Skip to main content

Slovenien & Istrien ✈

FLYGRESA - Slovenien - Kroatien - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

 

Slovenien & Istrien
- Det bästa av två världar

Enastående semesterlandet Slovenien lockar med huvudstaden Ljubljana, härliga Maribor, entusiastiska vinodlare på frammarsch och genuin gästvänlighet. I välkända favoriten Kroatien väntar halvön Istrien med kustpärlor, charmiga byar och ett välutvecklat kök. På vägen besöker vi italienska Trieste och Kroatiens huvudstad Zagreb. Helt enkelt den perfekta kombinationsresan!


Snabba fakta!
  • En oemotståndlig kombination!
  • 2 nätter i Ljubljana, 3 nätter i Pula och 2 nätter i Maribor.
  • Välkomponerade utflykter med upplevelser för alla smaker. Bl.a. Ljubljana, Rovinj, vingårdsbesök, Motovun med tryffel och slovensk afton.

Dagsprogram

Dag 1, söndag: Flyg till Slovenien

Flyg till Ljubljana: Efter ett par timmar i luften landar vi utanför den slovenska huvudstaden. Du möts av din Scandoramaguide och vår specialchartrade buss tar oss bekvämt till centralt belägna Hotel Park i Ljubljana.

Dag 2, måndag: Huvudstaden Ljubljana

Ljubljana: I den slovenska huvudstaden möts kulturer från öst och väst, det gamla harmoniska har sammanflätats med det nya moderna. Ljubljana är en rik kulturstad med många teatrar, museer och gallerier. På vår stadsrundtur beundrar vi sevärdheter som slottet, de vackra torgen och den berömda trearmade bron. Ljubljana har bevarat den mindre stadens gemyt samtidigt som den erbjuder allt som större städer kan. På eftermiddagen kanske Ljubljana lockar med shopping eller varför inte en svalkande dryck på någon av alla de mysiga serveringarna? På kvällen vill du inte missa den slovenska aftonen med musik, underhållning och det lokala köket.

Dag 3, tisdag: Via italienska Trieste

Ljubljana - Pula: Efter frukost på hotellet styr vi söderut mot Kroatien. På vägen passar vi på att göra en avstickare till Italien och romerska Trieste, huvudort i Friulien och vackert inbäddad mellan det azurblå vattnet och de vita klipporna. Vi gör en liten rundtur i stadens historiska centrum och får tid för egna strövtåg innan vi fortsätter mot den kroatiska gränsen. Vårt mål för dagen är Pula och naturskönt belägna Hotel Pula som dukar för middag på kvällen, ca 22 mil.

Dag 4-5, onsdag - torsdag: Underbara Istrien

Pula: Vi har nu två dagar framför oss på Istrienhalvön, ett riktigt paradis för livsnjutare. Vi bor i en av Istriens mest betydelsefulla städer och Pula ståtar med sevärdheter som den gamla amfiteatern Arena och Augustustemplet. Här gör sig det romerska arvet ständigt påmint. Besökare har länge lockats av det härliga klimatet och Adriatiska havets svalkande vatten. Historien går långt tillbaka och spekulanterna på makten har varit många, från Rom och Bysans till Napoleon och habsburgarna för att nämna några. De har alla satt sina spår även om det nog är Italien som står för den starkaste influensen. Omväxlande natur, bördiga marker, olivlundar och vingårdar präglar området. De korta avstånden gör Istrien till ett utmärkt område för utflykter! Följ med och upptäck kuststaden Rovinj, lokala delikatesser, vin och uråldriga byar. Istrien överraskar!

Dag 6, fredag: Kroatiska Zagreb

Pula - Maribor: Efter frukost sätter vi av i nordostlig riktning och tar sikte på den kroatiska huvudstaden Zagreb, omtalad som Kroatiens hjärta och den viktigaste staden i landet, både historiskt och kulturellt. Zagreb har anor från 1000-talet vilket återspeglas i stadens praktfulla monument. Vi gör en liten rundtur innan vi åter tar sikte på Slovenien men nu med Maribor och utmärkta Hotel City som mål, ca 39 mil. I kväll kan du följa med och få en introduktion till Maribor och prova det lokala köket.

Dag 7, lördag: Härliga Maribor

Maribor: Det är ingen slump att Maribor utsågs till Europas kulturhuvudstad 2012. Den charmiga universitetsstaden präglas av ett livligt kulturliv med teatrar och museer. Det vackra läget på ömse sidor floden Drava inbjuder till ett rikt strandliv på sommarhalvåret och under vintern förvandlas Maribor till en ansedd vintersportmetropol. Följ med och upplev Maribors natursköna omgivningar, prova det lokala vinet och njut av regionens kokkonst!

Dag 8, söndag: Nya vänner & minnen

Maribor - flyg från Ljubljana: Efter frukost checkar vi ut från hotellet och tar oss till Ljubljanas flygplats, ca 13 mil, för hemresa till Skandinavien. På återseende!

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 710:-
(ordinarie pris 3 015:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Ljubljana - Sloveniens huvudstad

I den slovenska huvudstaden möts kulturer från öst och väst, det gamla harmoniska har sammanflätats med det nya moderna. Det är en rik kulturstad med många teatrar, museer och gallerier. På vår stadsrundtur beundrar vi sevärdheter som slottet, de vackra torgen och den berömda trearmade bron. Här finns den mindre stadens gemyt bevarat samtidigt som den erbjuder allt som större städer kan.
Pris ca 285:-

Slovensk afton

I kväll beger vi oss till en anrik restaurang i Ljubljana för att ta del av den slovenska kulturen med allt vad det innebär av sång, musik och dans. Vi njuter av traditionella maträtter, vin och underhållning. En kväll du inte vill missa!
Pris inkl middag ca 575:-

Befästa Motovun & tryffel

På slingrande vägar tar vi oss fram genom Istriens inland. Uråldriga byar med minnen från folkslag som levde här innan romarna erövrade området kantar vår väg. I den medeltida lilla staden Motovun, fortfarande omgärdad av en bastant försvarsmur, imponeras vi av utsikten och smala gamla gränder. Vi befinner oss i ett område där tryffel är ett exklusivt inslag i den lokala matlagningskonsten och vi får prova olika delikatesser där denna luxuösa svamp fantasifullt används.
Pris inkl lättare lunch ca 415:-

Rovinj & vingårdsbesök

I dag väntar den sköna kuststaden Rovinj. Stadens ursprung finns på en ö och under drygt femhundra år styrdes den av sjöfartsrepubliken Venedig, dess italienska namn är Rovigno. Inflytandet från den här perioden syns fortfarande, bland annat genom kampanilen, de färglagda husfasaderna och de vindlande gränderna. Att vandra runt här är verkligt härligt! Norr om Rovinj skär Limfjorden ett djupt hack i kalkstensmassivet och vi fascineras av vyerna. Som vinområde är Istrien på frammarsch och vi passar på att besöka en vingård för provsmakning.
Pris ca 415:-

Charmiga Maribor

Vi promenerar längs med floden Drava i den mysiga stadsdelen Lent och i den judiska delen där vi beundrar det judiska tornet och vattentornet. Vi får också se det vackra slottet och katedralen innan vi avslutar med en trevlig middag.
Pris inkl middag ca 525:-

Vinprovning i Ptuj

I dag åker vi till Ptuj, Sloveniens äldsta stad med anor från romartiden. Ptuj vilar på en stor underjordisk vinkällare där vi självklart gör en vinprovning. Vi får också tid att på egen hand njuta av den härliga atmosfären.
Pris ca 315:-

Middag på landet

I utkanten av skogsområdet Pohorje, förknippat med Anja Pärsons världscupsuccéer, ligger byn Framom. Här hälsas vi välkomna av familjen Stern som på bästa sätt tar hand om oss på sin gård och skämmer bort oss med hemlagad mat.
Pris inkl middag ca 485:-

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 6

Hotel Pula, Pula
Funktionellt, äldre semesterhotell med naturskönt läge. Här har du möjlighet att koppla av med en drink i baren eller med en kopp kaffe på sommarterrassen. Passa på att ta ett dopp i poolen eller spel...

Övernattning Dag 3 - 6

Park Plaza Hotel Belvedere, Medulin
Stort, elegant och avkopplande semesterhotell med mycket goda gästrecensioner. Hotellet har en tilltalande, modern och fräsch stil och här finns en trevlig restaurang med bar, en bekväm lounge och här...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 3

Hotel Park, Ljubljana
Hotel Park, Ljubljana
Trevligt och välskött hotell i centrala Ljubljana. Hotellet: Hotellet byggdes 1977 och totalrenoverades senast 2007. Här finns restaurang, bar, lounge och terrass. Värdebox finns att låna i receptione...

Övernattning Dag 6 - 8

Hotel City, Maribor
Modernt, fräscht, väldesignat och mycket uppskattat hotell med god komfort som öppnade 2011. Hotellet har en inbjudande och trevlig lobby med lobbybar och bekväma sittmöjligheter. Här finns också en t...