Skip to main content

Savalen Fjellhotell & Spa med LAND 2022

Avresa: 12-17 december 2022

- sköna dagar i Norge med lugn, gemytlighet och tomtar

Vid sjön Savalen i den nordösterdalska fjällvärlden ligger Savalen Fjellhotell & Spa, omgivet av rogivande fjäll, milsvida skogar och ett pärlband av idylliska sjöar. Här är lugnet, med många sköna aktiviteter, för den som så önskar. Här kan vi hälsa på tomten, dansa varje kväll, bada i poolen och sist men inte minst besöka Savalens julmarknad. Denna underbara plats är vårt mål på resan, där vi också åker på stadsrundtur i Oslo samt besöker Röros och Lillehammer.

Snabba fakta!
 • 5 frukostar, 5 middagar och 2 luncher
 • Färjeöverfart med fina DFDS Seaways inklusive middags- och frukostbuffet
 • 2 utflykter, spa, Tomtens Hus och julmarknad

Dag för dag

Måndag 12/12, Kryssning Köpenhamn - Oslo

Vi åker hemifrån sen eftermiddag för att gå ombord på DFDS Seaways färja. Avgången är kl 15:00 från Köpehamn. Vi äter middagsbuffet ombord och kan sedan ta del av vad båten har att erbjuda såsom nattklubb, bastu, bio och shopping. Övernattning i dubbelhytter med golvstående sängar.

Tisdag 13/12, Oslo – Savalen, ca 34 mil

Efter en skön natt äter vi frukost ombord innan vi ankommer Oslo hamn kl 10:00. Här tar vår reseledare med oss ut på en stadsrundtur i staden, där vi bland annat ser Vigelandsparken och Holmenkollen. Lunch på egen hand eller med vår reseledare och sedan vidare vid 13-tiden från staden. Vi beräknar vara i Savalen vid 18:00, efter några stopp – med kaffe för den som vill – efter vägen. Vi välkomnas med glögg, kaffe & kakor och gör oss sedan installerade i våra rum. Vi äter under kvällen gemensam middag – ”aftensbord med varme og kalde retter og desserter” får vi njuta av. Vi har bjuds också på dansmusik varje kväll till Savalens musiker, så varför inte ta en svängom!

Onsdag 14/12, Savalen – julmarknad och julbord

Dagen börjar med frukost i restaurangen, med allt gott man kan tänka sig. Vi njuter idag av att få vara på denna plats, där vi kan bara kan få ”vara”. Eller varför inte ta en gemensam vandringstur i lugnt tempo eller bada i poolen. Mitt på dagen blir det lunch med varma och kalla rätter samt dessert. Under eftermiddagen går vi i fackeltåg till Savalens nissehus, där Nisseelden tänds. Här bjuds vi också på underhållning och kan riktigt mysa runt bland bodar med julbak, lokal mat med mera. Den som så önskar provar också på ”kanefart” – slädtur (tillägg). Till kvällen äter vi gemensamt stort julbord. Njutningsfullt!

Torsdag 15/12, Savalen – Röros

Idag ger vi oss ut på halvdagstur till Röros. Vi åker norröver ca 7 mil genom Nord-Österdalen och passerar Tolga, där Egil Storbekken bodde. Han var en norsk musiker, kompositör och instrumentmakare, som anses som en central gestalt för förmedlingen av norsk folkmusik. Vi passerar också Os med vintersportanläggningen Hummelfjell innan vi kommer till gruvbyn Röros. Här besöker vi den gamla smälthyttan för koppar, som nu är ett av landets flottaste museer. Naturligtvis går vi även in i den välkända Röros kyrka och över huvud taget upplever denna lilla stad med traditioner som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Upplev kulturarvsstaden med sin egen unika och fascinerande charm med alla sinnen och följ med till en annan tid! Den här gamla gruvorten är nämligen ”en plats där historien viskar till dig”. Mitt på dagen äter vi gemensam lunch i Röros.

Gruvdrift och lantbruk innanför stadens gränser har skapat ett speciellt fjällsamhälle – ett underverk skapat av människor, med ofantligt kulturellt värde – vilket har givit Røros en plats på UNESCOs världsarvslista. Det här är ett aktivt och växande samhälle, berömt för sina högkvalitativa designprodukter, konst och hantverk, liksom en omtalad och erkänd lokal matrörelse. Det mest fascinerande är dock att moderna människor i Røros fortfarande arbetar och bor i karakteristiska 16- och 1700-talsbyggnader.

Under dagen blir det tid för shopping. Vi är hemma igen vid 15-tiden och har eftermiddagen fri för aktiviteter i Savalen. Gemensam middag med varma och kalla rätter och till detta spelar musikerna upp till dans om man så vill.

Fredag 16/12, Savalen – Lillehammer, ca 28 mil

Vi stannar i Savalen till efter frukost och tar oss sedan i sakta mak mot Lillehammer. I staden tar vi en liten rundtur, där vi bland annat får se OS-backen från 1994. Sedan fri tid för lunch. Under eftermiddagen checkar vi in på First Hotel Breiseth i staden och äter gemensam middag på närliggande restaurang.

Lördag 17/12 Lillehammer – Malmö, ca 74 mil

Efter frukost åker vi utefter sjön Mjösa i den fina dalgången och sedan inne i Sverige i den vackra kustnaturen. Vi stannar för lunch och bensträckare, med kaffe för den som önskar. Beräknad hemkomst i Malmö är kl 21:00.

I priset ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • Öresundsbron, enkel väg
 • Färjeöverfart Köpenhamn-Oslo enkel resa
 • Del i dubbelhytt, golvstående sängar insides, enkel resa
 • 3 övernattningar i delat dubbelrum på Savalen Fjällhotell & Spa
 • 1 övernattning i delat dubbelrum på First Hotel Breiseth i Lillehammer
 • 1 middagsbuffet inkl 1 öl/vatten/läsk/glas vin ombord på DFDS Seways
 • 3 middagar exkl dryck (2 buffeter i Savalen och 1 tvårätters i Lillehammar)
 • 1 julbord exkl dryck (som middag) i Savalen
 • 2 luncher exkl måltidsdryck (1 i Savalen och 1 under utflykten till Röros)
 • 5 frukostbuffeer (1 ombord på DFDS Seaways och 4 på hotellen)
 • Rundtur i Oslo
 • Savalen program
 • Utflykt till Röros
 • Lokala skatter, moms och serviceavgifter

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö.


Enkelrumstillägg 1400:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Norska kronor (NOK)

Sista minuten
30/6Celle Weekendfrån 3 395:-
30/6Värmlandfrån 4 495:-
2/7Paris, Hotel Victoriafrån 6 795:-
2/7Londonfrån 8 395:-
2/7Gardasjön - Garda, Hotel Palme Gardafrån 8 895:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö