Skottland med Pitlochry

BUSSRESA - Storbritanninen - Rundresa, 9 dagar

Skottland med Pitlochry -Vidsträckta hedar, sjöodjur & whisky - Nyhet!

Följ med på en oförglömlig bussresa till vackra Skottland där säckpipor, kiltar och den bästa whiskyn finns. Hälsa på sjöodjuret Nessie och se den vackra utsikten över Loch Ness. De vidsträckta hedarna breder ut sig framför oss och vi imponeras av den dramatiska naturen. Genuin atmosfär, magiska vyer och mystik. Följ med på ett äventyr och upplev allt det vilda Skottland har att erbjuda!

 

13 personer ger medelbetyg 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Upplev Skottlands storslagna natur med boende i populära Pitlochry.
  • I augusti månad ingår pampiga militärparaden Tattoo i resans pris - en oförglömlig upplevelse!
  • Vi upplever även London på vägen.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi bekantar oss med varandra

Malmö - Essen: Resan startar på Öresundsterminalen och snart sitter vi bekvämt ombord på väg mot Danmark via Öresundsbron och sedan väntar färjan från Rödby till Puttgarden. Vidare genom Tyskland och på kvällen checkar vi in på Intercity Hotel i Essen som väntar med middag och en god natts sömn, ca 72 mil.

Dag 2, söndag: London hägrar

Essen - London: Vi upplever både Holland och Belgien på vår väg till Frankrike. Vid lunch tar vi färjan från Calais till Dover och när vi närmar oss den brittiska kusten missar vi inte de berömda vita kritklipporna i Dover. På eftermiddagen når vi världsmetropolen London där vi checkar in på St Giles Hotel, ca 57 mil. Missa sedan inte tillfället att uppleva London på vår kvällstur!

Dag 3, måndag: Norrut genom England

London - Pitlochry: Efter frukost säger vi farewell till London. Under dagen färdas vi genom Englands böljande landskap och förbi stora städer som Birmingham och Liverpool. Landskapsbilden blir efterhand allt mer kuperad och efter att ha passerat Glasgow når vi Pitlochry och Fisher's Hotel, ca 78 mil. Här installerar vi oss på våra rum och avnjuter en god middag.

Dag 4-6, tisdag - torsdag: Magnifika Skottland

Pitlochry: Tre härliga dagar, fyllda av upplevelser för alla sinnen, väntar oss i Skottland. Tillsammans utforskar vi det vilda och vackra kuperade landskapet med glödande ljunghedar och romantiska borgruiner. Skottland har bevarat en ursprunglig och oförstörd charm och skottarna är med rätta stolta över sitt land. Inte bara naturen utan även Skottlands städer imponerar. Huvudstaden Edinburgh domineras av slottet uppe på en höjd som blickar ner över den gamla stadskärnan. Längs shoppinggatan Princes Street och The Royal Mile lockar butikerna med ett digert utbud. På avresorna i augusti väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo. Vad vore Skottland utan whisky? Whisky är själva sinnebilden för det skotska landskapet och vi passar förstås på att smutta på äkta whisky vid ett besök på ett whiskydestilleri. Vi tar oss också till den mystiska sjön Loch Ness för att se om vi kan få en skymt av sjöodjuret Nessie. Här får vi känslan av att befinna oss i ett gränsland mellan saga och verklighet. Så känns det ofta i Skottland och när vår vistelse går mot sitt slut kommer vi redan att längta tillbaka hit!

Dag 7, fredag: Söderut efter skotska upplevelser

Pitlochry - Hemel Hempstead: I dag tar vi motvilligt farväl av Skottland och det bär av söderut. Längs vägen passerar vi städer som Newcastle och Leeds och vi gör regelbundna pauser, både för lunch och kaffe. Det engelska landskapet passerar revy och framåt kvällningen närmar vi oss Hemel Hempstead och Holiday Inn Hotel, ca 71 mil. Här intar vi en god middag.

Dag 8, lördag: Under Engelska kanalen

Hemel Hempstead - Hamm: Färden går vidare söderut och vi tar sikte på Engelska kanalen. Med hjälp av Eurotunneln når vi snabbt Frankrike och kontinenten. Vår buss rullar sedan under eftermiddagen genom Belgien mot Tyskland och sista kvällen tillbringas på Mercure Hotel i Hamm, ca 72 mil. En god middag och sköna sängar väntar efter ankomst.

Dag 9, söndag: Hemåt med härliga minnen

Hamm - Malmö: Efter frukost tar vi oss vidare mot norra Tyskland. Ett lunchuppehåll på en trevlig restaurang står också på dagsprogrammet. Framåt eftermiddagen når vi Puttgarden och vår färjeöverfart till Rödby. Det danska landskapet lägger vi bakom oss och med hjälp av Öresundsbron beräknas vi vara åter i Malmö ca 20.00, ca 67 mil. På återseende!

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

13 personer ger resan medelbetyget 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Jag och hela familjen mår verkligen skit för vi har inte rest med er under 2017 men har haft hur trevligt som helst på resorna vi gjort tidigare med det vill jag säga att under 2018 kommer det bli nya resor alla i familjen är förväntansfulla på vad jag kommer att välja gott nytt 2018 till er alla ni har mycket kunnig o trevlig personal särskilt om dom inte är skåningar (skratt) ?

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk resa som jag verkligen kan rekommendera. Jag håller redan nu på att undersöka möjligheten att under 2018 göra i princip samma resa, fast då med flyg,. Höjdpunkten var nog iaf Edinburgh Tattoe. Hälsningar Håkan 😊

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevlig resa bra bemötande av reseledare och busschauffören var kannon duktiga på att berätta om olika länder vi reste igenom chauffören körde lugnt och bra när det var lite tajt om tid ibland. Är nöjd med er och resan stor ros till er alla.om jag ska resa mer kommer jag att åka med er mvh Lena.

av

★ ★ ★ ★ ★

"Åkte 2017 med Ölvemarks till Skottland i juni och till Normandie i september. Skottland var magiskt. Deras kultur och traditioner är underbara. Resan var mycket bra. Allt fungerade bra med hotell, utflykter, lunchstopp mm. Det enda som inte var bra var vädret men med trevligt resesällskap och mycket bra reseledare med chaufför så blev hela resan en solskenshistoria.

av

★ ★ ★ ★ ★

Jättebra planerat. toppen resledare😊

av

★ ★ ★ ★ ★

Toppenresa som genomfördes av väldigt kompetent reseledare och mycket duktig busschaufför.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevligt, toppen bra guiad och chufför . vissa dagar blev de väldigt lång bussresa

av

★ ★ ★ ★ ★

En intressant resa där man får uppleva en annan natur och skotsk musik. Träffa resenärer på bussen och trevlig chaufför och guide som var mycket kunnig och påläst.

av

★ ★ ★ ★ ★

bra guider o. busschaufför

av

★ ★ ★ ★ ★

Detta var en upplevese man bara drömt om att få se & uppleva Som nu blev sann. Så mkt vi fick se allt i från Dovers vita klippor till fantastiska military tatoo i Edinburgh. Även om det var en lång bussresa så var där hela tiden något att se.Samt att vår kunninge guide underhöll oss med både spel & berättelser, inte att förglömma var vår chaufför som var lika duktig vänster som högertrafik. Detta team gjorde verkligen allt för oss.

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt fantastisk upplevelse, den helt fantastiske Guiden Göran (Baloo) och chauffören Erik, som körde lugnt och otroligt säkert, jag kommer att resa mer med Ölvemarks

av

★ ★ ★ ★

Det var en trevlig otroligt vacker färd i scottlands fina natur. Trevlig personal. Gör gärna om resan .

av

★ ★ ★ ★ ★

En guide som älskar ordvitsar och en chaufför som kör som en "gud". Vad mer kan man begära. Vi kunde bara njuta av alla länder, städer och några stränder. Höjdpunkten var tattoo med dess blåsare i pipa och säck, rutiga kjolar och marschering i sträck. I lugn takt och utan stress, tog vi oss även till Loch Ness. Tyvärr var inte Nessie där men i landet Skottland blev jag kär.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 7 middagar (dag 1 och 3 - 8)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 295:-

The Royal Edinburgh Military Tattoo
På avresan 6/8 ingår biljett till The Royal Edinburgh Military Tattoo. På denna avresa ersätts middagen dag 4 med lunch på hotellet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Fisher's Hotel, Pitlochry
Fisher's Hotel, Pitlochry
Anrikt hotell med gammaldags charm och bästa läge mitt i Pitlochry. Hotellet: Byggt 1830 och delvis renoverat 2012. Restaurang, bar och lounge. Våningar: 4 Hiss: Ja, men ej till alla våningar. Läge: M...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Intercity Hotel, Essen
Intercity Hotel, Essen
Bekvämt och bra tyskt övernattningshotell med centralt läge nära centralstationen i Essen. Hotellet: Modernt hotell i klassisk stil med restaurang, bar och sommarterrass. Våningar: 7 Hiss: Ja Läge: My...

Övernattning Dag 2 - 3

St Giles Hotel, London
St Giles Hotel, London
Stort, modernt hotell med idealiskt läge vid Oxford Street mitt inne i centrala London. En perfekt utgångspunkt för att upptäcka världsmetropolen med shopping, sevärdheter och nöjesliv på bekvämt prom...

Övernattning Dag 7 - 8

Holiday Inn Hotel M1 Jct. 8, Hemel Hempstead
Holiday Inn Hotel M1 Jct. 8, Hemel Hempstead
Ett välskött hotell med internationell prägel och många bekvämligheter. Hotellet: Byggt 1993 och delvis renoverat 2010. Restaurang, bar samt en wellnessavdelning med inomhuspool, minigym, jacuzzi, ång...

Övernattning Dag 8 - 9

Mercure Hotel, Hamm
Mercure Hotel, Hamm
Komfortabelt och bra, fyrstjärnigt övernattningshotell i centrala Hamm. Hotellet: Uppskattat och bra hotell med stor gruppvana, byggt 1981 och kontinuerligt renoverat. Här finns restaurang, gruppmatsa...