Skip to main content

Rom med Florens & Venedig ✈

FLYGRESA - Italien - Storstad, Rundresa flyg & buss - 8 dagar

Rom med Florens & Venedig

Med flyg till Italien samt bussresa mellan städerna får vi uppleva underbara landskap, ta del av några av världens största konstskatter, fascineras av folklivet och njuta av kokkonst och viner i världsklass. Det antika Rom, en stad där historiska kulturskatter slåss om uppmärksamheten med moderna modehus och trendiga barer. För att inte tala om alla mysiga gränder, livliga marknader och väldoftande restauranger. Dessutom praktfulla sevärdheter som Colosseum, Spanska trappan, Fontana di Trevi och Peterskyrkan. Konststaden Florens är berömd över hela världen och regionen Toscana anses vara den ultimata, här finns allt för alla - praktfulla historiska byggnader, världsberömd konst, natursköna vyer och ett delikat kök. I Venedig väntar Markusplatsen, Suckarnas bro och Kampanilen. Vi njuter av atmosfären i denna unika stad som mot alla odds har överlevt Adriatiska havets angrepp. Stadens historiska centrum är uppbyggd på träpelare och rymmer konstskatter och arkitektur som vi inte finner någon annanstans i världen. Tre underbara städer på en och samma resa. Det här är Italien när det är som bäst!

Höstens avgångar 2023 släpps löpande!

 

5 gäster ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

 

Höjdpunkter!

  • Innehållsrika stadsrundturer
  • Colosseum i Rom
  • Folklivet i Florens
  • Vingårdsmiddag i Chianti Classico
  • Gondoltur i Venedig

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Flyg till Rom
Vi lämnar Skandinavien och landar i den italienska huvudstaden där vår transferbuss kör oss till Hotel Regio i centrum. På kvällen samlas vi för en trevlig gemensam middag på en restaurang i närheten av hotellet. 

Dag 2-3: Rom 

Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten
Vi gör en innehållsrik och omfattande stadsrundtur med klassiska sevärdheter som änglaborgen Castel Sant Angelo, Piazza Navona, Pantheon, Trevifontänen och Spanska trappan. Efter lunch fortsätter vi till Vatikanstaten där vi får möjlighet att på egen hand utforska världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan. Utflykten genomförs mestadels till fots.
Pris 425:-

Roma bella notte
I afton beger vi oss ut på en tur i kvällsupplysta Rom och får en inblick i Roms tvåtusenåriga historia. Vi ser några av stadens berömda sevärdheter innan vi sedan tar oss till den legendariska stadsdelen Trastevere för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här njuter vi av det italienska köket medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.
Pris inkl middag med dryck 585:-

Colosseum & Forum Romanum
I dag ska vi besöka Roms mest kända plats, Colosseum. Gladiatorspelen i antikens Rom var en unik företeelse i historien som fortfarande fascinerar oss moderna människor. 50 000 romare och deras kejsare kunde se gladiatorer som kämpade på arenan och i dag kommer även vi att tåga in i Colosseum. Turen fortsätter till Forum Romanum som var antikens centrum i ett enormt rike. Vidare ser vi Capitolium som är en av Roms sju kullar.
Pris inkl inträde och lokalguide 495:-, bokas tillsammans med resan senast två veckor före avresa.

Dag 4: Rom - Florens
Vi lämnar regionen Lazio och färdas norrut mot Toscana, en region i mellersta Italien som av många räknas som en av de vackraste och förmodligen också den mest välkända. Florens som är huvudort är berömd över hela världen för sina konstskatter. Ett stort antal renässanskonstnärer och författare härstammar härifrån och verkade här under sin storhetstid, till exempel Leonardo da Vinci, Michelangelo och Dante. Arkitekter har skapat praktverk som katedralen Santa Maria del Fiore och Palazzo Vecchio. Efter att ha checkat in på centralt belägna Hotel Le Due Fontane är vi redo att ta oss an denna underbara stad.

Dag 5: Florens 

Stadspromenad i Florens
Följ med på en innehållsrik och intressant rundtur i denna fascinerande stad som är en blandning av pulserande gator, charmiga gränder, torg och många berömda och magnifika byggnader. Vi går på upptäcktsfärd bland ­sevärdheter som Piazza della Signoria, Santa Maria del Fiore, Dantes kvarter, Ponte Vecchio och fler därtill.
Pris 265:-

Vingårdsmiddag i Chianti Classico
På toppen av en kulle, med en fantastisk utsikt över Chiantiområdet där några av Italiens absolut främsta viner framställs, ligger vingården dit vi ska bege oss ikväll. Vi blir mottagna och efter en kortare introduktion slår vi oss ned och äter en god middag tillsammans. Till maten provar vi gårdens egentillverkade vin.
Pris inkl middag med dryck 585:-

Dag 6: Florens - Venedig
Vi lämnar renässansens Florens och reser vidare till en av världens mest sägenomspunna städer, Venedig. Vi checkar in på Leonardo Royal Hotel i Mestre, på Venedigs fastland, och gör oss redo för att upptäcka unika Venedig, lagunens drottning. 

Gondoltur i historiska Venedig
Att åka gondol på kvällen i Venedig är en magisk upplevelse! I maklig takt tar gondolen med oss genom underbart vackra kanalgränder. Som en saga! Vi fortsätter till en trevlig restaurang för en gemensam middag. En härlig introduktion till Venedig!
Pris inkl middag med dryck 765:-

Dag 7: Venedig

Sagolika Venedig
Till magnifika Markusplatsen tar vi oss med tåg och båt. Vi har gott om tid att insupa stämningen bland smäktande gondoler och klassiska sevärdheter som Dogepalatset, Markuskyrkan och Suckarnas bro. Vår kunniga guide berättar om stadens unika historia och visar oss de intressanta och vackra sevärdheterna under en gemensam promenad. 
Pris 425:-

Dag 8: Flyg från Venedig
Vi tar oss snabbt och smidigt till flygplatsen utanför Venedig och efter bara ett par timmar är vi tillbaka i Skandinavien med fantastiska minnen av Italien.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

5 personer ger den här resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Hotell var beläget perfekt lagomt avstånd till centrum. Mycket att uppleva genom mycket på läst reseledare.

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra kombination flyg buss pålästa reseledare gör resan till 5 plus

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket att se och väldigt duktig guide, allt flöt på galant, bara att hänga med och njuta av att vara i trygga händer

av

★ ★ ★ ★ ★

 

av

★ ★ ★ ★ ★

Kunnigt folk & mycket trevligt hela vägen.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
29/4ArlandaHotel Regio, RomMer än 813 495:-Boka
29/4KastrupHotel Regio, RomMer än 812 495:-Boka
29/4GardermoenHotel Regio, Rom612 295:-Boka
20/5ArlandaHotel Regio, RomMer än 813 595:-Boka
20/5KastrupHotel Regio, RomMer än 812 195:-Boka
20/5LandvetterHotel Regio, RomMer än 813 495:-Boka
26/8ArlandaHotel Regio, RomMer än 812 995:-Boka
26/8KastrupHotel Regio, RomMer än 812 995:-Boka
9/9ArlandaHotel Regio, RomMer än 813 395:-Boka
9/9KastrupHotel Regio, RomMer än 813 995:-Boka
9/9GardermoenHotel Regio, RomMer än 813 295:-Boka
7/10ArlandaHotel Regio, RomMer än 813 895:-Boka
7/10KastrupHotel Regio, RomMer än 813 995:-Boka
7/10LandvetterHotel Regio, RomMer än 813 695:-Boka

Information

I priset ingår
Flygresa till Rom samt hem från Venedig, flygskatter och flygplatsavgifter, busstransfer flygplatsen - hotellet t/r, bussrundresa med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelrum, 7 frukostar, 1 middag 

Tillval
Enkelrumstillägg 2 595:-

Utflyktspaket 3 190:- (ordinarie pris 3 545:-)
Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten 425:-
Roma bella notte 585:-
Colosseum & Forum Romanum 495:- 
Stadspromenad i Florens 265:-
Vingårdsmiddag i Chianti Classico 585:- 
Gondoltur i historiska Venedig 765:- 
Sagolika Venedig 425:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen. Flyger du från Köpenhamn finns det möjlighet att boka anslutningsresa till Malmö dagen före din resa.

Om flyget landar sent ankomstkvällen serveras ingen middag på hotellet.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 4

Hotel Regio, Rom
Hotel Regio, Rom
Centralt och uppskattat mellanklasshotell i klassisk italiensk stil som är inhyst i en byggnad från slutet av 1800-talet. När du stigit in genom hotellentrén hälsas du först välkommen av två stora vil...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 4 - 6

Hotel Le Due Fontane, Florens
Hotel Le Due Fontane, Florens
Genuint och anrikt litet privatägt hotell som drivs av Silvia och Simone. Hotellet är inhyst i en vacker neoklassicistisk byggnad med anor tillbaka till 1700-talet, som är inrett i traditionell floren...

Övernattning Dag 6 - 8

Leonardo Royal Hotel, Mestre-Venedig
Leonardo Royal Hotel, Mestre-Venedig
Nybyggt och mycket uppskattat hotell med god komfort som har en stram, modern exteriör men som invändigt är inrett i dova färger och italiensk flair. Här finns restaurangen Vitruv och en angränsande l...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö