibland panoramalounge (kan ej garanteras). I all-inclusive ingår ej kaviar, fransk champagne och externa telefonsamtal.
Våningar: 1
Hiss: Nej
Antal rum: 27/41
Rummen: Dusch/bad, wc, TV-monitor som visar resan från förarens synvinkel, telefon, värdebox, badrock, ett litet uppfällbart bord med stol vid det generösa fönstret, golvvärme och luftkonditionering. Varje tågvagn består av antingen 4 stycken De Luxe eller 3 stycken Luxury kupéer. De Luxe kupéerna är 4x2 meter stora och utrustade med antingen två separata bäddar (sk twin bed) och badrum med dusch eller en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder (sk double bed) och badrum med 3/4 badkar. Luxury kupéerna är 5,13x2 meter stora och har precis som De Luxe kupéerna antingen två separata bäddar (sk twin bed) eller en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder (sk double bed) men de har ett något större badrum med normalstort badkar. Samtliga kupéer är rökfria.
Övrigt: Ombord tillämpar man klädkod med "smart casual" dagtid och mer formellt kvällstid med kostym och slips för herrarna och klänning för damerna. Förseningar och ändringar i programmet kan förekomma.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: corner Paul Kruger & Minnaar Streets, ZA-0001 PRETORIA
Telefon: +27-12-334 84 59

Avgångar & priser

AvresaAvreseortResaLediga platserPris från
18/2ArlandaSydafrika med Blue Train från ArlandaMer än 841 980:-Boka
18/2KastrupSydafrika med Blue Train från KastrupMer än 841 980:-Boka
18/2GardermoenSydafrika med Blue Train från Gardermoen641 980:-Boka
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö