Skip to main content

St. Petersburg med ICA-Kuriren ✈

Avresa: 15-19/10 från Arlanda och Köpenhamn

 

Välkomna till Rysslands kanske allra mest spektakulära stad – St. Petersburg! Det har aldrig varit så lätt att åka hit som nu, när ryska myndigheter beslutat om ett nytt, kostnadsfritt e-visum för staden! Vi flyger från Skandinavien och upptäcker under fem dagar det bästa St. Petersburg har att erbjuda – bland annat Eremitaget, Peterhof och den ryska matkulturen!

Dag för dag

Dag 1: Ankomst och Peterhof

Under morgonen lämnar vi vår skandinaviska flygplats för flyget mot Rysslands Venedig - St. Petersburg! På flygplatsen möts vi upp av vår svensktalande guide som visar oss till bussen. Ännu sätter vi inte sikte på St. Petersburg utan vi börjar istället med att åka till det vackra palatset Peterhof, som grundades av den ryske tsaren Peter den Store under 1700-talets början. Vi besöker det vackra palatset och slottsträdgårdarna, vars många utsmyckningar påminner oss om Sveriges nederlag i det stora nordiska kriget. I parkanläggningen finner vi den ståtliga Stora Kaskaden, vattentrappan med 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer. Efter besöket fortsätter vi till St. Petersburg, där ståtliga Hotel Azimut väntar. Vi äter en gemensam middag på hotellet. Välkommen till St. Petersburg!

Dag 2: St.Petersburg

Idag väntar en spännande stadsrundtur under förmiddagen där vår guide visar oss stadens vackra sevärdheter som paradgatan Nevskij Proskekt, Amiralitetet, Vinterpalatset och Uppståndelsekyrkan. St. Petersburg har länge varit stadens kulturella centrum vilket syns på alla teatrar, operor och konstmuseer som finns i staden. Vid floden Neva, i de äldsta delarna av staden ser vi den ståtliga Peter Paul-fästningen och dess katedral med samma namn. Efter en givande rundtur har vi eftermiddagen och kvällen fria från aktiviteter för att själva kunna fokusera på det som lockar oss mest. Kanske lockar ett besök på teatern, någon av stadens trevliga restauranger eller shoppingen i världsklass?

Dag 3: Eremitaget och upplysta St. Petersburg

Efter en god frukost åker vi till Eremitaget, som utgörs av sex byggnader, där det berömda Vinterpalatset, tsarfamiljens residens fram till revolutionen 1917, är den mest kända. Det var Katarina den stora som gjorde de första inköpen och lade grunden för konstsamlingen som idag består av över tre miljoner föremål! Vi går in på konstmuseet och får själv välja vilka av alla de vackra konstverken som lockar oss mest. Välkomna till ett av världens främsta konstmuseer! Under seneftermiddagen samlas vi åter vid vårt hotell för en rundtur i den vackra staden, som brukar kallas för Rysslands Venedig. Vi färdas med buss längs de spektakulära alléerna och längs med kanterna av floden Neva och får se St. Petersburg från sin kanske allra bästa sida!

Dag 4: Vodkamuseet

Idag har vi hela dagen på fri hand. Kanske missade vi några konstverk på Eremitaget som vi gärna vill tillbaka till? Kanske känner vi för att ströva längs stadens gågator eller upptäcka stadens vackra tunnelbana? Under tidig kväll väntar ett värdigt avslut på resan. Vi åker till det ryska vodkamuseet där vi under guidning provar flera olika vodkasorter innan en god avskedsmiddag med ryska specialiteter väntar.

Dag 5: Hemresa

Efter några givande dagar i denna metropol fylld av kultur och historia vänder vi blickarna västerut och flyger hemåt mot Skandinavien igen efter en inspirerande kortresa.

Information

I priset ingår

 • Flyg Skandinavien - St.Petersburg t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen – hotellet t/r
 • 4 övernattningar i dubbelrum
 • 4 frukostar (dag 2-5)
 • Välkomstmiddag
 • Svensktalande lokalguide
 • Utflykt: Besök vid Peterhofpalatset
 • Utflykt: Stadsrundtur i St.Petersburg
 • Utflykt: Eremitaget med Vinterpalatset
 • Utflykt: Upplysta St.Petersburg
 • Utflykt: Vodkaprovning med avskedsmiddag

 

Bra att veta

Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med både ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi möjlighet till övernattning på hotell vid  flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Enkelrumstillägg: 1 795:-

 

E-visum till St. Petersburg

Från och med hösten 2019 kan nordiska medborgare besöka St. Petersburg genom att ansöka om ett e-visum.

Visumtjänsten är gratis och tar bara fyra kalenderdagar.

Ni söker e-visumet på egen hand via denna sida:

https://evisa.kdmid.ru/

 • Visumet kan sökas tidigast 20 dagar innan ankomst till Ryssland och senast 4 dagar innan ankomst
 • Passet måste vara giltigt i minst 6 månader och ha tomma sidor för stämplar.
 • Om ert namn innehåller Å, Ä eller Ö, skriv istället som det står längst ner på ert pass i raden med maskinläsbar text (Å blir AA, Ä blir AE, Ö blir OE).
 • För övriga nationaliteter rekommenderar vi er att kontakta Rysslands ambassad eller konsulat för att se vad som gäller i just ert fall.

Innan ni åker till Ryssland rekommenderar vi er också att skaffa ett så kallat ”Rysslandsbrev” från ert försäkringsbolag, som visar att ni har försäkring som täcker er resa. Kontakta ert försäkringsbolag via telefon eller mail så kan de hjälpa er med detta.

Vi rekommenderar er att söka e-visumet tidigast möjligt, det vill säga 20 dagar innan avresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:

Rubel (RUB)

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö