Skip to main content

Scandic Hotel, Kiruna

Ett alldeles nyöppnat och fräscht hotell med hög standard vars ståtliga exteriör sträcker sig upp mot himlen är ett landmärke som inte går någon förbi i hjärtat av Kirunas nya centrum som håller på att växa fram. Den annorlunda arkitekturen med sin ljusa fasad är inspirerad av Kebnekaise och har en mjuk och en mer taggig sida, precis som Sveriges högsta berg. Byggnaden är ritad av den prisbelönta arkitektfirman SandellSandberg, byggd av Skanska och ägs av LKAB med Scandic Hotels som operatör och det är stadens genom tiderna största hotell. Det nya hotellet, som också är Kirunas högsta byggnad, stod klart den 5 april 2022 och ersatte därmed Scandic Hotel Ferrum som ska rivas i samband med den stora stadsomvandlingen. När du stigit in genom hotellentrén möts du av hotellets stora lobbylounge kallad base camp med öppna ytor, sköna sittgrupper, vedeldad öppen spis och mysig stämning vars inredning är inspirerad av den omgivande naturens årstider och knyter an till vandring och klättring. I hotellets drygt 45 meter höga torndel finns Kirunas första och Sveriges nordligaste skybar som har ett gigantiskt stort panoramafönster mot väst vilket bjuder på en fantastisk och milsvid utsikt över staden och den omgivande fjällvärlden. Hotellet är centralt beläget vid torget i Kirunas nya centrumkärna där det tillsammans med bland annat kulturhuset, och så småningom kyrkan, ramar in stadshuset. Moderna och bekväma mindre till medelstora rum med stora glaspartier som är inredda i lugna, nordiska färger som beige och varma roströda toner.

Hotellet: Restaurang, lobbybar, lounge, skybar, businesscorner, receptionskiosk och minigym med bastu på översta våningen.
Våningar: 13
Hiss: Ja
Läge: Centralt beläget intill stadshuset vid torget i kvarter 10 i Kirunas nya stadskärna beläget ca 3 km från stadens gamla centrum. Under hösten 2022 planeras flertalet butiker flytta hit och hela nya Kiruna centrum beräknas stå färdigt 2022/2023 då den nya simhallen och resecentrum också kommit på plats.
Antal rum: 231
Rummen: Dusch/bad, wc, TV och Wi-Fi.
Övrigt: Hotellet är miljöcertifierat med LEED Silver och Svanenmärkt samt drivs av 100% förnybar el från vattenkraft.
Officiell kategori: ****
Vår bedömning: SSSS
Adress: Stadshustorget 11, SE-981 30 KIRUNA
Telefon: 08-51 75 17 00

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortResaLediga platserPris från
25/7ArlandaLappland med Narvik & Lofoten från Arlanda411 495:-Boka
25/7KastrupLappland med Narvik & Lofoten från KastrupMer än 811 895:-Boka
8/8ArlandaLappland med Narvik & Lofoten med Smart Senior från ArlandaMer än 814 495:-Boka
8/8KastrupLappland med Narvik & Lofoten med Smart Senior från KastrupMer än 814 495:-Boka
22/8ArlandaLappland med Narvik & Lofoten från Arlanda711 495:-Boka
22/8KastrupLappland med Narvik & Lofoten från Kastrup111 995:-Boka
22/8GardermoenLappland med Narvik & Lofoten från GardermoenMer än 811 095:-Boka
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö