Skip to main content

Saalbach med Smart Senior 2022

BUSSRESA - Österrike - Rundresa, 9 dagar

Saalbach med Smart Senior - Alpernas idyll med vackra vyer

På den här bussresan till Saalbach väntar vänliga människor och vidunderlig natur. Här finns de vitaste alptopparna med den renaste bergsluften, de grönaste ängarna och de klaraste bäckarna. Balkongerna i de små byarna är vackert smyckade i färgsprakande blomsterprakt. Saalbach är en resa för både kropp och själ!
 


 

 

Snabba fakta
  • Underbar natur - Sound of Music på riktigt!
  • Utflykter till Salzburg, Alpäventyret Grossglockner och Hitlers örnnäste.
  • Vi bor bra på familjärt alphotell mitt i Saalbach. 

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Avkoppling & god mat

Malmö - Meerane: Resan tar sin början på Öresundsterminalen i Malmö. Vi färdas genom Danmark till Gedser varifrån vi tar färjan över till Rostock. Efter dagsetappen genom Tyskland kommer vi fram till Hotel Meerane i Meerane, ca 72 mil. Här väntar en god middag och sköna sängar.

Dag 2, söndag: Mot Saalbach

Meerane - Saalbach: Efter frukost bär det av söderut mot det böljande Bayern. Färden går vidare genom skogsklädda landskap och snart skymtar vi gränsen till Österrike. På slingrande vägar och genom sköna dalar går färden rakt in i Glemmtal, där Saalbach ligger vackert inbäddad mellan höga bergstoppar, ca 56 mil. Vår guide hjälper till med incheckningen på vår hemvist under dessa dagar - Gasthof Unterwirt. Välkommen till Saalbach!

Dag 3-7, måndag - fredag: Mäktiga vyer & frisk luft

Saalbach: Inramad av snöklädda toppar och grönskande ängar ligger alpbyn Saalbach på drygt tusen meters höjd. Här fyller vi lungorna med frisk alpluft och njuter av de majestätiska bergens gröna sluttningar. I närheten porlar fjällbäckarnas vatten och hörs klangen från kobjällror i ett av Österrikes allra vackraste landskap. Byns huvudgata kantas av charmiga hus i traditionell arkitektur med överdådiga blomsterarrangemang på balkongerna. Här kan vi njuta av österrikiskt gemyt, god mat och milslånga skyltade vandringsleder som leder till storslagna vyer över mäktiga berg och klara sjöar. Det varierande utflyktsprogrammet ger oss möjlighet att byta vandringskängorna mot promenadskorna och uppleva det undersköna landskapet i Salzburgerland! Ett besök i Mozarts födelsestad Salzburg står givetvis på programmet liksom en tur till det högt belägna Örnnästet med oslagbara vyer över alperna. Vi upptäcker detta och mer därtill tillsammans!

Dag 8, lördag: Genom Tyskland

Saalbach - Göttingen: Efter fem sköna och innehållsrika dagar i Saalbach tar vi farväl av Österrike och styr norrut genom Tyskland. Vi stannar för lunch på en trevlig restaurang och framåt kvällen närmar vi oss Göttingen och Hotel Astoria, ca 70 mil. Här checkar vi in innan det blir dags att äta middag.

Dag 9, söndag: Vi ses snart igen

Göttingen - Malmö: Nordtysklands vidsträckta landskap breder ut sig inför våra ögon på vår färd norrut. Vi passerar Lübeck innan det blir ett lunchstopp och snart är bussen i Puttgarden varifrån färjan till Rödby går. Färden tar oss genom det danska öriket och snart återser vi Öresundsterminalen i Malmö som vi beräknas anlända till vid 20-tiden, ca 61 mil. På återseende!

2022 - Utflykter

     
 


ALLA UTFLYKTER INGÅR I RESANS PRIS

 
     

Välkommen till Alperna

Vårt äventyr i de österrikiska alperna inleds med att vi gemensamt åker linbana uppför en närbelägen höjd. Vi kan känna den friska alpluften medan vi blickar ut över berg och dalar. Sedan slår vi oss ner på en servering och njuter av något att dricka. Varför inte en alptopp?

Hinterglemm

Vi beger oss till grannbyn Hinterglemm som varje måndag under sommarhalvåret ställer till med en gemytlig stadsfestival. Vi gör som österrikarna och roar oss med traditionell musik och dans till sena kvällen. Svinga din sejdel och kom loss!

Kitzlochklamm & Zell am See

Vi beger oss till Kitzlochklamm, en djup ravin med vattenfall och en av de naturskönaste platserna i Österrike. Längs stigar och trätrappor tar vi oss fram genom vackra omgivningar. Sedan väntar alpstaden Zell am See som breder ut sig mellan höga bergstoppar och den kristallklara Zellersjön. Vi får möjlighet att flanera längs med strandpromenaden och upptäcka vad staden har att erbjuda oss. Kanske lockar ett glas på klassiska Grand Hotel, beläget precis vid sjön.

Hitlers Örnnäste

Vi beger oss till Tyskland och Berchtesgadens mäktiga landskap. Äventyret tar oss med till Kehlsteins topp där vi trampar historisk mark i Örnnästet. Här hade Adolf Hitler sin undangömda vrå tillsammans med Eva Braun. Utsikten är bedårande så glöm inte att ta med kameran!

Alpäventyret Grossglockner

Varje årstid har sin tjusning. På våren när smältvattnet forsar fram i floder och bäckar och bergen står klädda i vinterskrud. Då det knoppas och sommaren slår ut i full blom med färgsprakande alprosor och betande kor på ängarna. Och så hösten med dess fantastiska färgskiftningar. Året runt spelar bergmassivet upp hisnande naturscenerier. På slingrande vägar färdas vi in i alpäventyret!

Kegelafton

Kegel påminner lite grann om bowling och är ett riktigt folknöje i Österrike. Varje by har egna banor och nu är det dags för oss att visa vad vi går för!

Mozarts Salzburg

Välkommen till Mozarts förtrollande stad som ligger vackert inbäddad bland höga alptoppar. Här gör vi en stadspromenad i den gamla stadskärnan och får bland annat se Mozarts födelsehus, rådhuset, Festspelshuset och domkyrkan. Sedan blir det tid till shopping i butikerna, kanske ett besök i fästningen Hohensalzburg eller avkoppling på en härlig servering?

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
6/8BussGasthof Unterwirt, Saalbach, halvpensionMer än 812 395:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 8 middagar (dag 1 - 8)
  • Alla utflykter är inkluderade i priset

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1.295:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

Gasthof Unterwirt, Saalbach, halvpension
Gasthof Unterwirt, Saalbach, halvpension
Familjen Krölls charmiga österrikiska alphotell med bästa tänkbara läge mitt i Saalbach. Läge: Centralt beläget mitt i byn Adress: Unterdorf 31, AT-5753 SAALBACH Telefon: 0043-6541-6274 Officiell klas...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Meerane, Meerane
Hotel Meerane, Meerane
Välskött och komfortabelt fyrstjärnigt hotell med moderna faciliteter. På hotellet finns både en stor bufférestaurang och den mindre restaurangen Ambiete såväl som den gemytliga baren Intermezzo. Somm...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Astoria, Göttingen
Hotel Astoria, Göttingen
Bekvämt och trevligt mellanklasshotell med en ljus och välkomande atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén med glastak möts du av den ljusa lobbyn som är modernt inredd med trevliga sittgrupper me...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö