Rüdesheim med Läsarresor 2022

BUSSRESA - Tyskland - Rundresa - 6 dagar

Rüdesheim med Läsarresor
- Vinets och det vackras hemvist

Den tyska vinbyn Rüdesheim lockar besökare från hela världen med sina viner och sin vackra natur. Vinodlingarna klättrar uppför branta sluttningar och ramar in den mäktiga floden Rhen. Vi provar på flera av regionens viner och självklart har vi också möjlighet att handla med oss hem!

Snabba fakta!
  • Båtfärd på Rhen.
  • Vinodlingspromenad.
  • Drosselgasse med sång och dans.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Mot Tyskland

Malmö-Göttingen: På morgonen möter vi upp på Öresundsterminalen i Malmö, vår startpunkt för resan. Här stiger vi ombord på vår Scandoramabuss, där både guide och chaufför väntar. Färden till Öresundsbron tar bara några minuter och snart är vi utomlands. Drygt två timmar efter att vi satt oss i bussen når vi färjeläget i Rödby, där färjan till tyska Puttgarden väntar. Efter stopp i Tyskland för lunchuppehåll och fika ankommer vi under kvällen till centralt belägna Holiday Inn Express i Göttingen, ca 61 mil. Vi lämnar av väskorna och går ut på en kortare promenad till en närliggande restaurang där vi hälsas välkomna av en god måltid.

Dag 2, söndag: Göttingen och ankomst till Rüdesheim

Göttingen-Rüdesheim: På morgonen utforskar vi universitetsstaden Göttingen och efter lunchmöjlighet i staden sätter vi oss i bussen för att åka vidare till resans mål, Rüdesheim, ca 29 mil. Här checkar vi in på ett centralt beläget hotell, lämpligt nog kallat Central Hotel, som blir vårt hem de nästkommande tre nätterna. Redan ikväll kan vi bekanta oss med charmiga Rüdesheim och dess viner på den kända gatan Drosselgasse!

Dag 3-4, måndag-tisdag: Sköna dagar i Rüdesheim

Rüdesheim: I den trevliga byn Rüdesheim finner vi charmiga vinstugor och vackert landskap. Under dessa två dagar bekantar vi oss såväl med byn som med dess omgivning. Självklart ges det dessutom flera möjligheter att prova på traktens viner, både på vinbarer och på vingårdar! Vi utforskar området både till fots, med buss och med båt. Välkommen till Tysklands Vinmecka!

Dag 5, onsdag: Storstaden Hannover

Idag lämnar vi Rüdesheim för en stad som oftast förbises – Hannover! Vi gör uppehåll för fika och lunch och kommer under eftermiddagen fram till Hannover, ca 40 mil. Här checkar vi in på moderna hotell Mercure Hannover Mitte och går sedan ut på stan för en stadspromenad. Staden förstördes till stor del under andra världskriget, men det är svårt att föreställa sig idag!

Dag 6, torsdag: Tillbaka till Sverige

Hannover-Malmö: Vår resa börjar närma sig sitt slut och idag sätter vi riktningen norrut. Vi stannar för lunch i Nordtyskland innan vi når färjeläget i Puttgarden. 45 minuter efter att vi gått ombord färjan är vi i Danmark och snart är vi tillbaka i Sverige. Tack för en trevlig resa! 51 mil.

Utflykter


Samtliga utflykter ingår i resans pris
 

PROMENAD I GÖTTINGEN

Göttingens gamla stadskärna inbjuder till promenader. Under förmiddagen tar vår Scandoramaguide oss med till Marktplatz och Altes Rathaus vars gotiska stenfasad minner om svunna tider. Gänseliesenbrunnen, fontänen som bär på en alldeles egen historia, är kankse stadens mest omtalade landmärke.

DROSSELGASSE, KVÄLLSTUR

Denna världsberömda gränd bjuder på sång och dans hela kvällen. Vi beger oss ut i vimlet för att besöka en traditionell vinstuga och njuta av husets eget vin. Aftonen bjuder också på traktens specialitet, Rüdesheimer Kaffee. Kvällen ramas in av dans, hög stämning och glada skratt.

VINODLINGSPROMENAD MED RHENVY

Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Härifrån ger vi oss ut på en lugn promenad nerför vinberget, längs de vinkantade stigarna. Under tiden får vi höra hur man bär sig åt för att odla och skörda de fina rieslingdruvorna. På en vacker utsiktsplats slår vi oss ner för att njuta av en mustig soppa. Mat och vin smakar sällan så bra som utomhus efter lite lätt motion!

RHEN- & MOSELDALEN

Sägnerna berättar om den vackra flickan Loreley som satt på en hög klippa ovan floden. Hon lär ha orsakat många sjöfarares undergång med sin vackra sång. Vi tar båten från Rüdesheim och glider fram på Rhen, som kantas av medeltida borgar, för att närma oss Loreleiklippan. I St Goar väntar bussen som tar oss vidare till bifloden Mosel, där vi besöker idylliska Bernkastel-Kues och en närliggande vingård.

HANNOVER

Hannovers gamla stadskärna avslöjar dolda skatter under vår rundtur. Stadens centralstation och operahus är två av de kända storheter vi passerar, medan vår guide berättar om både nutid och dåtid. Det är svårt att tänka sig att Hannover till stora delar förstördes under andra världskriget! Vi möts av en tilltalande och levande stad, med ett bilfritt och promenadvänligt centrum. Här trängs affärer och kaféer med restauranger och små tyska barer, Kneipen.

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
6/8BussCentral Hotel RüdesheimMer än 88 495:-Boka

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 5 övernattningar i dubbelrum
  • 5 frukostar (dag 2 - 6)
  • 1 lunch på utflykten Vinodlingspromenad med Rhenvy (dag 3)
  • 1 middag (dag 1)
  • Samtliga utflykter i programmet


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. 

Enkelrumstillägg  1 995:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Central Hotel Rüdesheim
Familjeägt hotell som ligger i härlig miljö vid floden Rhen, med vackra omgivningar i vindistriktet Rüdesheim Hotellet: Litet mysigt hotell i typisk tysk stil med burspråk och stora blomlådor hängande...

Övernattningshotell