Skip to main content

Skottland med Orkneyöarna ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa flyg & buss - 11 dagar

Skottland med Orkneyöarna
- Andlöst vackra landskap

En förtjusande resa späckad med intressant historia och naturupplevelser som tar andan ur en. Skottlands karga landskap, ljunghedar och dramatiska havsklippor skapar en magisk stämning. Gästvänliga skottar och den ädla konsten att förvandla malt till gudabenådade drycker förgyller resan. En härlig blandning av natursköna Speydalen, vackra Loch Lomond och de förtrollande Orkneyöarna tillsammans med underbara Edinburgh.

 

2 gäster ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
 • Fantastisk rundresa med upplevelser över hela Skottland!
 • Boende i Låglandet, Högländerna och Norra Högländerna.
 • Heldagsutflykten till Orkney ingår i resans pris!
   

2022 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Flyg till Skottland

Flyg till Edinburgh: Efter några timmar i luften landar vi i Edinburgh. Här väntar vår transferbuss som tar oss till Holiday Inn Hotel vid Edinburgh Zoo där vi ska spendera vår första natt i Skottland.

Dag 2, fredag: The Highlands

Edinburgh - Lossiemouth: Vi lämnar Edinburgh och tar oss via Forth Road Bridge över Firth of Forth och kör in i det som kallas för Skottlands hjärta, nämligen regionen Perthshire. Här passar vi på att göra ett stopp i den charmiga byn Pitlochry. Under eftermiddagen kommer vi in i nationalparken Cairngorms. Vi fortsätter upp mot Inverness och tar sedan sikte på kustorten Lossiemouth och Stotfield Hotel där vi ska bo tre nätter, ca 29 mil.

Dag 3-4, lördag - söndag: Naturskönt & strandnära

Lossiemouth: Vi bor underbart vackert på strandnära läge i den gamla fiskeorten Lossiemouth i Moray. Följ gärna med på våra utflykter och upplev Speyside och Malt Whisky Trail, romantiska slottet Cawdor Castle och Culloden, slagfältet från 1746 där skottarnas historia ändrades för all framtid. På kvällarna äter vi middag på vårt hotell.

Dag 5, måndag: Höglandets huvudstad

Lossiemouth - Thurso: Efter frukost åker vi till höglandets huvudstad Inverness, vackert belägen vid floden Ness. Staden lockar bland annat med goda shoppingmöjligheter och vi får möjlighet till egna upptäcktsfärder. Efter lunch fortsätter vi vår färd norrut och framåt kvällen når vi området Caithness och dess huvudort Thurso vid kusten där vi checkar in på Muthu Royal Hotel och gör oss redo för en gemensam middag, ca 25 mil.

Dag 6, tisdag: Orkney kallar

Orkneyöarna: Efter frukost åker vi den korta biten till Gills Bay där färjan till Orkney väntar. Orkney består av ungefär 70 öar och här finns fler arkeologiska lämningar än någon annanstans i Storbritannien. Djurlivet här är mycket rikt, med bland annat betydande kolonier av sjöfåglar. Båten lägger till på ön South Ronaldsay och vi fortsätter mot huvudön Mainland. Vi stannar till på den lilla ön Lamb Holm och beundrar Italian Chapel, ett vackert utformat kapell som byggdes av italienska krigsfångar under andra världskriget. Orkneys huvudort är Kirkwall och här stannar vi för att titta lite närmare på den imponerande St. Magnus Cathedral, det mäktigaste minnesmärket över det nordiska styret på Orkney. Vi besöker också Skara Brae, en 5 000 år gammal stenby som fram till mitten av 1800-talet låg begravd i sand men som uppenbarade sig efter kraftiga stormar. Efter en heldag på Orkney tar vi oss tillbaka till Thurso.

Dag 7, onsdag: Via Loch Ness

Thurso - Dalmally: Vi åker söderut genom den natursköna dalen Great Glen. Vi följer de fyra sjöarna, där Loch Ness med sitt sjöodjur är den mest berömda. Kanske får du se Nessie! Under eftermiddagen färdas vi genom Glen Coe, tårarnas dal, känd för sin romantiska natur och dramatiska historia där det mest berömda exemplet är attacken på klanen MacDonald, en händelse som är känd som massakern vid Glen Coe. Framåt kvällen når vi Muthu Dalmally Hotel där vi äter middag tillsammans, ca 37 mil.

Dag 8, torsdag: Från slott till sjö

Dalmally: Den lilla orten Dalmally ligger naturskönt beläget vid floden Orchy i västra högländerna. Dagen erbjuder en utflykt till ståtliga Inveraray Castle. Vi beger oss också ut på Storbritanniens största sjö Loch Lomond och njuter av dess vackra omgivningar!

Dag 9, fredag: Ståtliga Stirling

Dalmally - Edinburgh: Det har blivit dags att färdas österut och på vår väg mot huvudstaden Edinburgh passar vi på att göra ett besök i Stirling, porten till höglandet. Staden breder ut sig nedanför det mäktiga slottet och har en välbevarad medeltida stadskärna. Stirling är också berömt för sina hemsökelser och sägs vara den spöktätaste staden i Skottland! Senare under dagen når vi den stolta skotska huvudstaden Edinburgh där vi installerar oss på Yotel Hotel i centrum, ca 16 mil.

Dag 10, lördag: Skottlands huvudstad

Edinburgh: Följ med på vår innehållsrika stadsrundtur där vår guide visar det bästa som staden har att erbjuda. Vi åker genom den georgianska stadsdelen New Town och upplever de trånga gränderna i gamla Old Town. På eftermiddagen kan vi utforska staden på egen hand, kanske lockas vi in i någon av alla butiker på populära Princes Street. Missa inte kvällens storslagna avslutning då din guide tar oss med på en afton där vi bjuds det bästa Skottland har att erbjuda med sång, musik, säckpipor och haggis. En perfekt avslutning på vår vistelse i Skottland!

Dag 11, söndag: Hemåt igen

Flyg från Edinburgh: Fyllda med minnen och fantastiska upplevelser har det blivit dags att bege sig mot flygplatsen. Våra drömmar om Skottland har besannats och vi tänker tillbaka på allt vi fått se under vår rundresa i detta fascinerande land.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 300:-
(ordinarie pris 2 555:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Skottlands historia & slott

Vi beger oss till Culloden, slagfältet från 1746 där skottarnas historia ändrades för all framtid. Vi tar del av en mycket intressant visning av upprinnelsen, vad som hände under slaget och dess efterverkningar, då bland annat kilten förbjöds under en tid. Vi besöker sedan det mest romantiska slottet i Skottland, Cawdor Castle, även känt från Shakespeares Macbeth.
Pris ca 465:-

Speyside & Malt Whisky Trail

I dag ger vi oss ut på den berömda Malt Whisky Trail och bekantar oss med Speyside, världsberömt för sin whiskyframställning. Vi besöker ett destilleri och får veta hemligheten bakom den skotska whiskyn och självklart även provsmaka den ädla drycken. Vi besöker också byn Tomintoul, höglandets högst belägna by. En utflykt du inte vill missa!
Pris ca 345:-

Höglandets huvudstad Inverness

Vi beger oss till högländernas huvudort Inverness, belägen vid floden Ness. Här blir det tid för egna strövtåg och möjlighet till shopping.
Ingår i resans pris.

Orkneyöarna

I dag ser vi fram emot en utflykt till de vackra Orkneyöarna. På vår väg mot huvudön Mainland färdas vi över The Barriers, stenpirarna som byggdes av italienska krigsfångar under andra världskriget. Vi stannar till vid Italian Chapel, som även det byggdes av dessa krigsfångar. Vi besöker huvudön Mainland och dess huvudort Kirkwall med sin majestätiska St. Magnus Cathedral där relikerna efter martyren med samma namn återfinns. Under vår rundresa får vi se och höra mycket om Orkneys rika historia och dess koppling till vikingarna.
Ingår i resans pris.

Inveraray Castle & båttur på Loch Lomond

I dag byter vi delvis ut bussen mot båt och beger oss ut på en oförglömlig tur på Storbritanniens största sjö, Loch Lomond. Hänförda beundrar vi det glittrande vattnet, de dimhöljda bergstopparna och gröna omgivningarna. Följ med och njut av ”The Bonnie Banks o' Loch Lomond”! Vi besöker också vackra Inveraray Castle, beläget vid Loch Fyne, klanen Campbells starka fäste sedan århundraden. Här promenerar vi runt i slottet och i den prunkande trädgården.
Pris ca 495:-

Historiska Stirling

Känd som porten till höglandet och för sin välbevarade medeltida stadskärna breder Stirling ut sig nedanför det mäktiga slottet. Staden är berömd för sina hemsökelser och sägs vara den spöktätaste i Skottland! Din guide tar dig med på en promenad genom Stirling.
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Edinburgh 

I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad under en rundtur. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.
Pris ca 285:-

Skotsk afton

Vi avslutar vår vistelse i Edinburgh på ett förnämligt sätt med en underbar helkväll, det vankas skotsk sång, musik, dräkter och säckpipor. Vi blir serverade en härlig skotsk middag och njuter av både föreställning och haggis.
Pris inkl middag med dryck ca 965:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

2 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk omväxlande resa med personliga hotell , god mat , inspirerande guide och underbara naturupplevelser.

av

★ ★ ★ ★ ★

Skottland med Orkneyöarna är en fantastisk naturupplevelse som måste upplevas. Lätta regnmoln duschar och friskar upp naturen varje dag. Solen lyser upp Ginsten över försommar landskapet som skiftar som en vacker målning.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Edinburgh t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 10 övernattningar i dubbelrum
 • 10 frukostar (dag 2 - 11)
 • 7 middagar (dag 2 - 8)
 • Utflykterna Höglandets huvudstad Inverness, Orkneyöarna och Historiska Stirling


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Enkelrumstillägg 4 195:-

Avresa 21/7 bor vi på Norseman Hotel i Wick dag 5-7.
Avresa 8/9 bor vi på Pentland Hotel i Thurso dag 5-7.
Avresa 21/7 och 8/9 bor vi på Ben Doran Hotel i Tyndrum dag 7-9.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 5 - 7

Muthu Royal Hotel, Thurso
Muthu Royal Hotel, Thurso
Enkelt och traditionellt skotskt hotell med centralt läge mitt i byn Thurso. Hotellet: Äldre hotell med en för området typisk granitfasad som tidigare varit coaching-inn. Här finns restaurang, bar och...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Holiday Inn Hotel, Edinburgh
Modernt och bra hotell med fitnesscenter och inomhuspool beläget vid Edinburgh Zoo. Hotellet: Komfortabelt hotell med restaurang, café, bar och lounge samt en wellnessavdelning (mot avgift) med inomhu...

Övernattning Dag 2 - 5

Stotfield Hotel, Lossiemouth
Stotfield Hotel, Lossiemouth
Klassiskt, litet skotskt hotell med anor tillbaka till 1895 som består av flera intilliggande byggnader. Här finns en restaurang med högt i tak och stuckatur som har stora fönster som vetter ut mot ha...

Övernattning Dag 7 - 9

Muthu Dalmally Hotel, Dalmally
Muthu Dalmally Hotel, Dalmally
Bekvämt men något slitet turistklasshotell, byggt på 80-talet med naturskönt läge, omgivet av majestätiska berg med storslagen natur som vacker kuliss. Det som först möter besökaren är den grönskande...

Övernattning Dag 9 - 11

Yotel Hotel, Edinburgh
Yotel Hotel, Edinburgh
Komfortabelt, högteknologiskt och nytt hotell med en fräsch och ungdomlig stil. Redan när du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets moderna hi-tech atmosfär med individuella incheckningsskä...
Sista minuten
29/10Alsace med Colmar, Hotel Primo Colmar Centrefrån 5 495:-
29/10Paris, Hotel Victoriafrån 6 595:-
29/10Alsace med Colmar, Paul & Pia Welcome Home Hotelfrån 6 595:-
29/10Wienfrån 6 795:-
29/10Londonfrån 7 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö