Skip to main content

Södra Frankrike ✈

FLYGRESA - Frankrike - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Södra Frankrike
- Carcassonne, Avignon & Toulouse - Nyhet!

Södra Frankrike lockar med praktfull arkitektur, historia och ett rikt kulturarv. Naturen är vildvuxen med pinjeskogar, olivlundar och vinrankor som ramar in de charmiga byarna. Stoltheten över de välsmakande och nyanserade vinerna och den regionala gastronomin har fått genomslag långt utanför de sydfranska gränserna. Lägg därtill alla autentiska miljöer och det där magiska ljuset som trollbundit och inspirerat så många konstnärer genom århundradena. Summan blir en härlig rundresa i det riktiga Sydfrankrike!

Snabba fakta!
  • Vi bor 1 natt i Carcassonne, 2 nätter i Avignon, 2 nätter i Montpellier och 2 nätter i Toulouse.
  • Underbara landskap, charmiga städer och spännande historia.
  • Det riktiga Frankrike!

Dagsprogram

Dag 1, fredag: På vingar av stål mot Toulouse

Flyg till Toulouse - Carcassonne: Efter ett par timmar i luften och en mellanlandning med byte av flyg landar vi så småningom på flygplatsen utanför Toulouse. Här väntar Scandoramaguiden och transferbussen som tar oss till den medeltida juvelen Carcassonne och fräscha Campanile Hotel Est la Cité, ca 11 mil. Carcassonne är som hämtad ur en sagobok. Här återfinns två stora sevärdheter upptagna på Unescos världsarvslista, såväl den muromgärdade gamla medeltida staden som Canal du Midi från solkungens tid med syfte att koppla samman Medelhavet med Atlanten. Under kvällen får vi möjlighet att upptäcka den medeltida staden och tillsammans avnjuta en välsmakande middag på en genuin restaurang.

Dag 2, lördag: Det genuina Sydfrankrike

Carcassonne - Avignon: Vi lämnar Carcassonne och färdas i riktning mot Medelhavskusten. I Béziers hittar vi de nio slussarna vid Fonseranes och Canal du Midi. Redan 1681 öppnade den 24 mil långa vattenvägen mellan Medelhavet och Atlanten, vilken har kommit att bli ett av de främsta byggnadsverken från Ludvig XIV:s regeringstid. På vår väg passerar vi Cap d’Agde som tillsammans med Agde, Frankrikes äldsta stad jämte Marseille, och fiskesamhället Grau d’Agde ligger vid Medelhavet i skuggan av en flerhundraårig vild skogsvegetation. Det närbelägna naturreservatet Bagnas är med sin vilda och ovanliga natur hem för runt 250 arter av flyttfåglar. Vi gör ett besök i den charmiga kustidyllen Sète, även kallad Frankrikes lilla Venedig, som ligger på en smal landtunga omgiven av otaliga ostronodlingar. Längs kanalerna ligger fiskrestaurangerna tätt. Dagens mål är påvarnas Avignon, Provence centralort, vid floden Rhône och trevliga Brit Hotel Sud, ca 27 mil. Under kvällen får vi möjlighet att lära oss lite mer om denna medeltida stad och avnjuta en god meny från Rhônedalens mångfacetterade kök.

Dag 3, söndag: Ljuvliga Provence

Avignon: Provence förför med sitt färgstarka landskap och sin bildsköna natur. Detta är det verkligt autentiska Frankrike! Vinodlingar, charmiga medeltidsbyar och romerska fornlämningar är några av karaktärsdragen tillsammans med det oemotståndliga ljuset som lockat konstnärer från hela världen. Tack vare den gynnsamma jordmånen kring floden Rhône produceras här också några av Frankrikes bästa viner. Följ med och upptäck det äkta Sydfrankrike bortom motorvägarna under en dag som domineras av svårslagna vykortsmotiv, för många okända provencalska pärlor och välsmakande droppar.

Dag 4, måndag: Det romerska arvet

Avignon - Montpellier: I dag förflyttar vi oss tillbaka till den romerska storhetstiden. Romarnas närvaro präglade Europa i stort och södra Frankrike i synnerhet. I dag påminner flera städer, ruiner och byggnadsverk om deras storhet inom arkitektur och stadsplanering. Vi ser det unika Unescoarvet Pont du Gard, en 50 meter hög magnifik romersk akvedukt över Gardonfloden. Uzès är en pittoresk stad med gamla anor vilken fungerade som ett militärt fäste under medeltiden. Vi promenerar längs de smala kullerstensgatorna och gränderna och tittar närmare på bland annat Fenestrelletornet, torget Place aux Herbes och katedralen Saint-Théodorit d’Uzès. I Nîmes, den kanske mest välbevarade av de gamla romerska städerna, beskådar vi storverk som arenan, en formidabel romersk amfiteater byggd på 1000-talet och den välkända Augustusporten. Stärkta av en intressant historielektion tar vi oss vidare till Montpellier där vi checkar in på centralt belägna Odalys Apart'hotel les Occitanes, ca 13 mil.

Dag 5, tisdag: Camargue & Arles

Montpellier: Mycket i universitets- och industristaden Montpellier kretsar kring det centrala torget Place de la Comédie, även känt som ägget tack vare sin ovala skepnad. Här samlas gatuartisterna, studenterna, lokalbefolkningen och turisterna. Det är en flanörvänlig stad med trevliga promenadstråk och en rik och intressant mix av kultur och arkitektur, kort och gott en stad för alla smaker. Vi rekommenderar att du följer med till det vilda och vackra Camargue med sina flamingos, tjurar och vilda hästar. Dessutom följer vi i konstnären van Goghs fotspår och besöker Arles, ytterligare en stad med stark romersk anknytning.

Dag 6, onsdag: Albi & Toulouse-Lautrec

Montpellier - Toulouse: På väg västerut genom det välrenommerade vindistriktet Languedoc-Roussillon möts vi av en iögonfallande vacker natur, dramatiska berg och en frodig grönska. I Albi får vi höra mer om stadens berömda son Toulouse-Lautrec och vi ser den praktfulla gotiska katedralen, stadens främsta landmärke. Därefter åker vi vidare till Frankrikes fjärde största stad Toulouse och bekväma Odalys Apart'hotel Colombélie, ca 28 mil.

Dag 7, torsdag: Toulouse vid Garonne

Toulouse: Staden har kommit att bli en av Frankrikes viktigaste högteknologiska städer genom Airbus etablering. I stadens utkant byggs världens största passagerarflygplan A380-900 med räckvidd på hela 15 000 km och plats för 900 passagerare. Den vackra stadskärnan lockar till promenader och här finns mycket att uppleva, både i form av historia och kultur. I dag passar vi på att titta närmare på vad de centrala delarna av Toulouse har att erbjuda under vår stadspromenad. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna upptäcktsfärder, kanske lockar en båttur på floden Garonne?

Dag 8, fredag: Hemåt efter en innehållsrik resa

Flyg från Toulouse: Efter en tidig frukost avgår transfern till flygplatsen för hemresa, många minnen och upplevelser rikare. Vi flyger hem till Skandinavien med mellanlandning och byte av flyg.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 965:-
(ordinarie pris 2 185:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet senast 1 månad före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Unika Carcassonne

Under en guidad stadsvandring promenerar vi genom den befästa medeltida stadskärnan innanför murarna och tar del av det historiska arvet innan vi sätter oss till bords på en trevlig restaurang för kvällens välkomstmiddag.
Utflykten måste förbokas senast 1 månad före avresa om du ej valt utflyktspaketet.
Pris inkl middag ca 495:-

Slussarna vid Fonseranes & fiskeidyllen Sète

Canal du Midi rinner genom Béziers på sin väg mellan Medelhavet och Atlanten. Av de ursprungligen nio mjukt ovala slussarna vid Fonseranes används i dag sex stycken när flodekipagen ska förflytta sig. Vi promenerar längs den ca 300 meter långa slussträckan med tillhörande bassänger och bevittnar skådespelet. Dagen bjuder också på ett besök i Sète, en charmig och för de allra flesta okänd liten stad med en stolt fisketradition. Här dominerar fiskrestaurangerna. Passa på att prova lokala pinfärska skaldjur, stekt haj, musslor eller kanske havssniglar!
Ingår i resans pris.

Påvarnas Avignon

Medeltidsstaden Avignon var de franska påvarnas residensstad på 1300-talet. Under vår tur, både med buss och till fots, tittar vi närmare på bland annat påvepalatset Palais de Papes, St Andréfortet, besjungna Pont d’Avignon och den vackra parken Rocher des Doms. Kvällen avslutar vi med att gå till bords på en genuin fransk restaurang för att avnjuta det lokala kökets specialiteter.
Pris inkl middag ca 495:-

Provence pärlor & Rhônedalens viner

Vi färdas österut mot Luberondalen längs ett pärlband av provencalska guldkorn. Den pittoreska medeltida byn Gordes, högt belägen på en kulle i hjärtat av Vauclusebergen, lockar med en magisk utsikt över landskapet. Provence porträtteras ofta genom det mellan bergen undangömda klostret Abbaye de Sénanqe. Roussillons ockrafärgade klippor, de olikformade gamla stenhusen och de smala gatorna ligger idylliskt inbäddade i grönska. Från dessa härliga miljöer rör vi oss norrut mot den mysiga orten Beaumes de Venise, känt för sitt söta dessertvin med samma namn. Området kring Rhône bjuder på fantastiska vinområden med påvarnas tillflyktsort om somrarna, anrika Châteauneuf du Pape, som kronan på verket. Vi besöker under eftermiddagen en vingård för rundvandring och vinprovning.
Pris ca 495:-

Camargue & van Goghs Arles

På denna utflykt åker vi till det mytomspunna Camarguedeltat, berömt för sitt djurliv med svarta tjurar och de vita camarguehästarna. Vi fortsätter mot havet till Saintes-Maries-de-la-Mer, den charmiga fiskebyn som fascinerat både Hemingway och Picasso. Vi beundrar kyrkan och tar del av kulten kring Svarta Sara. Färden fortsätter mot den genuint provensalska staden Arles. Till de konstnärer som avbildade staden och dess omgivningar hör bland andra Vincent van Gogh. I Arles möter vi samma fascination som han en gång gjorde vid Place du Forum med det gula kaféet och den mäktiga välbevarade romerska amfiteatern.
Pris ca 465:-

Albi & Toulouse-Lautrec

Katedralen i Albi är den mest betydelsefulla religiösa byggnaden i södra Frankrike, världens största tegelbyggnad. I staden föddes också Henri de Toulouse-Lautrec, den franske konstnären som blev mest berömd för sina porträtt av cabaretlivet och cancanflickorna på Montmartre i Paris. I Albi finns i dag hans museum i vad som en gång var biskopspalatset.
Ingår i resans pris.

Upptäck Toulouse till fots

I folkmun kallas den för den rosa staden då många av de äldre byggnaderna är uppförda i ett rosaskimrande lokalproducerat tegel. Universitetsstaden lockar med en gammal stadskärna, levande kulturscen och gastronomiska upplevelser både i form av Michelinkrogar och ett blomstrande kaféliv. Under vår promenad ser vi bland annat basilikan Saint Sernin, stadens kärna Place du Capitole och marknaden Victor Hugo som sjuder av liv och rörelse med sina över 200 marknadsstånd och restauranger.
Pris ca 235:-

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Toulouse t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • Bussrundresa med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • Utflykterna Slussarna vid Fonseranes & fiskeidyllen Sète samt Albi & Toulouse-Lautrec

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa från Malmö dagen efter din resa.

Enkelrumstillägg 3 495:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
27/9Kroatien Runt med Dubrovnikfrån 15 995:-
3/10Italien Runt med Caprifrån 14 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö