Skip to main content

Sicilien med Cefalù med LAND ✈

Sicilien med Cefalu
- Magnifika landskap & underbara miljöer

Romantiska Cefalu, den italienska medeltidsstaden på Siciliens norra kust, är ett drömresmål för många. Sandstranden är närmaste granne med den medeltida stadskärnans torg, kyrkor, caféer och småbutiker. De nötta bostadshusen med smidda balkonger och den praktfulla katedralen från 1100-talet. Cefalù berör och inspirerar. Delikatessbutikernas utbud för tankarna till Siciliens kulinariska arv. Här är det härligt att leva, äta, dricka och koppla av!

2022 - Dagsprogram

Dag 1, tisdag: Mot Cefalù

Flyg till Palermo - Cefalù: Vi flyger till Palermo och tar oss med hjälp av transferbussen till bekväma Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro i utkanten av Cefalù, ca 11 mil, där det vankas en första middag på hotellet och du får möjlighet att bekanta dig med dina medresenärer och din guide. Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro är av god mellanklass, beläget på promenadavstånd till den medeltida stadskärnan. Stranden nås med en kort promenad, om man inte vill nyttja hotellets utomhuspool.

Dag 2-7, onsdag - måndag: Underbara sicilianska upplevelser

Cefalù: Nu väntar härliga dagar med spännande upplevelser men även tid för avkoppling! Med underbara Cefalù som utgångspunkt upptäcker vi några av Siciliens höjdpunkter. Sicilien är berömt för sitt kök med delikatesser och lokala råvaror. Detta får vi lära oss mer om på agriturismon Villa Dafne, en gård med egna odlingar av frukt och grönsaker som tagit fasta på närproducerad mat. Under överinseende av den charmige kocken kommer vi att lära oss mer om siciliansk matlagningskonst och den äkta passionen bakom riktiga råvaror. Tillsammans förbereder vi och tillagar en trerättersmeny med allt från aptitretare till dessert.

En semester på Sicilien är inte komplett utan ett besök vid den fantasieggande vulkanen Etna, den högsta aktiva vulkanen i Europa. Bussen tar oss upp till knappt 2 000 meters höjd där lavaströmmarna kan ses. Vi passar också på att bekanta oss med inbjudande Taormina, utsökt belägen ovanför den glittrande Naxosbukten. Det blir också en tur till natursköna Ficuzza och Corleone, staden som för evigt är förknippad med Cosa Nostra, den sicilianska maffian. En dag ska vi upptäcka den myllrande sicilianska huvudstaden Palermo. Staden har knappt en miljon invånare och är tydligt påverkad av sitt förflutna. Intrycken från styrande kolonisatörer som greker, romare och araber har satt avtryck i allt från arkitektur till mat. Staden vimlar av spännande shoppingmöjligheter bland de historiska marknaderna. Vi besöker också Monreale, den vackra katedralen med sin stora guldmosaik. Dagar fyllda med fantastiska upplevelser men även tid för avkoppling och rekreation. En oslagbar kombination!

Dag 8, tisdag: Vi flyger hem

Cefalù - flyg från Palermo: Utvilade och fyllda av upplevelser har det blivit dags att checka ut från hotellet och vi åker till Palermos flygplats med transferbussen, ca 11 mil. Efter några timmar i luften landar vi åter på Arlanda.

2022 - Utflykter


Samtliga nedanstående utflykter ingår i resans pris.

Upptäck Cefalù

Cefalù är ett av Siciliens mest populära resmål och det är inte svårt att förstå varför! Sandstranden är närmaste granne med den medeltida stadskärnans torg, kyrkor, caféer och småbutiker. De nötta bostadshusen med smidda balkonger, den uthängda tvätten och den praktfulla katedralen från 1100-talet. Cefalù berör och inspirerar. I grändernas skyltfönster varvas smycken och kläder med akvareller och keramik. Delikatessbutikernas utbud av vin, lagrade ostar, limoncello och olivoljor för tankarna till Siciliens kulinariska arv. Restaurangerna är många och flera av de små trattoriorna placerar ut sina bord i gränderna och lockar med menyer bestående av närproducerade råvaror. Din guide tar dig med på en liten promenad och ger tips inför de kommande dagarna.

Vulkanen Etna & Taormina

Etna är den högsta aktiva vulkanen i Europa, tillika Siciliens främsta landmärke. Jorden på sluttningarna är bördig vilket gör att de lämpar sig synnerligen väl för odling. Bussen tar oss upp till knappt 2 000 meters höjd där lavaströmmarna kan ses. Vi gör också ett kortare besök i inbjudande Taormina, utsökt belägen ovanför den glittrande Naxosbukten och ett riktigt guldkorn. 

Villa Dafne & matlagningsskola

Villa Dafne ute på den sicilianska landsbygden är en så kallad agriturismo, en gård med egna odlingar av frukt och grönsaker, som tagit fasta på närproducerad mat. Under överinseende av den charmige kocken kommer vi att lära oss mer om siciliansk matlagningskonst och den äkta passionen bakom riktiga råvaror. Tillsammans förbereder vi och tillagar en trerättersmeny med allt från aptitretare till dessert. Den tillagade lunchen avnjuter vi givetvis med ett glas gott sicilianskt vin.

Ficuzza & Anti-Mafia museet

Vi inleder med att färdas genom Ficuzza, ett vackert naturreservat med underbar natur, och gör ett stopp vid det gamla kungliga jaktslottet. En naturskön upplevelse. Vi fortsätter sedan till den lilla staden Corleone, känd som maffians födelseort. Det är även härifrån som familjen Corleone i filmerna om Gudfadern fått sitt namn. På Anti-Mafia centret får vi höra om lokalbefolkningens avsky för maffian och hur ärliga poliser och åklagare riskerar sina liv i kampen för att störta Cosa Nostra. Ett stycke i högsta grad levande nutidshistoria!

Palermo & Monreale

Vi stiftar bekantskap med livfulla Palermo, öns huvudstad. Den arkitektoniska skönheten i olika stilar är påtaglig liksom det färgstarka livet på de typiska marknaderna. Vi besöker också Monreale, den vackra katedralen med sin stora guldmosaik.
 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
3/5ArlandaHotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro, CefalùMer än 813 500:-Boka
3/5KastrupHotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro, CefalùMer än 813 500:-Boka
3/5GardermoenHotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro, CefalùMer än 813 500:-Boka

Information

I priset ingår

  • Flygresa till Palermo t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • 7 middagar (dag 1 - 7)
  • Scandoramaguide
  • Utflykterna Upptäck Cefalù, Vulkanen Etna & Taormina, Villa Dafne & matlagningsskola, Ficuzza & Anti-Mafia museet och Palermo & Monreale


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning i Malmö och på Arlanda dagen före din resa samt vid hemkomst.

Enkelrumstillägg 1195:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro, Cefalù
Hotel Santa Lucia Le Sabbie d'Oro, Cefalù
Välskött semesterboende med utomhuspool, beläget nära havet och med promenadavstånd till den lilla muromgärdade, medeltida kuststaden Cefalú. Hotellet: Mellanklasshotell byggt 1970 och delvis r...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö