Skip to main content

Storstadsresa i höst: Tips på 5 städer!

30 augusti 2018

 

Tillbaka

Sugen på en storstadsresa till hösten men kan inte bestämma dig för vilken stad? Läs Ölvemarks Holidays guide till höstens bästa storstadsresor och se vilken som passar dig bäst.

Att resa bort till en myllrande storstad på hösten är det perfekta sättet att ladda batterierna. Få saker ger så mycket energi som att få uppleva nya spännande platser och byta omgivning för några dagar.

Här tipsar vi om 5 olika storstäder – från prisvärda Prag och Budapest till romantiska Paris, myllrande Berlin och spännande Krakow. Vilken storstad blir din nya favorit?

 

1. Prag

Den vackra och välbevarade stadskärnan, de shoppingvänliga priserna, den spännande historien och den goda mustiga maten är några av anledningarna till att Prag är en av våra allra mest populära resor.

Belägen kring kullarna på båda sidor om floden Moldau breder den tjeckiska huvudstadens medeltida stadskärna vackert ut sig. Här finns palats och kyrkor. Snirklande gränder och breda shoppinggator. Strosa över den sägenomspunna Karlsbron, beundra den mäktiga St Vituskatedralen och känn den gemytliga stämningen på någon av stadens alla ölstugor och njut av det tjeckiska kökets mustiga smaker. I Prag är det lätt att känna sig som hemma!

Missa inte: Slå dig ner på ett kafé vid Gamla stadens torg och låt dig bli hänförd av Prags elegans, ståtliga byggnader och storslagna spiror med ett utmärkt tjeckiskt öl i glaset.

Pris: fr. 2.695:-, Reslängd: 5 dagar, Datum: 16/9, 23/9

Läs mer om resan här >>

 

2. Budapest

Budapest är lika vackert som det är prisvärt. Och en alldeles underbar stad att resa till om hösten!

Här finns pampiga palats, mysiga kaféer och välgörande termalbad. Gästvänlig befolkning och prisvänlig shopping. För att inte tala om det mustiga köket och de underbara lokala vinerna. Och genom staden flyter mäktiga Donau fram. Låt ögonen vila på gammal magnifik arkitektur som bevarats. Upptäck de olika karaktärerna hos bergiga Buda och platta Pest som delas av den stolta Donau och förenas av många broar. Strosa omkring i stadskärnan, njut av utsikten från fiskarbastionen eller sola en stund vid strandpromenaden till toner av Béla Bartok och Franz Liszt, exempel på kompositörer som fann inspiration till världsberömd musik här.

Missa inte: Följ med på en romantisk båttur under broarna och njut av glittrande Budapest.

Pris: fr. 4.695:-, Reslängd: 5 dagar, Datum: 11/10

Läs mer om resan här  >>

 

3. Berlin

Konst, kultur, shopping och historia – Berlin har allt. Vart du än beger dig i staden finns något nytt att upptäcka – det är därför så många reser hit om och om igen.

I Berlin befinner du dig verkligen i händelsernas centrum! Här trivs gammalt och nytt sida vid sida,både när det gäller de senaste trenderna och stadens arkitektur. Vid Potsdamer Platz strävar nya futuristiska kontorskomplex i glas och stål mot himlen, men samtidigt är många av de stora sevärdheterna gamla och välbekanta: den trädkantade praktboulevarden Unter den Linden, stadens symbol Brandenburger Tor, de gemytliga medeltida gränderna i Nikolaikvarteret och den brusande affärsgatan Kurfürstendamm.Kultur, konst, shopping - allt finns runt hörnet i Berlin. Stadens konstmuseer är världsberömda och visar både gammalt och nytt. Här finns allt från stora, eleganta varuhus såsom det berömda KaDeWe, till små specialbutiker av olika slag.

Missa inte: Utflykten ”Livet i DDR och Berlinmuren” där du får en unik inblick om hur det var att leva i Östtyskland.

Pris: fr. 2.495:-, Reslängd: 4 dagar, Datum: 6/9, 11/10, 25/10, 1/11

Läs mer om resan här  >>

4. Paris

Eiffeltornet som glittrar i skymningen, mysiga caféer, Louvren och charmiga Montmatre. Paris har förtrollat besökare i alla tider.

Romantikens huvudstad är perfekt att resa till om hösten. Här finns kända sevärdheter som Eiffeltornet, Notre Dame, Sacré Coeur och Louvren att utforska. Charmiga konstnärskvarter, restauranger med rödrutiga dukar, krämiga ostar och nybakta baguetter. För att inte tala om de mysiga caféerna, shoppinggatorna eller de trädkantade boulevarderna. Vid sidan av praktbyggnader och monument har Paris även en småskalig och intim sida. Den stämningen känns kanske tydligast i Montmartres gamla konstnärskvarter kring Place du Tertre, målarnas torg.

Missa inte: Solkungens slott i Versailles togs fram av dåtidens främsta arkitekter och trädgårdsanläggare. På vår utflykt upplever vi slottets lyx och flärd och beundrar den mäktiga trädgården.

Pris: fr. 5.395:-, Reslängd: 7 dagar, Datum: 27/10

Läs mer om resan här >>

 

5. Krakow

Har du besökt Krakow någon gång? Då är nog chansen stor att du vill göra det igen! Här finns nämligen allt för en härlig storstadsresa – vacker arkitektur, mängder av caféer, prisvärd shopping och ett digert utbud av restauranger.

Krakow grundades redan på 1000-talet och räknas som en av Centraleuropas vackraste och mest välbevarade städer med Mariakyrkan som förgyller stadsbilden.Här tävlarmjukt färglagda renässansbyggnader och gotiska mästerverk om uppmärksamheten. Tyghallen Sukiennice är Gamla stans själ och hjärta. Den uppfördes ursprungligen under medeltiden och fick sin nuvarande gestaltning under renässansen. I pyttesmåvackra träståndsäljs nu bärnstenssmycken, kristallglas, träsniderier, dockor och allehanda konsthantverk. När vädret tillåter flyttar caféerna ut på torget och stämningen blir närmast sydeuropeisk. I stadskärnan samsas små butiker medtrendiga krogar och än så länge är prisnivån förmånlig.

 

Missa inte: Strax utanför Krakow ligger saltgruvan Wieliczka. Här öppnar sig ett underjordiskt rike av salt. I den mer än sjuhundra år gamla gruvan har flera underjordiska kapell med skulpturer huggits ut i själva saltlagret.

Pris: fr. 4.695:-, Reslängd: 6 dagar, Datum: 16/9

Läs mer om resan här >>

Sista minuten
22/12Kryssning på Rhen över julhelgen med Smart Seniorfrån 7 995:-
22/12Julhelgskryssning på Rhenfrån 7 995:-
23/12Julhelgen i Cellefrån 3 995:-
30/12Nyår i Cellefrån 4 995:-
30/12Nyår i Hamelnfrån 5 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö