Skip to main content

St. Petersburg

BUSSRESA - Ryssland -  Storstad, Rundresa - 7 dagar

S:t Petersburg
- Ståtligt, storslaget & stämningsfullt

Det är inte svårt att förstå varför Peter den stores stad anses vara en av världens vackraste. Med praktfull arkitektur, enastående konstmuseer och en unik blandning av det gamla öst och det moderna väst är det en verkligt kosmopolitisk och inspirerande stad. Följ med och upptäck spännande S:t Petersburg!
 


Snabba fakta!
 • En unik blandning av öst och väst, gammalt och modernt.
 • Världsberömda sevärdheter - Eremitaget med Vinterpalatset och palatset i Peterhof.
 • Sedan hösten 2019 kan nordiska medborgare ansöka om e-visum för att besöka S:t Petersburg.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Norrut mot Stockholm

Malmö - ombordstigning i Stockholm: På morgonen samlas vi på Öresundsterminalen i Malmö, guiden välkomnar och vi börjar resan norrut. Vi stannar för fika och lunch innan vi under eftermiddagen når Stockholm och Värtahamnen, ca 62 mil. Här väntar Tallink/Silja Lines färja som ska ta oss över Östersjön. På fartyget checkar vi in i våra hytter och får tillfälle till lite shopping och middag på egen hand ombord.

Dag 2, söndag: Genom Estland

Landstigning i Tallinn - S:t Petersburg: På morgonen lägger färjan till i Tallinn och vi fortsätter resan österut med buss. Under dagen stannar vi för lunch i trakten kring Narva, passerar gränsen till Ryssland och på kvällen kommer vi fram till S:t Petersburg där Saint Petersburg Hotel väntar med middag och sköna sängar, ca 37 mil. Nu har vi spännande dagar framför oss i Rysslands näst största stad! 

Dag 3-5, måndag - onsdag: Unika S:t Petersburg

S:t Petersburg: I maktens S:t Petersburg finns en mångfald av magnifika byggnader och pampig arkitektur. Staden med många namn grundades av Peter den store år 1703 och har en stormig och turbulent historia. Här har både ­tsarer och kejsare regerat. Flertalet krig, två stora revolutioner och en belägring senare möts vi i dag av en spännande stad med stark framåtanda. Den snabba utvecklingen bidrar till en härlig blandning av gammalt och nytt. S:t Petersburg är Rysslands kulturella centrum och det kommer vi att få uppleva under våra dagar här. Eremitaget är ett av världens främsta konstmuseer och består av sex olika byggnader. Det största och mest berömda är Vinterpalatset, det forna tsarpalatset. Vid floden Neva, i den äldsta delen av staden, ligger Peter-Paulfästningen. Här finns även en vacker katedral med samma namn i vilken de flesta av Rysslands tsarer ligger begravda, bland annat Peter den store. Strax utanför staden finner vi palatset i Peterhof, uppfört på order av Peter den store och berömt för sina spektakulära fontäner. Till paradgatorna i S:t Petersburg hör Nevskij Prospekt, en vacker 5 km lång boulevard fylld av kaféer och uteserveringar. I matväg kan vi välja mellan traditionell rysk husmanskost eller ett mer internationellt kök, här finns det mesta! Det är också här vi finner den bästa shoppingen. Typiska nöjen i staden är teater, opera, balett, cirkus och rysk folkdans. Det är inte svårt att få tiden att gå i S:t Petersburg!

Dag 6, torsdag: Genom Finland

S:t Petersburg - ombordstigning i Helsingfors: Efter en tidig frukost påbörjar vi vår hemresa. Vi passerar Viborg och gränsen till Finland och kör genom djupa karelska skogar innan vi under eftermiddagen når huvudstaden Helsingfors. Här väntar Tallink/Silja Lines färja som ska ta oss tillbaka till Sverige, ca 39 mil. 

Dag 7, fredag: Svenska landskap

Landstigning i Stockholm - Malmö: Vi anländer till Värtahamnen på förmiddagen och sedan tar vi oss snabbt söderut. Det blir ett trevligt lunchstopp längs vägen och vi fortsätter sedan de sista milen genom Småland och Skåne. Vi beräknas vara framme i Malmö ca kl 20.00, ca 62 mil. Resan kan även avslutas på andra orter i Sverige längs med E4:an.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 250:-
(ordinarie pris 2 505:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet senast en månad före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Upplev S:t Petersburg

Följ med på en spännande stadsrundtur där monumenten och sevärdheterna avlöser varandra. Paradgatan Nevskij Prospekt, Amiralitetet och Uppståndelsekyrkan är några av sakerna vi ser. En perfekt introduktion till S:t Petersburg!
Pris inkl lokalguide ca 345:-

Peter-Paulkatedralen

Vi besöker Peter-Paulfästningen och Peter-Paulkatedralen som är stadens näst högsta byggnad med sin 122 meter höga spira. Katedralen är en av stadens mest intressanta sevärdheter med sina konstskatter och imponerande spira. Här ligger flera tsarer med familjer begravda, bland annat Peter den store.
Pris inkl lokalguide ca 375:-

Eremitaget med Vinterpalatset

Eremitaget utgörs av sex byggnader där det berömda Vinterpalatset, tsarfamiljens residens fram till revolutionen 1917, är en. Det var Katarina den stora som gjorde de första inköpen och lade därmed grunden för samlingen som i dag består av över tre miljoner föremål. Under vårt besök hinner vi bara med en bråkdel men utbudet är häpnadsväckande och vi låter oss imponeras av ett av världens främsta konstmuseer!
Utflykten måste förbokas senast en månad före avresa om du ej valt utflyktspaketet.
Pris inkl lokalguide ca 495:-

Palatset i Peterhof

I dag ska vi ägna oss åt storslagna Peterhofs palats, ett av flera överdådiga kungliga sommarpalats utanför S:t Petersburg. Palatset uppfördes på order av Peter den store och är i dag ett världsarv. Inredningen är enormt påkostad men mest berömt är de spektakulära fontänerna. Parkanläggningen är imponerande och här finner vi Stora Kaskaden, vattentrappan med 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer.
Utflykten måste förbokas senast en månad före avresa om du ej valt utflyktspaketet.
Pris inkl lokalguide ca 695:-

Folklorekväll

Denna kvällsutflykt bjuder på rysk musik och underhållning. En festlig kväll med hög stämning och många skratt.
Pris inkl förfriskning ca 595:-

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/5BussSaint Petersburg Hotel, St. PetersburgMer än 86 495:-Boka
25/6BussSaint Petersburg Hotel, St. PetersburgMer än 87 195:-Boka
23/7BussSaint Petersburg Hotel, St. PetersburgMer än 86 995:-Boka
13/8BussSaint Petersburg Hotel, St. PetersburgMer än 86 995:-Boka
3/9BussSaint Petersburg Hotel, St. PetersburgMer än 86 995:-Boka
17/9BussSaint Petersburg Hotel, St. PetersburgMer än 86 995:-Boka
1/10BussSaint Petersburg Hotel, St. PetersburgMer än 86 495:-Boka
29/10BussSaint Petersburg Hotel, St. PetersburgMer än 85 495:-Boka

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 4 övernattningar i dubbelrum
 • 2 övernattningar i dubbelhytt
 • 4 frukostar (dag 3 - 6)
 • 1 middag (dag 2)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Har du bokat anslutning observera att resan startar och slutar i Malmö. Det är även där du övernattar om du bokar anslutning med övernattning.

Enkelrumstillägg från 1 995:-

Tillägg för utsideshytt Stockholm - Tallinn samt Helsingfors - Stockholm 450:- per person.

E-visum till Ryssland

Nordiska medborgare kan besöka Ryssland genom att ansöka om ett e-visum.

Visumtjänsten tar cirka fyra kalenderdagar. Ungefärlig kostnad 50 USD för utfärdande av visum.

https://evisa.kdmid.ru/

 • Visumet kan sökas tidigast 40 dagar innan ankomst till Ryssland och senast 4 dagar innan ankomst.
 • Passet måste vara giltigt i minst 6 månader efter hemkomst från Ryssland och ha tomma sidor för stämplar.
 • Om ditt namn innehåller Å, Ä eller Ö, skriver du istället ut det så som det står skrivet längst ner på den maskinläsbar raden i ditt pass (Å blir AA, Ä blir AE, Ö blir OE).
 • För övriga nationaliteter rekommenderar vi dig att kontakta Rysslands ambassad eller konsulat för att se vad som gäller i just ditt fall.

Innan du åker till Ryssland måste du också skaffa ett så kallat ”Rysslandsbrev” från ditt försäkringsbolag, som visar att du har försäkring som täcker din resa. Kontakta ditt försäkringsbolag via telefon eller mail så kan de hjälpa dig med detta.

Vi rekommenderar dig att söka e-visumet tidigast möjligt, det vill säga 40 dagar innan avresa.

Påstigning/Avstigning (kostnadsfritt)

Bussen utgår från Malmö. Du kan även stiga på/av vid ett antal platser längs E4:an. Se hållplatser nedan.

Ljungby, Ljungbystopp Ingo kl 10.00
Jönköping, M2 Center (f.d. Eurostop) kl 11.45
Ödeshög, Östgötaporten Dinners kl 13.00
Herrbeta Rastplats, Norrgående sida kl 13.50
Sillekrog, OKQ8 E4:an kl 15.00
Stockholm, Värtahamnen kl 16.30

Se biljett för exakta tider.

På avresedagen från S:t Petersburg får vi frukostpaket med oss från hotellet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Rubel (RUB)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Saint Petersburg Hotel, St. Petersburg
Saint Petersburg Hotel, St. Petersburg
Stort, komfortabelt hotell med vackert läge direkt vid vattnet som bjuder på storslagen panoramautsikt över St. Petersburgs historiska stadskärna. Hotellet har under de senaste åren blivit renoverat a...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Tallink / Silja Line: Stockholm-Tallinn
Tallink / Silja Line: Stockholm-Tallinn
Moderna och bekväma kryssningsfartyg med uppskattade restauranger och populär underhållning ombord. Hotellet: Rutten Stockholm-Tallinn trafikeras vanligtvis av fartygen Baltic Queen och Victoria I. Fa...

Övernattning Dag 6 - 7

Tallink / Silja Line: Helsingfors-Stockholm
Tallink / Silja Line: Helsingfors-Stockholm
Moderna och bekväma kryssningsfartyg med populära barer och underhållning där det bjuds på shower och liveband. På däck 7 finns fartygens pampiga paradgata kantad av restauranger och butiker. Hotellet...
Sista minuten
9/12Advent på slott i Polenfrån 3 195:-
9/12Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
9/12Julmarknad i Celle 4 dagarfrån 3 595:-
10/12Julmarknad i Lübeckfrån 2 795:-
10/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 2 895:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö