Skip to main content

Sydengland 8 dagar med Smart Senior ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

- Möt södra Englands lantliga charm och nutidens vingslag

Upptäck Sydenglands öppna vidder, vackra omgivningar och halmtäckta hus. Här finns allt från härliga sandstränder och småstadscharm till praktfulla katedraler, anrika pubar, blommande trädgårdar och fängslande historia. Följ med på ett äventyr på den engelska landsbygden, med trevliga människor och mycket tradition!

Ingår i priset!

  • Flyg Skandinavien–London t/r
  • Transfer flygplats–hotell t/r
  • Rundresa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar
  • Alla utflykter i programmet ingår i priset
Snabba fakta!
  • En välkomponerad och mycket populär resa!
  • Besök på fascinerande Stonehenge ingår i resans pris.
  • Utflykt till underbara Cornwall!
  • Sista natten bor vi centralt i London och upplever huvudstaden.

Dagsprogram

DAG 1, TORSDAG: KÖPENHAMN/STOCKHOLM – LONDON – BRIGHTON

Vi flyger från Skandinavien och landar på Londons flygplats Heathrow mitt på förmiddagen. Efter mötet med vår inhemska buss och svenska reseledare har vi inte långt att ta oss till den engelska sydkustpärlan Brighton. Här väntar välkomnande Ibis Brighton City Centre. Ca 5 mil

DAG 2, FREDAG: BRIGHTON

Brighton är den i särklass mest innehållsrika och livfulla av alla de klassiska badorterna utmed den engelska sydkusten. Inte undra på det, med tanke på stadens storlek och närheten till London. Där den gamla byn Brighthelmstone en gång i tiden låg kan vi nu strosa omkring i The Lanes vars trånga gränder visar upp en spännande samling av små butiker, trevliga serveringar och antikaffärer. Även den omkringliggande landsbygden har mycket att erbjuda, inte minst för den som är historiskt intresserad.

DAG 3, LÖRDAG: BRIGHTON – SALISBURY – STONEHENGE – PLYMOUTH

Morgonen bjuder på en välsmakande frukost och sedan bär det av västerut mot Salisbury. Här passar vi på att ta en närmare titt på den ålderstigna katedralen, en av Storbritanniens intressantaste. Vi fortsätter sedan till Stonehenge och besöker den omtalade stensättningen, en av Europas mest välkända sevärdheter. Senare under eftermiddagen anländer vi till Plymouth och här tar vi in på bekväma Future Inn. Nu får vi möjlighet att lära känna staden och trakten lite mer. Ca 36 mil

DAG 4, SÖNDAG: PLYMOUTH

Historiskt sett är Plymouth kanske den allra viktigaste hamnstaden i södra England. Francis Drake, som ledde den brittiska flottan när den spanska armadan besegrades, var stadens borgmästare under ett par år på 1580-talet. En handfull decennier senare var det härifrån som skeppet Mayflower stävade ut med engelska pilgrimer på väg mot den nordamerikanska östkusten. Plymouth är begåvad med örikets största naturliga hamn och det har givetvis satt sin prägel på staden. Västerut finner vi det sägenomspunna Cornwall och detta särpräglade landskap njuter vi av under en intressant utflykt.

DAG 5, MÅNDAG: PLYMOUTH – DARTMOOR – BRISTOL

Efter en god och näringsrik frukost rullar vårt brittiska äventyr vidare. Under förmiddagen njuter vi av grevskapet Devon och nationalparken Dartmoors öppna vidder. Vi fortsätter norrut genom det uppodlade landskapet i Somerset, omtalat för sin ciderproduktion, och framåt eftermiddagen anländer vi till Bristol. Här checkar vi in på stilfulla Hampton by Hilton för två nätter och nya upptäckter. Ca 20 mil

DAG 6, TISDAG: BRISTOL

Bristol har ett dramatiskt förflutet. Stadens välstånd grundar sig på handeln över haven och skeppsindustrin, men tidvis har Bristol utsatts för både tillbakagång och förstörelse, inte minst under andra världskriget då staden bombades av Luftwaffe. Det var från Bristol som John Cabot avseglade för att som förste europeiske sjöfarare efter Columbus nå Nordamerika. Även vi kommer att använda Bristol som utgångspunkt för spännande, om än inte lika långväga, upptäcktsfärder.

DAG 7, ONSDAG: BRISTOL – WINDSOR – LONDON

Efter frukost tar vi farväl av Bristol och sätter kurs österut. Vi gör ett uppehåll i Windsor, vars slott utgör en av den brittiska monarkins officiella residens. Under eftermiddagen når vi fram till London och mycket centrala St Giles Hotel. Nu har vi möjlighet att fullt ut ägna oss åt den brittiska huvudstaden! Ca 20 mil

DAG 8, TORSDAG: LONDON – KÖPENHAMN/STOCKHOLM

I lugn och ro njuter vi av hotellets frukost innan det blir dags att checka ut från hotellet. Vi har ytterligare några timmar på oss i härliga London - då vi passar på att göra en intressant utflykt till spännande stadsdelen East End! Under eftermiddagen går vår buss till Heathrows flygplats. Vi tar plats i våra plan på väg tillbaka mot Skandinavien. Tänk vad mycket vi har upplevt! Ca 5 mil

Utflykter

     
  ALLA UTFLYKTER INGÅR I RESANS PRIS!
 
 
     

SLAGET VID HASTINGS OCH GREAT DIXTER, LÅNG HALVDAG

I dag känner vi historiens vingslag då vi beger oss till den lilla orten Battle en knapp mil norr om Hastings. Det var här som den normandiske erövraren Vilhelm besegrade den saxiske kungen Harald Godwinson. Vi besöker slagfältet och ruinerna av kyrkan som lär ha uppförts på platsen där Harald stupade. Därefter beger vi oss till en av Englands många fantastiska trädgårdar. En av de mest sevärda är Great Dixter. Trädgårdens skapare, trädgårdsskribenten Christopher Lloyd, anlade sin drömträdgård invid sitt 1400-talshus i Northiam. Här kan vi beskåda de berömda topiarierna; buxbom och idegranar klippta som tekoppar, ekorrar och kycklingar. I trädgårdarna finns mycket blommor, innovativa kombinationer, grönsaker, en tropisk trädgård och en nedsänkt trädgård, mycket fint att titta på!

RUNDTUR I BRIGHTON, KVÄLLSTUR

Nöjesstaden Brighton har under flera århundraden utvecklats till en populär mötesplats för samhällets välbeställda. Den blivande kung George IV lät arkitekten John Nash bygga om Royal Pavilion till ett överdådigt orientaliskt palats och tillsammans med den viktorianska Palace Pier bildar dessa fortfarande stadens mest särpräglade landmärken. Närheten till havet gör också att Brighton kan ståta med ansedda skaldjursrestauranger och på en av dessa rundar vi av kvällen.

SALISBURY OCH STONEHENGE

Salisbury är bland annat känt för sin gotiska katedral från 1200-talet, vars 123 meter höga tornspira är ett välkänt landmärke. Här finns många vackra byggnader från medeltiden och framåt som vi beundrar under en kortare rundtur. Därefter fortsätter vi till Stonehenge, ett av världens mest omtalade förhistoriska minnesmärken. Vi besöker ett monument som fortfarande är gåtfullt och fantasieggande, flera tusen år efter att det uppfördes!

STADSRUNDTUR I PLYMOUTH, KVÄLLSTUR

Där floden Plym mynnar ut i Engelska kanalen ligger såklart staden Plymouth. Närheten till vattnet spelar fortfarande en stor roll för stadens identitet vilket inte minst märks på det respektingivande kungliga citadellet från mitten av 1600-talet. I de gamla västra och norra hamnkvarteren ligger området Barbican som klarade sig relativt helskinnat undan Blitzen, andra världskrigets bombangrepp. Kvällen rundar vi med en god middag på en av stadens restauranger.

CORNWALL, HELDAG

Englands sydvästligaste grevskap, fortfarande präglat av det uråldriga keltiska arvet, står nu på tur att utforskas. Vi besöker en av regionens många ciderproducenter, där vi självklart passar på att provsmaka. Det brittiska cidret skiljer sig från det som oftast serveras i Sverige och karaktäriseras bland annat av att det har en kraftigare fruktsmak och mindre sötma. Vi gör också ett besök i den typiskt brittiska kustorten Newquay. Hit har britterna flockats sedan staden fick järnväg år 1876, vilket gjorde att fler och fler kunde upptäcka denna från början oansenliga men vackert belägna fiskeby.

DARTMOOR

Dartmoor är kanske Englands mest omtalade nationalpark och det smått ödsliga hedlandskapet har bland annat inspirerat Arthur Conan Doyle till författandet av Baskervilles hund. Vi stannar till i Okehampton och tar oss en titt på omgivningarna. Kanske får vi rent av även se de små vilda ponnyerna vars förfäder har levt på heden i mer än tusen år. 

BATH, HALVDAG

Bath utvecklades till ett viktigt centrum under det romerska styret av de brittiska öarna för ca två tusen år sedan. Redan innan romarnas ankomst var platsen känd för sina varma källor och fortfarande ståtar Bath med ett berömt romerskt bad. Under 1700-talet utvecklades staden till den georgianska överklassens mötesplats och eleganta byggnader från denna epok pryder ännu stadsbilden. Vår reseledare visar upp några av Baths godbitar innan vi får tid till egna strövtåg.

STADSRUNDTUR I LONDON, EFTERMIDDAGSTUR

Vi får veta hemligheterna bakom de stora sevärdheterna som gjort London världsberömt. Broarna över Themsen, Big Ben, Tower of London och Trafalgar Square är några av de kända byggnader och platser som vi kommer att uppleva.

EAST END OCH SPITALFIELDS, HALVDAG

Under lång tid förknippades East End med fattigdom, överbefolkning och kriminalitet och det var ingen plats man sökte sig till frivilligt. I dag är det precis tvärtom!  East End är numera en av Londons trendigaste och hippaste stadsdelar med unika småbutiker, omskrivna restauranger och en spännande historia. Med tunnelbanans hjälp tar vi oss till East End och vår reseledare tar oss med på en promenad där vi får lära känna stadsdelen och höra om dess intressanta utveckling. Givetvis kommer vi också att få berättat för oss om mannen som satte skräck i området under året 1888, nämligen Jack the Ripper, och om gangstertvillingarna Kray som styrde området på 1960-talet. Vi avslutar med att besöka den populära Old Spitalfields Market, en marknad med både gammalt och nytt, restauranger och butiker. Följ med och lär känna en av Londons mest spännande stadsdelar!

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/8ArlandaFuture Inns Hotel, PlymouthMer än 815 995:-Boka
25/8KastrupFuture Inns Hotel, PlymouthMer än 815 995:-Boka

Information

I priset ingår: Flyg Skandinavien-London tur och retur. Transfer flygplats-hotell tur och retur. Rundresa i inhemsk turistbuss. Övernattningar i dubbelrum med dusch/bad och wc. 7 frukostar och 2 middagar. I priset ingår även väg- och serviceavgifter, flygskatter och flygplatsavgifter samt reseledarservice. Dessutom ingår alla utflykter i programmet.

Enkelrumstillägg: 4.995:-

Övrigt:   För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Resan avgår: Från vald flygplats. Väljer du att flyga från Kastrup erbjuder vi övernattning på hotell i Malmö i samband med ut- och hemresa. Väljer du att flyga från Arlanda erbjuder vi övernattning på hotell vid flygplatsen i samband med både ut- och hemresa.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiska Pund (GBP)

 

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 5

Future Inns Hotel, Plymouth
Future Inns Hotel, Plymouth
Modernt och komfortabelt businesshotell med bekväma faciliteter. Här finner du restaurangen Fishbone Bar & Restaurant som har en trivsam atmosfär och mycket dagsljus tack vare de stora fönstren. Hotel...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Ibis Hotel Brighton City Centre, Brighton
Ibis Hotel Brighton City Centre, Brighton
Centralt hotell med 12 minuters promenad från stranden och vid järnvägsstationen i det livliga Brighton Hotellet: Modernt hotell med bar, restaurang och snackbar/deli. Värdeskåp finns i receptionen. V...

Övernattning Dag 5 - 7

Hampton by Hilton Bristol City Centre, Bristol
Hampton by Hilton Bristol City Centre, Bristol
Modernt och uppskattat stadshotell med hög komfort och utmärkt läge i centrala Bristol. Hotellet: Hampton by Hilton Bristol City Centre är ett modernt, ljust hotell, med detaljer i starka färger. Det...

Övernattning Dag 7 - 8

St Giles Hotel, London
St Giles Hotel, London
Stort, modernt hotell med idealiskt läge vid Oxford Street mitt inne i centrala London. En perfekt utgångspunkt för att upptäcka världsmetropolen med shopping, sevärdheter och nöjesliv på bekvämt prom...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö