Skip to main content

Skottland med Pitlochry

BUSSRESA - Storbritanninen - Rundresa - 9 dagar

Skottland med Pitlochry -Vidsträckta hedar, sjöodjur & whisky

Följ med på en oförglömlig bussresa till vackra Skottland där säckpipor, kiltar och den bästa whiskyn finns. Hälsa på sjöodjuret Nessie och se den vackra utsikten över Loch Ness. De vidsträckta hedarna breder ut sig framför oss och vi imponeras av den dramatiska naturen. Genuin atmosfär, magiska vyer och mystik. Följ med på ett äventyr och upplev allt det vilda Skottland har att erbjuda!


Avresa 6/8 med Edinburgh Military Tattoo!


   
 

13 personer ger medelbetyg 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta
  • Upplev Skottlands storslagna natur med boende i populära Pitlochry.
  • På en avgång i augusti ingår pampiga militärparaden Tattoo i resans pris - en oförglömlig upplevelse!
  • Vi upplever även London på vägen.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Vi bekantar oss med varandra

Malmö - Essen: Resan startar på Öresundsterminalen och snart sitter vi bekvämt ombord på väg mot Danmark via Öresundsbron och sedan väntar färjan från Rödby till Puttgarden. Vidare genom Tyskland och på kvällen checkar vi in på Intercity Hotel i Essen som väntar med middag och en god natts sömn, ca 72 mil.

Dag 2, söndag: London hägrar

Essen - London: Vi upplever både Holland och Belgien på vår väg till Frankrike. Vid lunch tar vi färjan från Calais till Dover och när vi närmar oss den brittiska kusten missar vi inte de berömda vita kritklipporna i Dover. På eftermiddagen når vi världsmetropolen London där vi checkar in på St Giles Hotel, ca 57 mil. Missa sedan inte tillfället att uppleva London på vår kvällstur!

Dag 3, måndag: Norrut genom England

London - Pitlochry: Efter frukost säger vi farewell till London. Under dagen färdas vi genom Englands böljande landskap och förbi stora städer som Birmingham och Liverpool. Landskapsbilden blir efterhand allt mer kuperad och efter att ha passerat Glasgow når vi Pitlochry och Fisher's Hotel, ca 78 mil. Här installerar vi oss på våra rum och avnjuter en god middag.

Dag 4-6, tisdag - torsdag: Magnifika Skottland

Pitlochry: Tre härliga dagar, fyllda av upplevelser för alla sinnen, väntar oss i Skottland. Tillsammans utforskar vi det vilda och vackra kuperade landskapet med glödande ljunghedar och romantiska borgruiner. Skottland har bevarat en ursprunglig och oförstörd charm och skottarna är med rätta stolta över sitt land. Inte bara naturen utan även Skottlands städer imponerar. Huvudstaden Edinburgh domineras av slottet uppe på en höjd som blickar ner över den gamla stadskärnan. Längs shoppinggatan Princes Street och The Royal Mile lockar butikerna med ett digert utbud. På en avresa i augusti väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo. Vad vore Skottland utan whisky? Whisky är själva sinnebilden för det skotska landskapet och vi passar förstås på att smutta på äkta whisky vid ett besök på ett whiskydestilleri. Vi tar oss också till den mystiska sjön Loch Ness för att se om vi kan få en skymt av sjöodjuret Nessie. Här får vi känslan av att befinna oss i ett gränsland mellan saga och verklighet. Så känns det ofta i Skottland och när vår vistelse går mot sitt slut kommer vi redan att längta tillbaka hit!

Dag 7, fredag: Söderut efter skotska upplevelser

Pitlochry - Hemel Hempstead: I dag tar vi motvilligt farväl av Skottland och det bär av söderut. Längs vägen passerar vi städer som Newcastle och Leeds och vi gör regelbundna pauser, både för lunch och kaffe. Det engelska landskapet passerar revy och framåt kvällningen närmar vi oss Hemel Hempstead och Holiday Inn Hotel, ca 71 mil. Här intar vi en god middag.

Dag 8, lördag: Under Engelska kanalen

Hemel Hempstead - Hamm: Färden går vidare söderut och vi tar sikte på Engelska kanalen. Med hjälp av Eurotunneln når vi snabbt Frankrike och kontinenten. Vår buss rullar sedan under eftermiddagen genom Belgien mot Tyskland och sista kvällen tillbringas i Hamm, ca 72 mil. En god middag och sköna sängar väntar efter ankomst till Mercure Hotel.

Dag 9, söndag: Hemåt med härliga minnen

Hamm - Malmö: Efter frukost tar vi oss vidare mot norra Tyskland. Ett lunchuppehåll på en trevlig restaurang står också på dagsprogrammet. Framåt eftermiddagen når vi Puttgarden och vår färjeöverfart till Rödby. Det danska landskapet lägger vi bakom oss och med hjälp av Öresundsbron beräknas vi vara åter i Malmö ca 20.00, ca 68 mil. På återseende!

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 695:-
(ordinarie pris 1 885:-)

Utflyktspaket avresa 6/8 pris 1 270:- (ordinarie pris 1 410:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

London by night

Nu har vi chansen att uppleva den vibrerande storstaden London! Big Ben och Westminster Abbey sträcker sina spiror mot skyn och neonljusen vid Piccadilly Circus blinkar förföriskt. Uppifrån den höga kolonnen på Trafalgar Square blickar Lord Nelson ut över staden och känslan att vara mitt i händelsernas centrum är enastående!
Pris ca 245:-

Stolta huvudstaden Edinburgh

Från sin klippa, synlig från när och fjärran, hälsar oss Edinburgh Castle välkomna till Skottlands huvudstad. Denna gröna och öppna stad bjuder på ett otal sevärdheter, vackra byggnader från flera århundraden och lummiga parker. Edinburgh inbjuder dessutom till promenader och shopping, varför inte på välbesökta The Royal Mile?
Pris ca 475:- (Genomförs ej avresa 6/8). 

The Royal Edinburgh Military Tattoo

Efter lunch beger vi oss till Edinburgh. Under några eftermiddagstimmar bjuder denna gröna och öppna stad på ett otal sevärdheter, vackra byggnader från flera århundraden och lummiga parker. Vi tar del av stadens fascinerande historia och njuter av den intensiva stämning som präglar staden just under tattoo-dagarna. Därefter är det dags att bege sig till händelsernas centrum, nämligen slottet. Inne på Edinburgh Castle väntar ett fantastiskt skådespel med allt från den ensamme säckpipblåsaren till de stora marschorkestrarna i rutiga färgsprakande uniformer. Säckpipornas säregna toner blandas med hagelliknande trumsolon. En del programpunkter följer skottarnas hundraåriga traditioner och en del andra lockar fram långa och höga skratt. Engagemang, stolthet, ära och gemenskap - allt vill våra värdar visa oss i kväll!
Ingår i resans pris avresa 6/8.

Skotsk pubafton

I Skottland dricker man visserligen helst whisky men även skotskt öl är med rätta berömt. Följ med och prova på vår pubtur som bjuder på äkta skotskt gemyt. Cheers, eller som man säger i Skottland - Sláinte!
Pris ca 295:-

Whisky- & slottstur

Under vårt besök på Edradour, Skottlands minsta privatägda destilleri, får vi både en rundtur och möjlighet att provsmaka den färdiga produkten. Passa gärna på att köpa med lite whisky hem! Vi besöker även Blair Castle med anor från 1200-talet, ett av Skottlands mest välbevarade historiska slott. Det är säte för klanen Murray, välkänd i den skotska historien. Efter rundvandring i de praktfulla salarna får vi möjlighet att beundra omgivningarna runt det vackra vita slottet.
Pris ca 445:-

The Highlands & Loch Ness

I dag åker vi norrut mot Inverness, det skotska höglandets huvudstad. Vår föreställning om det karga och kuperade skotska landskapet förverkligas. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och romantiska borgar. Vi besöker även sägenomspunna Loch Ness och får kanske en skymt av det omtalade sjöodjuret Nessie. Vid Culloden stod den blodiga drabbning som slutade med Bonnie Prince Charles bittra nederlag. Vi tar en titt på slagfältet innan vi beger oss hemåt igen.
Pris ca 425:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 7 middagar (dag 1 och 3 - 8)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 395:-

The Royal Edinburgh Military Tattoo
På avresan 6/8 ingår biljett till The Royal Edinburgh Military Tattoo. Dessa avresor ersätts middagen dag 4 med lunch på hotellet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 3 - 7

Fisher's Hotel, Pitlochry
Fisher's Hotel, Pitlochry
Anrikt hotell med gammaldags charm och bästa läge mitt i Pitlochry. Hotellet: Byggt 1830 och delvis renoverat 2012. Restaurang, bar och lounge. Våningar: 4 Hiss: Ja, men ej till alla våningar. Läge: M...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Intercity Hotel, Essen
Intercity Hotel, Essen
Bekvämt och bra tyskt övernattningshotell med centralt läge nära centralstationen i Essen. Hotellet: Modernt hotell i klassisk stil med restaurang, bar och sommarterrass. Våningar: 7 Hiss: Ja Läge: My...

Övernattning Dag 2 - 3

St Giles Hotel, London
St Giles Hotel, London
Stort, modernt hotell med idealiskt läge vid Oxford Street mitt inne i centrala London. En perfekt utgångspunkt för att upptäcka världsmetropolen med shopping, sevärdheter och nöjesliv på bekvämt prom...

Övernattning Dag 7 - 8

Holiday Inn Hotel M1 Jct. 8, Hemel Hempstead
Holiday Inn Hotel M1 Jct. 8, Hemel Hempstead
Ett välskött hotell med internationell prägel och många bekvämligheter. Hotellet: Byggt 1993 och delvis renoverat 2010. Restaurang, bar samt en wellnessavdelning med inomhuspool, minigym, jacuzzi, ång...

Övernattning Dag 8 - 9

Mercure Hotel, Hamm
Mercure Hotel, Hamm
Komfortabelt och bra, fyrstjärnigt övernattningshotell i centrala Hamm. Hotellet: Uppskattat och bra hotell med stor gruppvana, byggt 1981 och kontinuerligt renoverat. Här finns restaurang, gruppmatsa...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö