Skip to main content

Scandic Hotel Syd, Umeå

Komfortabelt och välkomnande hotell vars nya moderna design ger en vardagsrumskänsla med en brokig samling av soffor, fåtöljer och bokhyllor som har en eklektisk samling av udda stilleben. I lobbyloungen samsas en mängd omaka inredningsdetaljer såsom fotbollsspel, färgglada soffbord, en fondvägg tapetserad med klassiska tidningsomslag, trampbilar och 70-tals lampor. Allt binds samman av den stormönstrade heltäckningsmattan som påminner om en vägkarta och som följer dig in till den trevliga restaurangen där klassiska matsalsstolar i ek samsas med svarta metallbarstolar med industrilook. Om du inte lockas av att slå dig ner i en skön fåtölj med en öl från baren kanske du hellre vill tillbringa lite tid i hotellets gym eller med ett dopp i poolen. Bekväma och renoverade medelstora rum som är funktionellt inredda i en harmonisk färgskala och trevlig fondtapet som finns i olika kategorier med varierande standard och stil. Hotellet är beläget strax söder som stadskärnan med gångavstånd till älven och centrum.

Hotellet: Restaurang och bar med sommarterrass, lobbylounge, businesscorner, lekhörna och receptionsshop samt en liten wellnessavdelning med inomhuspool, bastu och minigym. Cyklar och gåstavar finns att låna i receptionen. Byggt 1972 och delvis renoverat senast 2022.
Våningar: 2
Hiss: Ja
Läge: Beläget längs med en av infartslederna i stadens utkant, knappt 2 km från centrum på andra sida Umeälven.
Antal rum: 161
Rummen: Dusch/bad, wc, TV, telefon och Wi-Fi. Så kallade queensizebäddar, dvs en smalare dubbelsäng med gemensamma sängkläder, är vanligt förekommande. Extrabäddar i form av våningssäng.
Officiell kategori: ***
Vår bedömning: SSS+
Adress: Yrkesvägen 8, SE-904 20 UMEÅ
Telefon: 090-205 60 00

Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö