Skip to main content

Sicilien 15 dagar ✈

FLYGRESA - Italien - Långsemester - 15 dagar

Sicilien 15 dagar 

Romantiska Cefalù, den italienska medeltidsstaden på Siciliens norra kust, är ett riktigt drömresmål. Sandstranden ligger granne med den medeltida stadskärnans torg, kyrkor, kaféer och småbutiker. Här är det härligt att leva, äta, dricka och koppla av! Med underbara Cefalù som utgångspunkt upptäcker vi några av Siciliens höjdpunkter. En semester på Sicilien är inte komplett utan ett besök vid den fantasieggande vulkanen Etna, den högsta aktiva vulkanen i Europa. Bussen tar oss upp till knappt 2 000 meters höjd där lavaströmmarna kan ses. Vi passar även på att bekanta oss med inbjudande Taormina, utsökt belägen ovanför den glittrande Naxosbukten. Det blir också en tur till natursköna Ficuzza och Corleone, staden som för evigt är förknippad med Cosa Nostra, den sicilianska maffian. En dag ska vi upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden Palermo. Staden har knappt en miljon invånare och är tydligt påverkad av sitt förflutna. Intrycken från styrande kolonisatörer som greker, romare och araber har satt avtryck i allt från arkitektur till mat. Staden vimlar av spännande shoppingmöjligheter bland de historiska marknaderna. Vi besöker också Monreale, den vackra katedralen med sin stora guldmosaik. En dag hägrar den omtalade Tempeldalen, Siciliens kanske främsta besöksmål! Fantastiska upplevelser men också avkoppling och rekreation. En oslagbar kombination! 

Vi bor på Hotel Santa Lucia le Sabbie d’Oro, ett avkopplande semesterboende bestående av tre sammanlänkade byggnader med flera terrasser. Här finns en lockande utomhuspool omgärdad av sköna solstolar samt ett trevligt kafé där man förutom läckra bakelser och glass även kan köpa souvenirer och vin. Hotellet är vackert beläget på en höjd med storslagen utsikt över Cefalùbukten. Nedanför hotellet finns en strandremsa samt vägen som sträcker sig längs med vattnet och leder in till stadens charmiga centrum. 

Höjdpunkter!

  • Alla utflykter ingår
  • Vulkanen Etna
  • Taormina
  • Tempeldalen
  • Palermo 
  • Avkoppling & upplevelser 

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Palermo - Cefalù
Vi flyger till Palermo och tar oss med hjälp av transferbussen till Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro i utkanten av Cefalù där det vankas en första middag på hotellet.

Utflykter dag 2-14

Upptäck Cefalù
Cefalù är ett av Siciliens mest populära resmål och det är inte svårt att förstå varför! De nötta bostadshusen med smidda balkonger, den uthängda tvätten och den praktfulla katedralen från 1100-talet. Cefalù berör och inspirerar. I grändernas skyltfönster varvas smycken och kläder med akvareller och keramik. Delikatessbutikernas utbud av vin, lagrade ostar, limoncello och olivoljor för tankarna till Siciliens kulinariska arv. Restaurangerna är många och flera av de små trattoriorna placerar ut sina bord i gränderna och lockar med menyer bestående av närproducerade råvaror. Vår guide tar oss med på en liten promenad och ger tips inför de kommande dagarna.

Vulkanen Etna & Taormina
Etna är den högsta aktiva vulkanen i Europa, tillika Siciliens främsta landmärke. Jorden på sluttningarna är bördig vilket gör att de lämpar sig synnerligen väl för odling. Bussen tar oss upp till knappt 2 000 meters höjd där lavaströmmarna kan ses. Vi gör också ett kortare besök i inbjudande Taormina, utsökt belägen ovanför den glittrande Naxosbukten och ett riktigt guldkorn.

Valle dei Templi - Tempeldalen
På en höjd söder om dagens Agrigento ligger Valle dei Templi, Tempeldalen. Av många anses detta vara Siciliens främsta sevärdhet och det mest imponerande ruinområdet med antika grekiska byggnader utanför dagens Grekland. De suggestiva templen med uråldriga doriska kolonner bär på berättelser som kommer att levandegöras för oss när vi vandrar genom det förflutna.

Ficuzza & Corleone
Vi inleder med att färdas genom Ficuzza, ett vackert naturreservat med underbar natur, och gör ett stopp vid det gamla kungliga jaktslottet. En naturskön upplevelse. Vi fortsätter sedan till den lilla staden Corleone, känd som maffians födelseort. Byn har för alltid blivit odödlig genom filmatiseringen av Mario Puzos mästerverk Gudfadern. Vi besöker det populära museet som skildrar den organiserade brottslighetens historia och njuter samtidigt av de historiska omgivningarna. Ett stycke i högsta grad levande nutidshistoria!

Palermo & Monreale
Vi stiftar bekantskap med livfulla Palermo, öns huvudstad och en exotisk blandning av olika kulturer och epoker. Vår guide tar oss med på en spännande tur genom staden och vi låter oss imponeras av praktfulla byggnader från barockens tidevarv som samsas med jugendutsmyckad arkitektur. Palazzo Reale, där kungarna som styrde över Sicilien hade sitt säte, är äldre än så och började uppföras redan när ön var en del av det östromerska riket. Vi besöker också Monreale, den vackra katedralen med sin stora guldmosaik.

Dag 15: Cefalù - flyg från Palermo
Utvilade och fyllda av upplevelser har det blivit dags att checka ut från hotellet och vi åker till Palermos flygplats med transferbussen. Efter några timmar i luften landar vi åter i Skandinavien.

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/3ArlandaHotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro, CefalùInga tillgängliga platser17 295:-Inga tillgängliga platser
30/3KastrupHotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro, CefalùInga tillgängliga platser16 795:-Inga tillgängliga platser

Information

I priset ingår
Flygresa till Palermo t/r, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, 14 övernattningar i dubbelrum, 14 frukostar, 14 middagar, Scandoramaguide, utflykter enligt dagsprogram

Tillval
Enkelrumstillägg 3 495:-

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning i Malmö och på Arlanda dagen före din resa samt vid hemkomst.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro, Cefalù
Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro, Cefalù
Välskött semesterboende med utomhuspool, beläget på en höjd med vacker utsikt över havet i utkanten av den lilla muromgärdade, medeltida kuststaden CefalÚ. Hotellet: Mellanklasshotell byggt 1970 och d...
Sista minuten
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Arlandafrån 10 995:-
1/2Jokkmokks marknad med LAND från Kastrupfrån 10 995:-
3/2Jokkmokks Marknad från Arlandafrån 9 295:-
18/2Andalusien 22 dgr reseledare från Kastrup
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö