Skip to main content

Terracina & Frascati med Bo Hagström ✈ 2021

FLYGRESA - Italien - Rundresa 6 dagar

Tre dagar vid havet och tre dagar på den romerska landsbygden

Ciceron: Bo Hagström:

”Jag vill ta er med till två vitt skilda italienska världar. I Terracina, där mitt långa italienska äventyr en gång började öppnas porten till det färgstarka syditalien. Här bor vi vid havet och njuter av nyfångad fisk och skaldjur. I Castelli Romani, de små städerna i Albanobergen ett par mil söder om Rom, möter vi den romerska landsbygden med en historia som faktiskt är äldre än Roms. Vi reser in i volskernas gamla land och på Lepinerbergens sluttningar smakar vi viner från vinstockar som har tusenårig historia. Det blir en resa i både tid och rum och med oförglömliga matupplevelser på genuina värdshus.”
 

Snabba fakta
 • Upplev platserna som i "Solens Mat"
 • Mat, vin och besök speciellt utvalda av Bo Hagström
 • Mycket att se i njutbar takt

Dag för dag

Dag 1: Vi flyger till Italien

Efter en behaglig flygning söderut över Europa landar vi småningom i Rom. Vi tar oss med vår buss söderut till Terracina och checkar in på Hotel L´Approdo som ligger direkt vid den nära fyra kilometer långa stranden. Välkomstdrink på hotellet och middag på klassiska restaurang Grappolo d´Uva med utsikt över det blånande tyrrenska havet.

Dag 2: Terracinas mage

Tidigt på morgonen kommer Terracinas småskaliga fiskeflotta in med dagens fångst. Vi besöker den livliga fiskmarknaden. I den gamla saluhallen säljer lokala odlare sina grönsaker och här är småskaligheten uppenbar: en äldre man säljer vilda örter i små knippen och en bondmora sitter på en enkel trästol med gåsägg i förklädet. Vi besöker en lokal vinfirma och får smaka Terracinas eget vin, moscato di Terracina. Regionens bästa delikatessaffär dukar upp sina lokala specialiteter som vi kan köpa med oss.
Tillsammans promenerar vi längs havet till Ristorante Centoseidici för gemensam lunch. Kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 3: Sperlonga

Vi startar dagen med att se Terracina från ovan. På berget San Angelo ligger Jupitertemplet på 227 meters höjd över havet. Templet har anor från antiken och härifrån ser man ner till Neapelbukten och i siktigt väder öarna Ponza och Ischia.
Utflykten fortsätter till Sperlonga, en liten vitkalkad fiskeby där husen klänger sig fast vid en klippa som stupar ner i havet. Vi promenerar i de smala gränderna där man numera hittar både små boutiquer och barer.
Efter besöket i Sperlonga blir det tid för lunch på egen hand. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag i Terracina på Ristorante Il Caminetto. Krögaren Nazzareno Fontona har medverkat i ett av programmen Solens mat.

Dag 4: Frascati

Efter frukost lämnar vi Terracina och beger oss mot Frascati, den kanske vackraste staden med en hänförande utsikt in mot Rom. Härifrån kommer det berömda Frascati-vinet, men staden är också känd för sina många vackra villor från 1500- och 1600-talen.
Vi åker över den bördiga pontinska slätten och stannar för lunch i den lilla staden Ariccia, känd för sin porchetta, helstekt spädgris. Här äter vi lunch på klassiska Osteria N.1.
Efter en promenad i gamla stan åker vi till Frascati och checkar in på vårt hotell, ursprungligen en herrgård, men nu ett elegant hotell i Liberty-stil. Efter incheckning samlas vi för en välkomstdrink på hotellet.

Dag 5: Cori och lunch på vinfirma

Strax utanför den lilla staden Cori, grundad på 400-talet före Kristus, driver Marco Carpineti sin vingård. Han var en av de första att ställa om till ekologisk odling och han har satsat på de gamla lokala druvsorterna som odlats här i över tusen år. Här görs vita viner på Bellone och Greco och röda på Nero buono di Cori och Cesanese, viner som fått högsta betyg i italienska vinguider.
Vi gör en rundvandring i vinfirman och äter sedan en gemensam lunch där vi provar husets viner. Efter lunch gör vi ett besök i gamla stan i Cori. Kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 6: Olivolja

Italienarna kallar olivolja för det gröna guldet. Och på Lepinerbergets sluttningar växer sekelgamla knotiga olivträd som ger en mycket speciell olja. Vi besöker producenten Paola Orsini i Priverno, flerfaldigt prisbelönt för Italiens bästa olivolja. Det blir provsmakning och möjlighet till inköp.
Efter besöket åker vi upp till den vackert belägna restaurangen Al Boschetto för en lätt lunch. Tillbaka i Frascati samlas vi på kvällen för en gemensam avskedsmiddag på klassiska Ristorante Zarazá.

Dag 7: Hemresa

Efter frukost åker vi från hotellet i Frascati till flygplatsen i Rom för flygningen norrut.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/10ArlandaGrand Hotel L'ApprodoInga tillgängliga platser18 995:-Inga tillgängliga platser
3/10KastrupGrand Hotel L'ApprodoInga tillgängliga platser18 995:-Inga tillgängliga platser
3/10LandvetterGrand Hotel L'ApprodoInga tillgängliga platser18 995:-Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår

 • Flygresa Arlanda eller Köpenhamn - Rom t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 6 övernattningar i dubbelrum på hotell av mycket god klass
 • 2 välkomstdrinkar (dag 1, 4)
 • 6 frukostar (dag 2 - 7)
 • 4 luncher inkl dryck på av Bo Hagström noga utvalda restauranger (dag 2, 4-6)
 • 3 middagar inkl dryck på av Bo Hagström noga utvalda restauranger (dag 1, 3, 6)
 • Vinprovning (dag 4)
 • Olivoljeprovning (dag 6)
 • Ciceron Bo Hagström
 • Alla utflykter och besök i programmet

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning vid Arlanda samt i Malmö dagen före din resa samt vid hemkomst.
Enkelrumstillägg 2 495:-

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 4

Grand Hotel L'Approdo
Grand Hotel L'Approdo
Detta 4-stjärniga hotell ligger vid en privat strand i Terracina och har utsikt över udden Promontorio del Circeo. Läge: Centralt beläget i Terracina med gångavstånd till restauranger, sevärdheter och...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 4 - 7

Villa Tuscolana
Villa Tuscolana
Detta 4-stjärniga hotell ligger inrymt i en 1500-talsbyggnad i an anlagd park Läge: Ca 2 kilometer/en halvtimmes prmenad från Frascati Adress: Via del Tuscolo km 1500, 00044 Frascati RM, Italien Tele...
Sista minuten
30/9Stettin Weekendfrån 2 995:-
30/9Berlin Weekendfrån 3 695:-
30/9Polsk slottsweekendfrån 3 795:-
2/10Amarone, Barolo & Chiantifrån 8 495:-
6/10Bordershopfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö