Skip to main content

Höstresa till Lazio med Bo Hagström ✈ 2022

FLYGRESA - Italien - Rundresa 7 dagar

Bo Hagströms smultronställen i Terracina och Frascati 

Ciceron: Bo Hagström:

”Jag vill ta er med till två vitt skilda italienska världar. I Terracina, där mitt långa italienska äventyr en gång började öppnas porten till det färgstarka syditalien. Här bor vi vid havet och njuter av nyfångad fisk och skaldjur. I Castelli Romani, de små städerna i Albanobergen ett par mil söder om Rom, möter vi den romerska landsbygden med en historia som faktiskt är äldre än Roms. Vi reser in i volskernas gamla land och på Lepinerbergens sluttningar smakar vi viner från vinstockar som har tusenårig historia. Det blir en resa i både tid och rum och med oförglömliga matupplevelser på genuina värdshus.”

Se även: Marche med Bo Hagström ✈

Snabba fakta
 • Upplev platserna som i "Solens Mat"
 • Mat, vin och besök speciellt utvalda av Bo Hagström
 • Mycket att se i njutbar takt

Dag för dag

Dag 1: Vi flyger till Italien

Vi startar från Skandinavien på morgonen och mitt på förmiddagen landar vi sedan i Rom. Vi tar oss med vår buss söderut till Terracina och checkar in på Hotel L´Approdo som ligger direkt vid den nära fyra kilometer långa stranden. Välkomstdrink på hotellet och middag på en välkänd restaurang.

Dag 2: Terracinas mage

Tidigt på morgonen kommer Terracinas småskaliga fiskeflotta in med dagens fångst. Vi besöker den livliga fiskmarknaden. I den gamla saluhallen säljer lokala odlare sina grönsaker och här är småskaligheten uppenbar: en äldre man säljer vilda örter i små knippen och en bondmora sitter på en enkel trästol med gåsägg i förklädet. Regionens bästa delikatessaffär dukar upp sina lokala specialiteter som vi kan köpa med oss.
Den gemensamma lunchen äter vi på Ristorante La Lanterna som ligger vid det vackra torget Piazza della Repubblica mitt i stan.  Kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 3: Söndaglunch på agriturismo

Vi startar dagen i lugnt tempo och gör en utflykt till den charmiga staden San Felice Circeo. Vi gör en promenad genom de gamla gränderna och tar en aperitif på torget. Efter besöket reser vi till det som en gång var pontinska träsken. Efter utdikningarna flyttade bönder från norra Italien hit och fick en bit mark att odla. Vi besöker en familj som nu driver agriturismo och får vara med om en oförglömlig lunch. Kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 4: Mozzarella och Sperlonga

Vi börjar dagen med att besöka en av många producenter av mozzarella. Bästa mozzarellan är den alldeles nygjorda och här får vi provsmaka den berömda osten bara några timmar efter att den gjorts. Vi får naturligtvis också bekanta oss med vattenbufflarna som producerar mjölken. Efter besöket fortsätter vi till Sperlonga, en liten vitkalkad fiskeby där husen klänger sig fast vid en klippa som stupar ner i havet. Vi promenerar i de smala gränderna där man numera hittar både små boutiquer och barer. Efter besöket i Sperlonga åker vi till en bondgård nära den lilla bergsbyn Monte San Biagio där vi bjuds på gårdens egna produkter. På kvällen äter vi gemensam avskedsmiddag i Terracina på Ristorante Il Caminetto. Krögaren Nazzareno Fontana har medverkat i ett av programmen Solens mat och utsågs nyligen till Italiens bästa kock med lokala råvaror som bas.

Dag 5: Olivolja och besök i bergsby

Italienarna kallar olivolja för det gröna guldet. Och på Lepinerbergets sluttningar växer sekelgamla knotiga olivträd som ger en mycket speciell olja. Vi besöker producenten Paola Orsini i Priverno, flerfaldigt prisbelönt för Italiens bästa olivolja. Det blir provsmakning och möjlighet till inköp. Efter besöker åker vi upp till den lilla bergsbyn Priverno där vi äter en lätt lunch på en lokal restaurang. Kvällen fri för egna aktiviteter.

 Dag 6: Frascati

Efter frukost lämnar vi Terracina och beger oss mot Frascati, den kanske vackraste staden med en hänförande utsikt in mot Rom. Härifrån kommer det berömda Frascati-vinet, men staden är också känd för sina många vackra villor från 1500- och 1600-talen.
Vi åker över den bördiga pontinska slätten och stannar för lunch i den lilla staden Ariccia, känd för sin porchetta, helstekt spädgris. Här äter vi lunch på klassiska Osteria N.1.
Efter en promenad i gamla stan åker vi till Frascati och checkar in på vårt hotell, ursprungligen en herrgård.  Efter incheckning samlas vi för en välkomstdrink och äter en gemensam avskedsmiddag.

Dag 7: Hemresa

Efter frukost åker vi från hotellet i Frascati till flygplatsen i Rom. Åter i Skandinavien igen mitt på eftermiddagen.

Utflykter

Samtliga utflykterna ingår i resans pris.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
7/10ArlandaGrand Hotel L'Approdo719 475:-Boka
7/10KastrupGrand Hotel L'Approdo619 475:-Boka

Information

I priset ingår

 • Flygresa Arlanda eller Köpenhamn - Rom t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • 6 övernattningar i dubbelrum på hotell av god klass
 • 2 välkomstdrinkar (dag 1, 4)
 • 6 frukostar (dag 2 - 7)
 • 3 luncher och 3 middagar inkl dryck på av Bo Hagström noga utvalda restauranger 
 • Ciceron Bo Hagström
 • Alla utflykter och besök i programmet

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning vid Arlanda samt i Malmö dagen före din resa samt vid hemkomst.
Enkelrumstillägg 2 600:-

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 6

Grand Hotel L'Approdo
Grand Hotel L'Approdo
Detta 4-stjärniga hotell ligger vid en privat strand i Terracina och har utsikt över udden Promontorio del Circeo. Läge: Centralt beläget i Terracina med gångavstånd till restauranger, sevärdheter och...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 6 - 7

Hotel Cacciani, Frascati
Hotell och restaurang Cacciani ligger i centrala Frascati. Från terrassen har man en fantastisk utsikt mot Rom, som ligger bara 10 km från hotellet. Cacciani etablerades 1922 och drivs i dag av tredje...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö