Skip to main content

Skottland med Highlands ✈

FLYGRESA - Storbritannien - Rundresa med flyg & buss, 8 dagar

Skottland med Highlands - Kärv skönhet & skotsk mystik - Nyhet!

Skottland passar perfekt för en rundresa! Vidsträckta hedar, kristallklara sjöar och spännande historia. Högländerna bjuder på storslagna vyer och huvudstaden Edinburgh stoltserar med tradition och kultur. Däremellan väntar Glasgow, Loch Lomond & Loch Ness, Aberdeen och mycket mer. Allt på en och samma resa!
 

4 personer ger medelbetyg 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★
Snabba fakta
 • En rundresa med storslagen natur och vidsträckta vyer.
 • 8 välfyllda och händelserika dagar då vi upplever mycket av Skottland.
 • På avresorna 5/8, 12/8 och 19/8 ingår pampiga militärparaden Tattoo i resans pris - en oförglömlig upplevelse!

2021 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Glasgow hägrar

Flyg till Edinburgh - Glasgow: Efter några timmar i luften landar vi utanför Edinburgh. Här väntar vår guide och transferbuss som tar oss till Skottlands andra stad, Glasgow, ca 7 mil. Vi checkar in på Holiday Inn Express Hotel City Centre Riverside och förväntansfulla inför det stundande äventyret äter vi en första gemensam middag.

Dag 2, fredag: Loch Lomond & Glen Coe

Glasgow - Fort William: Vi vaknar upp i Skottlands största stad som vi har möjlighet att lära känna lite bättre under förmiddagens rundtur. Efter lunch fortsätter vi norrut och eftermiddagen bjuder på fantastiska naturscenerier då vi färdas längs med mångomsjungna Loch Lomond, Storbritanniens största sjö, och vi imponeras av de vackra omgivningarna. I dag når vi det skotska höglandet och genom guidens inspirerande berättelser får vi inblick i såväl dramatiska klanfejder som kiltens och säckpipans historia. Vi färdas genom storslagna Glen Coe, tårarnas dal, känd för sin romantiska natur och dramatiska historia. Framåt kvällen checkar vi in på Caledonian Hotel strax utanför Fort William, ca 18 mil.

Dag 3, lördag: Isle of Skye

Fort William: I dag kan den som vill följa med till den mytomspunna ön Isle of Skye, störst av de Inre ­Hebriderna och som fått sitt namn från vikingarnas ord för moln. Här möts vi av ett mjukt ljus och en mättad färgskala blandat med vyer, vattenfall och berg som mejslats fram genom århundradenas kontinentaldrift och glaciärernas tyngd. Ön har starka traditioner och en blomstrande gaelisk kultur. 

Dag 4, söndag: Loch Ness & Inverness

Fort William - Nethy Bridge: En god frukost inleder morgonen innan vi fortsätter färden norrut. Längs med Loch Ness breder låglänta mjuka kullar ut sig och har vi tur får vi en skymt av det välkända odjuret. Vägen kantas av ljungklädda hedar med betande får och mytiska borgruiner. Vi besöker också höglandets okrönta huvudstad Inverness, vackert belägen vid floden Ness. Staden lockar bland annat med goda shoppingmöjligheter och vi får möjlighet till egna upptäcktsfärder innan vi reser längre in i det skotska landskapet och fortsätter att njuta av traktens mystik och de bedövande vackra vyerna. Det vilda och kuperade landskapet, de öppna vidderna, de karga sluttningarna och de porlande små bäckarna är allas vår föreställning om Skottland. Vårt mål för dagen är Nethy Bridge och Nethybridge Hotel som dukar för middag, ca 16 mil.

Dag 5, måndag: Aberdeen nästa

Nethy Bridge - Aberdeen: Vi vaknar upp i nationalparken Cairngorms, redo för nya äventyr. Vi befinner oss alldeles i närheten av floden Spey vars vatten spelar stor roll för områdets whiskyframställning. På vår väg norrut mot Moraykusten passerar vi genom whiskybyarna Ballindaloch, Craigellachie och Aberlour. I kustorten Cullen bjuds vi en fantastisk vy över Cullen Bay och vid klart väder kan vi kanske se hur delfinerna leker i vattnet. Vi följer kusten till Portsoy som är berömd för sin glass - prova gärna den med saltkola! Vi fortsätter utmed de kustnära orterna och njuter av de vackra omgivningarna. Kustvägen söderut för oss till Aberdeen och vi passar på att göra en kortare rundtur vid ankomst. Vi checkar sedan in på Holiday Inn Express Hotel City Centre som serverar middag, ca 22 mil.

Dag 6, tisdag: St Andrews på vägen

Aberdeen - Edinburgh: I dag lämnar vi högländerna och styr söderut mot Dundee. Söder om Skottlands längsta flod Tay fortsätter vi under förmiddagen genom grevskapet Fife och stannar till i St Andrews, bekant världen över för sin betydelse inom golfen. Framåt eftermiddagen anländer vi till Edinburgh och tar in på Point A Hotel Haymarket, ca 21 mil. Missa inte kvällens storslagna upplevelse då vår guide tar oss med på en afton där vi bjuds det bästa Skottland har att erbjuda med sång, musik, säckpipor och haggis.

Dag 7, onsdag: Huvudstaden Edinburgh

Edinburgh: Följ med på vår innehållsrika stadsrundtur där vår guide visar det bästa som staden har att erbjuda. Vi åker genom den georgianska stadsdelen New Town och upplever de trånga gränderna i gamla Old Town. På eftermiddagen kan vi utforska staden på egen hand, kanske lockar någon av alla butiker på populära Princes Street eller kanske ett besök på Scotch Whisky Experience? På avresorna 5/8, 12/8 och 19/8 väntar en spännande kväll med färgglada militärparader och rytmisk musik, The Royal Edinburgh Military Tattoo.

Dag 8, torsdag: Bye Bye Scotland

Flyg från Edinburgh: Fyllda med minnen och fantastiska upplevelser har det blivit dags att bege sig mot flygplatsen men först har vi ytterligare lite tid på egen hand i Edinburgh. Våra drömmar om Skottland har besannats och vi tänker tillbaka på allt vi fått se under vår rundresa i detta fascinerande land.

2021 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 810:-
(ordinarie pris 2 010:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Stadsrundtur i Glasgow

Skottlands största stad har mycket att erbjuda besökaren. Under 1800-talet utvecklades Glasgow till en av Storbritanniens allra främsta städer och detta återspeglas i den välbevarade viktorianska arkitekturen. Från andra tidevarv märks den orörda medeltida katedralen och Glasgows äldsta hus, Provand’s Lordship. Stadens många parker bidrar till den trevliga stämningen, inte minst runt de ståtliga byggnaderna Kelvingrove Art Gallery samt Glasgow University. Följ med vår guide genom en stad fylld av sägner och berättelser från flydda tider!
Pris ca 285:-

Isle of Skye

Vi beger oss mot västkusten för att uppleva en av resans höjdpunkter, Isle of Skye. Detta är den största och nordligaste av öarna i de Inre Hebriderna och anses som den vackraste av dem. Här väntar oss storslagen natur, små hamnar, ensliga slott och genuina byar. Överallt är den gaeliska ­kulturen närvarande och levande. Ön har fått sitt namn efter vikingarnas ord för moln. Norska vikingar erövrade Hebriderna under 800-talet och styrde därefter öarna under 400 år. Även om de sedan formellt lydde under Skottland styrdes de i ett par århundraden av klanen McDonald med säte just på Isle of Skye.
Pris ca 495:-

Universitetsstaden St Andrews

Skottlands skyddshelgon har gett sitt namn till denna vackra lilla stad, belägen vid Nordsjökusten. Allt finns här som är typiskt för skotska städer: gränder med sneda stenhus, medeltida kyrkor och ett bastant slott. Dessutom har St Andrews Skottlands äldsta universitet, men allra mest förknippas staden med golfens utveckling.
Ingår i resans pris.

Skotsk afton

Vi inleder vår vistelse i Edinburgh på ett förnämligt sätt med en underbar helkväll, det vankas skotsk sång, musik, dräkter och säckpipor. Vi blir serverade en härlig skotsk middag och njuter av både föreställning och haggis.
Pris inkl middag ca 945:-

Stadsrundtur i Edinburgh 

I dag får vi uppleva Skottlands vackra och stolta huvudstad under en rundtur. Från Edinburgh Castle leder The Royal Mile i Old Town oss ner till stadens andra slott, Holyrood House. Följ med så berättar guiden mer om stadens mest fotograferade staty Greyfriars Bobby, Scott Monument, Princes Street Gardens och mer därtill.
Pris ca 285:-

The Royal Edinburgh Military Tattoo

Till musikens, dansens och dramats ära firar man med mässingsorkestrar, säckpipor, trummor, traditionella folkdanser och mycket mer. En fantastisk uppvisning som blir ett minne för livet!
Ingår i resans pris avresa 5/8, 12/8 och 19/8.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 recensioner medelbetyg 4,5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Mycket bra resa med Edinburgh Military Tatoo som pricken över i.

av

★ ★ ★ ★ ★

I Skottland fick vi uppleva storslagna vyer, vackra landskap, mysiga städer o byar och intressant historia - vad mer kan man begära?!

av

★ ★ ★ ★ ★

Hela resan var en fantastisk upplevelse.

av

★ ★ ★ ★

Ett bra sätt att uppleva det skottlänska landskapet är att flyga och sedan bussas runt i ett fantastiskt landskap. Bra guide med mycket kunskap och servise inriktad. Enkla hotell vilket man får förvänta sig på landsbygden. Trevligt resesällskap.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Reseberättelse från våra resenärer

"Den 13:de juli startade vi vår resa från Nybro. Med lite fjärilar i magen eftersom öresundstågen är lite oberäknerliga. Allt flöt perfekt och vi checkade in på Kastrup. Jag hade bokat resa för min vän och hans kompis från Arlanda så vi hördes på telefonen och de hade anlänt till Arlanda en halvtimme efter oss på Kastrup. Allt funkade perfekt och vi träffades på Edinburgh flygplats. Hotellet vi kom till var kanon och reseledaren toppen . Han kunde sin sak. Vi for till Arrochar och gjorde utflykter därifrån, fantastiska med kunnig guide och trevliga medresenärer. Sen bar det av till Blairgowrie. Whiskyn i Glenngoin var förträfflig och guidningen på destilleriet kanonbra. Högländerna med hunduppvisning och en liten affär med 500 sorter whisky, ja allt var kanon men man hade behövt minst 5 dagar till. Jag har redan börjat spara till nästa resa."

Inger Israelsson

Information

Allt detta ingår

 • Flygresa till Edinburgh t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 5 middagar (dag 1 - 5)
 • Utflykten Universitetsstaden St. Andrews


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

För resa till Storbritannien måste passinformation (APIS) uppges till flygbolaget. Detta kan göras på flygplatsen vid incheckning alternativt online på flygbolagets hemsida ett par dagar före avresa.

Enkelrumstillägg 2 995:-

The Royal Edinburgh Military Tattoo
På avresorna 5/8, 12/8 och 19/8 ingår biljett till The Royal Edinburgh Military Tattoo.

Avresa 20/5 bor vi på Ibis Hotel City Centre i Glasgow dag 1-2.
Avresa 17/6 och 26/8 bor vi på Holiday Inn Express Hotel City Centre i Edinburgh dag 6-8.
Avresa 26/8 kan alternativt hotell i Glasgow förekomma dag 1-2.
Avresa 9/9 kan alternativt hotell i Fort William med omnejd förekomma dag 2-4.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Brittiskt Pund (GBP)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Caledonian Hotel, Fort William
Gruppvant mellanklasshotell som tidigare ägts av en av Storbritanniens största bussresearrangörer. Hotellet har en trivsamt inredd restaurang som är öppen upp i nock samt har stora panoramafönster ut...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Holiday Inn Express Hotel City Centre Riverside, Glasgow
Holiday Inn Express Hotel City Centre Riverside, Glasgow
Bra, bekvämt och praktiskt hotell med goda gästrecensioner. Hotellet är ett av många hotell som tillhör hotellkedjan Holiday Inn Express och de har ett standardiserat uttryck och stil. På hotellet fin...

Övernattning Dag 4 - 5

Nethybridge Hotel, Nethy Bridge
Nethybridge Hotel, Nethy Bridge
Genuint skotskt hotell i viktoriansk stil med inbjudande fasad i grå granit med burspråk och torn vars anor sträcker sig tillbaka till 1897. Beläget i den lilla höglandsbyn Nethy Bridge i Speydalen, v...

Övernattning Dag 5 - 6

Holiday Inn Express Hotel City Centre, Aberdeen
Holiday Inn Express Hotel City Centre, Aberdeen
Modernt och komfortabelt hotell med goda gästrecensioner. Hotellets allmänna utrymmen har nyligen blivit renoverade i en väldesignad och trendig stil med en luftig och ljus planlösning. Här finns blan...

Övernattning Dag 6 - 8

Point A Hotel Haymarket, Edinburgh
Point A Hotel Haymarket, Edinburgh
Nytt, modernt och fräscht designerhotell med en hipp och ungdomlig stil som får mycket goda gästrecensioner. Hotellet har en integrerad frukosthörna och lobbylounge med barcafé där du kan slå dig ner...
Sista minuten
30/9Stettin Weekendfrån 2 995:-
30/9Berlin Weekendfrån 3 695:-
30/9Polsk slottsweekendfrån 3 795:-
2/10Amarone, Barolo & Chiantifrån 8 495:-
2/10Italien Runt med Capri – Jubileumsavgångfrån 19 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö