Bled & St. Anton

BUSSRESA - Slovenien, Österrike - Rundresa, 9 dagar

Bled & St. Anton
- Underbara naturscenerier & aktiva upplevelser - Nyhet!

Bledsjöns smaragdfärgade vatten ramas in av frodig grönska. Orörda små byar, vaksamma borgar och forsande vattenfall blir en del av vår vardag. Snötäckta alpmassiv som strävar mot skyn, omgärdade av sprakande blomsterängar och djupgröna skogar kännetecknar St. Anton am Arlberg. På den här resan är naturen overkligt vacker och det kommer våra resminnen också att vara!
 

Snabba fakta
  • Underbara & omväxlande naturscenerier.
  • Missa inte utflykterna till Bledsjön och Silvretta Hochalpenstrasse!
  • Besök i Tyrolens huvudstad Innsbruck och charmiga Rothenburg på vägen.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Avkopplande start

Malmö - Hof: Resan tar sin början på Öresundsterminalen i Malmö. Vi sätter kurs mot kontinenten och i danska Gedser åker vi ombord på färjan till Rostock. Vi gör uppehåll för fika och framåt kvällen anländer vi till Hotel Central i Hof, ca 74 mil.

Dag 2, söndag: Via Österrike till Slovenien 

Hof - Bled: Efter en god tysk hotellfrukost beger vi oss vidare söderut genom bayerska landskap och efter ett tag börjar de mäktiga Alperna synas. Vi kör genom Österrike och när vi under kvällen når den slovenska gränsen har vi inte långt kvar till overkligt vackra Bled, ca 65 mil. Park Hotel tar emot oss med middag och sköna bäddar.

Dag 3-4, måndag - tisdag: Sagolika Bled

Bled: Alperna sträcker sig ut över de norra delarna av Slovenien, den Pannoniska slätten dominerar i öst och i väst finns en kortare kuststräcka mot Medelhavet. Vid staden Bled ligger sjön med samma namn och gnistrar likt en blågrön ädelsten med snötäckta alptoppar som fond. Den sagolika skönheten tar lätt andan ur oss och i närheten finner vi ett inbjudande sjölandskap med natursköna vandringar, forsande vattenfall och små orörda byar. Vi ger oss ut i naturen och njuter av allt det ljuva!

Dag 5, onsdag: Via Innsbruck

Bled - St. Anton: Vi säger adjö till Bled för att låta oss hänföras ännu mer av Alpernas skönhet. Ackompanjerade av resliga bergstoppar tar vi sikte på Tyrolen och dess huvudstad Innsbruck. Vår guide tar oss med på en intressant tur genom staden och vi får möjlighet äta lunch. Framåt eftermiddagen siktar vi St. Anton och tar in på Sporthotel för några avkopplande dagar, ca 50 mil.

Dag 6-7, torsdag - fredag: Mäktiga alplandskap

St. Anton: Lycka är att vakna med det österrikiska alplandskapet utanför fönstret! St. Anton am Arlberg är nog för de flesta av oss känd som Österrikes främsta vintersportort, men som i många alpbyar är det egentligen som vackrast här på sommarhalvåret. De rejäla husen med timrade balkonger pryds med blomsterdekorationer. Alpkossorna bär bjällror och njuter av stilla dagar ute på bete. Färgprakt på böljande blomsterängar. Gräsgröna sluttningar övergår i djupgrön skog som blir allt snårigare och mer krypande ju högre upp vi kommer. Vi utforskar de storslagna naturupplevelserna som väntar runt hörnet. På med vandringskängorna så tar vi linbanan upp till någon av de snöklädda topparna. St. Anton gör ingen besviken!

Dag 8, lördag: Medeltida Rothenburg ob der Tauber

St. Anton - Göttingen: Det enda tråkiga med St. Anton är att vi så småningom måste lämna denna idyll. Med lite vemod stiger vi ombord på bussen för att åka hemåt. Vi lämnar Österrike för den välmående tyska delstaten Baden-Württemberg och passerar snart Ulm och dess höga kyrktorn. Vid lunchtid når vi en av Tysklands bäst bevarade medeltida städer, Rothenburg ob der Tauber. Vår guide tar oss med på en spännande vandring genom tid och rum. Framåt kvällen checkar vi tillsammans in på Hotel Astoria i Göttingen och äter en god gemensam middag, ca 64 mil.

Dag 9, söndag: Vi drömmer oss tillbaka

Göttingen - Malmö: Efter frukost färdas vi norrut mot Hannover och Lübeck. Vi stannar för lunch i Tyskland innan vi tar färjan över till Rödby i Danmark. Snart når vi Öresundsbron och vid 20-tiden är vi åter i Malmö med fina minnen i bagaget, ca 61 mil.

Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 580:-
(ordinarie pris 1 755:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Båttur på Bledsjön med borgbesök

Med speciella båtar, Pletna, tar vi oss ut till den helt unika ön och dess vackra kyrka. Vi njuter av sagolika vyer över sjön som vaktas av en mäktig borg. Upp till borgen beger vi oss sedan för bedårande utsikt och spännande vandring genom salarna och gemaken. Låt historiens vingslag göra sig påminda bakom de bastanta murarna!
Pris ca 435:-

Radovljica & vinprovning

Vi hälsar på i Radovljica, en välbevarad medeltida stad med vackra och välbevarade fasadmålningar. Den stillsamma promenaden för oss tillbaka i tiden och vi njuter av den lugna och gästvänliga atmosfären. Stadens serveringar lockar kanske med något gott att dricka? I Slovenien är ju verkligen många vinproducenter på frammarsch och vi besöker ett gemytligt vinotek för att bekanta oss med utbudet.
Pris ca 295:-

Bohinj & vattenfallet Savica

På sagolikt vackra vägar och med de Julianska Alperna i fonden beger vi oss söderöver till den stillsamma sjön Bohinj. Under vandringen till det 60 meter höga vattenfallet Savica passar vi på att andas in den friska klara luften för att sedan se vattenmassorna forsa ner utmed bergväggen. Den dramatiska naturen och de vidsträckta vyerna avtecknar sig i sjöns spegelblanka vatten. Vi går sedan ombord på utflyktsbåten och glider ut på Bohinjsjön medan vi njuter av den kontrasterande stillheten. Bekväma och rejäla skor rekommenderas.
Pris ca 325:-

Österrikiska Innsbruck

Vid floden Inn väntar Innsbruck, huvudstaden i Tyrolen. Här sjuder det av charm och levnadsglädje. Den österrikiska kejsarprakten från Maria Theresias tid möter oss än i dag och tillsammans gör vi en spännande rundtur. Självklart missar vi vare sig Gyllene taket eller Hofkirche! Tillfälle till egna upptäckter och shopping är förstås också ett måste!
Ingår i resans pris.

Silvretta Hochalpenstrasse

Silvrettaalperna är en bergsrygg som delas av de båda österrikiska delstaterna Tyrolen och Vorarlberg samt den schweiziska kantonen Graubünden. De båda österrikiska landskapen förbinds av en passväg vid namn Silvretta Hochalpenstrasse som sträcker sig upp till 2 032 meters höjd. De flesta bergstopparna når över 3 000 meter över havet och omges av glaciärer. Vi åker längs denna fantastiskt vackra väg, förbi kända orter såsom Ischgl och berömda toppar som Piz Buin. Makalösa vyer väntar!
Pris ca 435:-

Alpvandring

Vi tar linbanan upp mot en av St. Antons omgivande toppar och slår följe med en lokal vandringsguide som visar oss det bästa av de hisnande naturscenerierna trakten har att erbjuda. Frihetskänslan som ett par bekväma vandringskängor skänker kan inte beskrivas utan måste upplevas. I lugnt och behagligt tempo vandrar vi tillsammans på bekväma stigar och njuter av utsikten!
Pris ca 265:-

Romantiska Rothenburg

Vid floden Tauber i Bayern ligger en av Tysklands bäst bevarade medeltida städer. Gamla korsvirkeshus med sneda väggar, kyrktorn, stadsportar, kullerstensgränder och charmiga torg. En verklig sagostad väntar!
Ingår i resans pris.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

9 personer ger resan medelbetyget 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastiskt fin resa. St Anton var trevligt och ett mycket bra hotell. Bra var också stoppet i Garmich. Guiden skötte sitt arbete på ett mycket bra sätt. Såg till att hålla oss i gång.

av

★ ★ ★ ★ ★

Lagom lång bussresa, trevligt resmål, långa vandringar uppför och nerför, bra för motion och välmående. Intressanta utflykter, trevliga reskamrater. Helt enkelt toppen.

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt var helt toppen. Reseledaren Silke var mycket kunnig. Hotellet i S.t Anton var gemytligt och det var toppenklass på maten. Spännande utflykter till bland annat Lichtenstein.

av

★ ★ ★ ★ ★

Då vi åkt ett flertal gånger med er ,kan vi inte säga annat än att allt är till full belåtenhet.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

En oerhört vacker resa. Silke som guide o Jonny bakom ratten så kunde det inte bli bättre. Jättevacker natur och bra utflykter. En väl värd resa att rekommendera

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa med underbar natur. Superchaffis Jonny och fina reseledaren Silke tog hand om oss på ett superbra sätt. Fint hotell mycket bra mat och mycket bra utflykter

av

★ ★ ★ ★ ★

Härliga, gemytliga Österrike. Fantastiskt hotell med underbar mat och mysig personal. Rekommenderar gärna resan!

av

★ ★ ★ ★ ★

-

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 7 middagar (dag 2 - 8)
  • Utflykterna Österrikiska Innsbruck och Romantiska Rothenburg


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 995:-

Avresa 28/8 bor vi på Hotel Savica Garni i Bled dag 2-5.

För utflykterna med vandringsinslag bör du vara fullt frisk och ha en god allmänkondition. Ta med vandringskängor med grova sulor, liten ryggsäck, vattenflaska och solskyddsmedel.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 8

Sporthotel, St. Anton
Sporthotel, St. Anton
Trevligt och komfortabelt hotell i traditionell alpstil med blomsterprydda balkonger. Perfekt beläget mitt på huvudgatan i hjärtat av populära St. Anton. Här finns flera trivsamt inredda, rustika mats...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Central, Hof
Hotel Central, Hof
Trevligt och tilltalande hotell som har en modern exteriör och delvis renoverad interiör med bayernska influenser som bjuder på hög komfort. Här finns en ombonad och trivsamt inredd restaurang med som...

Övernattning Dag 2 - 5

Hotel Park, Bled
Hotel Park, Bled
Nyrenoverat och fräscht hotell som fått en elegant design inspirerad av vatten och skog. Storslaget läge direkt vid den vackra sjön Bled omgärdad av skogsklädda berg. När man trätt in genom hotellentr...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Astoria, Göttingen
Hotel Astoria, Göttingen
Bekvämt mellanklasshotell beläget i utkanten av universitetsstaden Göttingen. Hotellet: Trevligt mellanklasshotell med ljus restaurang med vinterträdgård och sommarterrass, lobbybar samt bastu. Våning...