Skip to main content

Savalen med Smart Senior 2022

Avresa: 21-26 november 2022

Savalen med Smart Senior 2022
– behagligt i Norge

Vid sjön Savalen i den nordösterdalska fjällvärlden ligger Savalen Fjellhotell & Spa, omgivet av rogivande fjäll, milsvida skogar och ett pärlband av idylliska sjöar. Här är lugnet, med många sköna aktiviteter, för den som så önskar. Här kan vi hälsa på tomten, dansa varje kväll, bada i poolen och varför inte ta kaffe på sängen. Denna underbara plats är vårt mål på resan, där vi också åker på stadsrundtur i Oslo och besöker Lillehammer. Med oss under hela resan har vi vår svenska reseledare.

Snabba fakta!
 • 5 frukostar, 5 middagar och 2 luncher
 • Färjeöverfart med fina DFDS Seaways inklusive middags- och frukostbuffet
 • 2 utflykter, spa, Tomtens Hus och promenadstråk

Dag för dag

Måndag 21/11, DFDS Seaways

Vi åkerfrån Malmö vid lunchtid för att gå ombord på DFDS Seaways färja. Avgången är kl 15:00 från Köpehamn. Vi äter middagsbuffet ombord och kan sedan ta del av vad båten har att erbjuda såsom nattklubb, bastu, bio och shopping. Övernattning i dubbelhytter med golvstående sängar.

Tisdag 22/11, Oslo – Savalen, ca 34 mil

Efter en skön natt äter vi frukost ombord innan vi ankommer Oslo hamn kl 09:30. Här tar vår reseledare oss med ut på en stadsrundtur i staden, där vi bland annat ser Vigelandsparken och Holmenkollen. Lunch på egen hand eller med vår reseledare och sedan vidare vid 13-tiden från staden. Vi beräknar vara i Savalen vid 18:00, efter några stopp – med kaffe för den som vill – efter vägen. Vi serveras eftermiddagskaffe med kaka och gör oss sedan installerade i våra rum. Till kvällen äter vi gemensam middag.

Onsdag 23/11, Savalen

Varför inte börja morgonen med en slät kopp kaffe på sängen. En liten lyx som betyder så mycket. Frukost sedan i restaurangen, med allt gott man kan tänka sig under morgonen. Vi njuter idag av att få vara på denna plats, där vi kan bara kan få ”vara”. Eller varför inte ta en gemensam vandringstur i lugnt tempo, bada i poolen, besöka Nissehuset med jultomten, ”sjung med oss” med husbandet och till kvällen dans. Allt detta ingår. Tillika lunch, eftermiddagskaffe och middag.

Torsdag 24/11, Savalen – Röros

Idag ger vi oss ut på halvdagstur till Röros. Vi åker norröver ca 7 mil genom Nord-Österdalen och passerar Tolga, där Egil Storbekken bodde. Han var en norsk musiker, kompositör och instrumentmakare, som anses som en central gestalt för förmedlingen av norsk folkmusik. Vi passerar också Os med vintersportanläggningen Hummelfjell innan vi kommer till gruvbyn Röros. Här besöker vi den gamla smälthyttan för koppar, som nu är ett av landets flottaste museer. Naturligtvis går vi även in i den välkända Röros kyrka och över huvud taget upplever denna lilla stad med traditioner som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Upplev kulturarvsstaden med sin egen unika och fascinerande charm med alla sinnen och följ med till en annan tid! Den här gamla gruvorten är nämligen ”en plats där historien viskar till dig”.

Gruvdrift och lantbruk innanför stadens gränser har skapat ett speciellt fjällsamhälle – ett underverk skapat av människor, med ofantligt kulturellt värde – vilket har givit Røros en plats på UNESCOs världsarvslista. Det här är ett aktivt och växande samhälle, berömt för sina högkvalitativa designprodukter, konst och hantverk, liksom en omtalad och erkänd lokal matrörelse. Det mest fascinerande är dock att moderna människor i Røros fortfarande arbetar och bor i karakteristiska 16- och 1700-talsbyggnader.

Därefter blir det gemensam lunch och sedan tid för shopping. Vi är hemma igen vid 15-tiden och har eftermiddagen fri för aktiviteter i Savalen. Gemensamt eftermiddagskaffe och middag.

Fredag 25/11, Savalen – Lillehammer, ca 28 mil

Vi stannar i Savalen till efter lunch och tar oss sedan i sakta mak mot Lillehammer. I staden tar vi en liten rundtur, där vi bland annat får se OS-backen från 1994. Vi checkar sedan in på vårt hotell i staden och äter gemensam middag på en restaurang i närheten av hotellet.

Lördag 26/11, Lillehammer – Malmö, ca 74 mil

Efter frukost åker vi utefter sjön Mjösa i den vackra dalgången och sedan inne i Sverige i den vackra kustnaturen. Vi stannar för lunch och bensträckare, med kaffe för den som önskar. Beräknad hemkomst i Malmö är kl 21:00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
21/11BussSavalen Fjellhotell & SpaMer än 89 695:-Boka

Information

Allt detta ingår

Resa i modern helturistbuss

Öresundsbron, enkel väg

Färjeöverfart Köpenhamn-Oslo enkel resa

    Del i dubbelhytt, golvstående sängar insides

3 övernattningar i delat dubbelrum på Savalen Fjällhotell & Spa

1 övernattning i delat dubbelrum på First Hotel Breiseth i Lillehammer

1 middagsbuffet inkl 1 öl/vatten/läsk/glas vin ombord på DFDS Seways

3 trerätters middagar exkl dryck (2 i Savalen och 1 i Lillehammar)

1 Österdalsbord exkl dryck i Savalen (middagsbuffet)

3 luncher inkl måltidsdryck i Savalen (2 i Savalen och 1 på utflykten till Röros)

5 frukostbuffeer (1 ombord på DFDS Seaways och 4 på hotellen)

Savalen program (se vidare nedan)

Reseledare

Utflykt i Oslo

Utflykt till Röros

Lokala skatter, moms och serviceavgifter

 

Programmet inkluderar även detta på Savalen:

 • Kaffe på sängen varje morgon om så önskas
 • Eftermiddagskaffe med hembakta kakor varje dag
 • Trevlig stund i Nissehuset med jultomten
 • ”Sjung med oss” med husbandet
 • Dans varje kväll i hotellets danssal
 • Gemensam vandringstur i lugnt tempo
 • Fint utmärkta vandringsstigar och turdiplom
 • Bad i hotellet spa. (Om spabehandling önskas bokas och betalas detta på plats.)


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö.

Enkelrumstillägg 1400:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Norska kronor (NOK)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 4

Savalen Fjellhotell & Spa
Savalen Fjellhotell & Spa
Savalen Fjellhotell & Spa ligger idylliskt vid sjön Savalen och är en modern anläggning med olika rum/sviter av hög standard, rymliga och stora gemensamma utrymmen och ett av Nordens bästa spa- och fr...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

DFDS Seaways
DFDS Seaways
Bekväma fartyg med flera restauranger och barer, taxfree-butik, liveunderhållning, butiker och uppvärmda pooler i Bubble Zone. Officiell klass: **** Vår bedömning: **** Antal passagerare Crown: 1790 A...

Övernattning Dag 4 - 5

First Hotel Breiseth
First Hotel Breiseth
First Hotel Breiseth ligger mitt i Lillehammer, precis vid järnvägsstationen och nära stadens gågata. Du välkomnas i loungen av en gemytlig öppen spis och mycket konst på väggarna. Hotellet: Charmigt...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö