Skip to main content

Saalbach

BUSSRESA - Österrike - Rundresa, 9 dagar

Saalbach - Alpernas idyll med vackra vyer

På den här bussresan till Saalbach väntar vänliga människor och vidunderlig natur. Här finns de vitaste alptopparna med den renaste bergsluften, de grönaste ängarna och de klaraste bäckarna. Balkongerna i de små byarna är vackert smyckade i färgsprakande blomsterprakt. Saalbach är en resa för både kropp och själ!
 


13 personer ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta
  • Underbar natur - Sound of Music på riktigt!
  • Missa inte utflykterna till Salzburg, Alpäventyret Grossglockner och Hitlers örnnäste.
  • Vi bor bra på familjära alphotell mitt i Saalbach. Hotell Gappmeier är mycket uppskattat.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: Avkoppling & god mat

Malmö - Meerane: Resan tar sin början på Öresundsterminalen i Malmö. Vi färdas genom Danmark till Gedser varifrån vi tar färjan över till Rostock. Efter dagsetappen genom Tyskland kommer vi fram till Hotel Meerane i Meerane, ca 72 mil. Här väntar en god middag och sköna sängar.

Dag 2, söndag: Mot Saalbach

Meerane - Saalbach: Efter frukost bär det av söderut mot det böljande Bayern. Färden går vidare genom skogsklädda landskap och snart skymtar vi gränsen till Österrike. På slingrande vägar och genom sköna dalar går färden rakt in i Glemmtal, där Saalbach ligger vackert inbäddad mellan höga bergstoppar, ca 56 mil. Vår guide hjälper till med incheckningen på valt hotellalternativ. Välkommen till Saalbach!

Dag 3-7, måndag - fredag: Mäktiga vyer & frisk luft

Saalbach: Inramad av snöklädda toppar och grönskande ängar ligger alpbyn Saalbach på drygt tusen meters höjd. Här fyller vi lungorna med frisk alpluft och njuter av de majestätiska bergens gröna sluttningar. I närheten porlar fjällbäckarnas vatten och hörs klangen från kobjällror i ett av Österrikes allra vackraste landskap. Byns huvudgata kantas av charmiga hus i traditionell arkitektur med överdådiga blomsterarrangemang på balkongerna. Här kan vi njuta av österrikiskt gemyt, god mat och milslånga skyltade vandringsleder som leder till storslagna vyer över mäktiga berg och klara sjöar. Det varierande utflyktsprogrammet ger oss möjlighet att byta vandringskängorna mot promenadskorna och uppleva det undersköna landskapet i Salzburgerland! Ett besök i Mozarts födelsestad Salzburg står givetvis på programmet liksom en tur till det högt belägna Örnnästet med oslagbara vyer över alperna. Följ med och upptäck!

Dag 8, lördag: Genom Tyskland

Saalbach - Göttingen: Efter fem sköna och innehållsrika dagar i Saalbach tar vi farväl av Österrike och styr norrut genom Tyskland. Vi stannar för lunch på en trevlig restaurang och framåt kvällen närmar vi oss Göttingen och Hotel Astoria, ca 70 mil. Här checkar vi in innan det blir dags att äta middag.

Dag 9, söndag: Vi ses snart igen

Göttingen - Malmö: Nordtysklands vidsträckta landskap breder ut sig inför våra ögon på vår färd norrut. Vi passerar Lübeck innan det blir ett lunchstopp och snart är bussen i Puttgarden varifrån färjan till Rödby går. Färden tar oss genom det danska öriket och snart återser vi Öresundsterminalen i Malmö som vi beräknas anlända till vid 20-tiden, ca 61 mil. På återseende!

2021 - Utflykter

     
 


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 810:-
(ordinarie pris 2 015:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Välkommen till Alperna

Vårt äventyr i de österrikiska alperna inleds med att vi gemensamt åker linbana uppför en närbelägen höjd. Vi kan känna den friska alpluften medan vi blickar ut över berg och dalar. Sedan slår vi oss ner på en servering och njuter av något att dricka. Varför inte en alptopp?
Pris ca 155:-

Hinterglemm

Vi beger oss till grannbyn Hinterglemm som varje måndag under sommarhalvåret ställer till med en gemytlig stadsfestival. Vi gör som österrikarna och roar oss med traditionell musik och dans till sena kvällen. Svinga din sejdel och kom loss!
Pris ca 125:-

Kitzlochklamm & Zell am See

Vi beger oss till Kitzlochklamm, en djup ravin med vattenfall och en av de naturskönaste platserna i Österrike. Längs stigar och trätrappor tar vi oss fram genom vackra omgivningar. Sedan väntar alpstaden Zell am See som breder ut sig mellan höga bergstoppar och den kristallklara Zellersjön. Vi får möjlighet att flanera längs med strandpromenaden och upptäcka vad staden har att erbjuda oss. Kanske lockar ett glas på klassiska Grand Hotel, beläget precis vid sjön.
Pris ca 265:-

Hitlers Örnnäste

Vi beger oss till Tyskland och Berchtesgadens mäktiga landskap. Äventyret tar oss med till Kehlsteins topp där vi trampar historisk mark i Örnnästet. Här hade Adolf Hitler sin undangömda vrå tillsammans med Eva Braun. Utsikten är bedårande så glöm inte att ta med kameran!
Pris ca 435:-

Alpäventyret Grossglockner

Varje årstid har sin tjusning. På våren när smältvattnet forsar fram i floder och bäckar och bergen står klädda i vinterskrud. Då det knoppas och sommaren slår ut i full blom med färgsprakande alprosor och betande kor på ängarna. Och så hösten med dess fantastiska färgskiftningar. Året runt spelar bergmassivet upp hisnande naturscenerier. På slingrande vägar färdas vi in i alpäventyret!
Pris ca 445:-

Kegelafton

Kegel påminner lite grann om bowling och är ett riktigt folknöje i Österrike. Varje by har egna banor och nu är det dags för oss att visa vad vi går för!
Pris inkl dryck ca 165:-

Mozarts Salzburg

Välkommen till Mozarts förtrollande stad som ligger vackert inbäddad bland höga alptoppar. Här gör vi en stadspromenad i den gamla stadskärnan och får bland annat se Mozarts födelsehus, rådhuset, Festspelshuset och domkyrkan. Sedan blir det tid till shopping i butikerna, kanske ett besök i fästningen Hohensalzburg eller avkoppling på en härlig servering?
Pris ca 425:-

Resefilm

Film från resan Saalbach 9 dagar som vår resenär Claes Molter filmat och redigerat.

Klicka här för att se fler bilder från Claes resa till Saalbach 16-24 juli 2016

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i dubbelrum
  • 8 frukostar (dag 2 - 9)
  • 8 middagar (dag 1 - 8) vid boende på Hotel Gappmaier alt. 2 middagar (dag 1 och 8) vid boende på Pension Michael

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg
Pension Michael 795:-
Hotel Gappmaier 995:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

Hotel Gappmaier, Saalbach
Hotel Gappmaier, Saalbach
Mycket trevligt och gemytligt hotell som drivs av familjen Gappmaier med bra läge i centrala Saalbach precis intill floden Saalach. Hotellet: Matsal, bar, sommarterrass och trädgård. Byggt 1970. Vånin...

Övernattning Dag 2 - 8

Pension Michael, Saalbach
Pension Michael, Saalbach
Gemytligt och familjärt alppensionat med trevlig stämning och bra läge. Hotellet: Frukostmatsal och takterrass. Värdebox finns att låna i receptionen. Byggt 1970 och drivs av familjen Feiersinger. Vån...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Meerane, Meerane
Hotel Meerane, Meerane
Välskött och komfortabelt fyrstjärnigt hotell med moderna faciliteter som tillhör den välrenommerade hotellkedjan Top International Hotels. På hotellet finns både en stor bufférestaurang och den mindr...

Övernattning Dag 8 - 9

Hotel Astoria, Göttingen
Hotel Astoria, Göttingen
Bekvämt mellanklasshotell beläget i utkanten av universitetsstaden Göttingen. Hotellet: Trevligt mellanklasshotell med ljus restaurang med vinterträdgård och sommarterrass, lobbybar samt bastu. Våning...
Sista minuten
30/9Stettin Weekendfrån 2 995:-
30/9Berlin Weekendfrån 3 695:-
30/9Polsk slottsweekendfrån 3 795:-
2/10Amarone, Barolo & Chiantifrån 8 495:-
6/10Bordershopfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö