Skip to main content

Rothenburg med Romantische Strasse

BUSSRESA - Tyskland - Rundresa 7 dagar

Rothenburg med Romantische Strasse
- Romantiskt, medeltida & alldeles underbart  - Nyhet!

Vid floden Tauber i Bayern väntar en av Tysklands bäst bevarade medeltida städer. Knappt någon annanstans kan vi uppleva medeltiden lika levande som här, det är som att tiden stått still! Med sitt läge vid Tysklands äldsta turistled har vi en utmärkt utgångspunkt för upptäcktsfärder. Vad sägs om intressanta Nürnberg, charmiga byar, pampiga Würzburg och frankiska viner? 
 

Snabba fakta!
  • 4 nätter på Hotel Rappen med perfekt läge intill den medeltida ringmuren i Rothenburg
  • Utflykter till bl.a. Nürnberg, Romantische Strasse och Würzburg & frankiska viner.

Dagsprogram

Dag 1, lördag: Äntligen på väg

Malmö - Göttingen: Resan tar sin början på Öresundsterminalen där guiden hälsar välkommen. Vi åker genom Danmark mot Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Vi stannar för lunch i norra Tyskland innan vi fortsätter söderut och framåt kvällen når vi den anrika universitetsstaden Göttingen och moderna GHotel som dukar för middag, ca 61 mil.

Dag 2, söndag: Erfurt hägrar

Göttingen - Rothenburg ob der Tauber: Efter frukost ger vi oss av! Dagens första stopp blir i Thüringens huvudort Erfurt där vi tar en titt på den idylliska medeltida stadskärnan. Färden fortsätter genom det vackra landskapet och in i delstaten Bayern till unika Rothenburg där vi checkar in på charmiga Hotel Rappen med perfekt läge intill den medeltida ringmuren, ca 44 mil.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Romantiska Rothenburg

Rothenburg ob der Tauber: Innanför ringmuren väntar en verklig sagostad! Gamla korsvirkeshus med sneda väggar, kyrktorn, stadsportar, kullerstensgränder och charmiga torg. Rothenburg lever verkligen upp till sitt rykte som Tysklands kanske bäst bevarade medeltida stad. Överallt finns det något vackert att se och uppleva! Dessutom finns det gott om trevliga restauranger och kaféer. Missa inte att prova det lokala bakverket Schneeball! I Käthe Wohlfahrts åretruntöppna julbutik finns allt som behövs för en stämningsfull jul - från änglaspel till nötknäckare och mycket mer. Givetvis ska vi även utforska den Romantiska vägen, Romantische Strasse, som med sina totalt närmare 40 mil är en av de äldsta turistlederna och den utgör den vackraste förbindelsen mellan över två dussin sydtyska orter mellan Würzburg och Füssen. Delar av leden har gamla anor och användes redan av romarna. Vi besöker också pampiga Würzburg och kulturstaden Nürnberg. Dessutom får vi möjlighet att prova vin från Franken! 

Dag 6, torsdag: Via Alsfeld norrut

Rothenburg ob der Tauber - Göttingen: Det har blivit dags att lämna Bayern och vi färdas norrut till Hessen och Alsfeld. Den idylliska lilla staden har välbevarade korsvirkeshus och ett tjusigt marknadstorg som vi tittar närmare på. Vårt mål för dagen är Göttingen där bekväma Hotel Astoria dukar fram kvällens middag, ca 35 mil.  

Dag 7, fredag: Många upplevelser rikare

Göttingen - Malmö: Efter en god frukost går färden vidare norrut genom det böljande tyska landskapet. I en trevlig liten tysk by får vi möjlighet till lunch innan färjan mellan Puttgarden-Rödby tar oss till Danmark. Framåt kvällen är vi framme i Malmö, ca 61 mil. På återseende!

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 375:-
(ordinarie pris 1 530:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet före din resa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Upptäck Erfurt

Huvudstaden i delstaten Thüringen tillhör de få storstäder i Tyskland som lyckats bevara sin medeltida stadskärna. Följ med på en intressant rundtur i denna idyll där historiska storheter som Martin Luther lämnat sina spår.
Ingår i resans pris.

Promenad i Rothenburg

Följ med din guide och upptäck den idylliska staden i Tauberdalen! Låt dig imponeras av den medeltida arkitekturen, ringmuren, de många kyrkorna och charmiga butikerna. Att promenera runt i den mysiga stadskärnan är också en historielektion i en stad som upplevt svåra tider, allt från 30-åriga kriget till Andra världskriget. Romantiska Rothenburg gör ingen besviken! 
Pris ca 225:- 

Kulturpärlan Nürnberg

Nürnberg är den näst största staden i Bayern, efter München. En populär kulturstad med förtrollande och historisk atmosfär. Nürnberg har under lång tid varit ett handelscentrum, tacksamt beläget vid de stora handelsvägarna och omtalad för sin leksakstillverkning och sina välsmakande korvar. Din guide tar dig med och visar den unika blandningen av historiskt och modernt som staden har att erbjuda. Vi ser bland annat slottet, rådhuset och Gamla stan. Vi avslutar med en bayersk middag med tillhörande gott öl.
Pris inkl middag ca 475:-

Romantische Strasse

I dag ska vi utforska en bit av den berömda Romantiska vägen, en av världens mest omtalade turistleder. Den tillkom efter andra världskriget och skapades i den amerikanska ockupationszonen med förhoppningen att locka amerikanska turister. Vi besöker Nördlingen som lockar med en medeltida stadsbild och en nästan helt bevarad stadsmur med försvarsgång som man fortfarande kan gå på. Vi tar oss också an Dinkelsbühl, ytterligare en av Tysklands bäst bibehållna senmedeltida städer. Här väntar ståtliga kyrkor, präktiga handelshus och rik korsvirkesarkitektur. Ta del av historien om vad som hände vid den svenska arméns ankomst till Dinkelsbühl 1632. En härlig dag på den Romantiska vägen!
Pris ca 395:- 

Pampiga Würzburg & frankiska viner

Würzburg ståtar med en mängd historiska byggnader. Allt från gamla romanska kyrkor från 1100-talet till barockens överdådiga arkitektur. Följ med din guide på en intressant stadspromenad i Gamla stan. Vi ser bland annat den 500 år gamla bron över Main, Alte Mainbrücke, och fästningen Marienberg. Vi ser också det överdådiga Residenspalatset, uppsatt på Unescos världsarvslista 1981. Avslutningsvis beger vi oss till en av de pittoreska vinbyarna vid floden Mains slingrande flodfåra. Det är framförallt vitvinsdruvorna silvaner, müller-thurgau och riesling som placerat Franken på vinkartan. Givetvis får vi provsmaka!
Pris ca 435:-

Charmiga Alsfeld

I delstaten Hessen finner vi den välbevarade korsvirkesidyllen Alsfeld. Vår guide tar oss med på en liten promenad innanför stadsmuren. Runt stadens torg finns flera sevärda byggnader, bland annat rådhuset och stenhuset Weinhaus med sin karaktäristiska trappstensgavel.
Ingår i resans pris.

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
26/9Hotel Rappen, Rothenburg ob der TauberInga tillgängliga platser7 695:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 3 middagar (dag 1 - 2 och 6)
  • Utflykterna Upptäck Erfurt och Charmiga Alsfeld


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 995:-

Avresa 26/9 bor vi på Hotel Astoria i Göttingen dag 1-2.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Hotel Rappen, Rothenburg ob der Tauber
Hotel Rappen, Rothenburg ob der Tauber
Privatägt och traditionellt tyskt Gasthof som är inhyst i flera separata men näraliggande byggnader där den äldsta dateras tillbaka till 1603. Hotellet har en ombonad och rustik restaurang som heter P...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

GHotel, Göttingen
Modernt och komfortabelt hotell som är uppskattat av våra gäster. Hotellet har en ljus och välkomnande atmosfär med en nutida, ren och fräsch stil. Här finns en funktionellt inredd restaurang med bar...

Övernattning Dag 6 - 7

Hotel Astoria, Göttingen
Hotel Astoria, Göttingen
Bekvämt mellanklasshotell beläget i utkanten av universitetsstaden Göttingen. Hotellet: Trevligt mellanklasshotell med ljus restaurang med vinterträdgård och sommarterrass, lobbybar samt bastu. Våning...
Sista minuten
26/9St Petersburgfrån 6 995:-
26/9Baltikum Runtfrån 7 295:-
26/9Paris, Hotel Victoriafrån 7 295:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö