Skip to main content

Rom ✈

FLYGRESA - Italien - Storstad, Rundresa flyg & buss - 5 dagar

Rom - Fem dagar i den eviga staden

Rom är allt! Det antika arvet, fantastisk mat, sevärdheter som på ett pärlband, vacker musik och snyggt designade kläder. Men framförallt temperament och livsglädje. Alla vägar har ju alltid burit hit. Följ med du också!

 

4 personer ger medelbetyg 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★
Snabba fakta
  • Den eviga staden som har allt!
  • Upplev höjdpunkter som Colosseum, Forum Romanum och Peterskyrkan.
  • Vi bor centralt i Terminiområdet i Rom.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Italiens huvudstad

Flyg till Rom: Vi lämnar Skandinavien och efter ett par timmar i luften landar vi i Rom. Här möter vår Scandoramaguide upp och den bekväma transferbussen tar oss till Hotel Regio, mycket väl beläget nära Diocletianus termer, Piazza della Repubblica och järnvägsstationen Termini. Välkommen till Italien!

Dag 2-4, fredag - söndag: Den eviga staden

Rom: Mode, mat, livsglädje och sevärdheter i världsklass möter oss i Rom. Inte undra på att Rom lockat besökare i alla tider. Redan för två tusen år sedan var staden en mäktig metropol och antikens minnesmärken är lika imponerande nu som då. Att med egna ögon uppleva maktbyggnaderna på Forum Romanum och gladiatorspelens Colosseum är en oförglömlig upplevelse. Sevärdheter som Spanska trappan och Pantheon bidrar till Roms mytomspunna skönhet. Barockfasaderna utmed Piazza Navona vibrerar av energi. Samtidigt som Rom är en överdådig skattkista av konst och kultur är den också en modern och dynamisk mångmiljonstad. Shoppingmöjligheterna är oändliga och omfattar allt från trendiga modegator till livliga marknadstorg. Under utflykterna visar vår kunniga guide oanade sidor av ”den eviga staden”. De krokiga gränderna i stadsdelen Trastevere, ”på andra sidan Tibern”, är spännande att utforska. Kontrasten mot Vatikanen och den storslagna Peterskyrkan är effektfull. Rom gör ingen besviken!

Dag 5, måndag: Arrividerci Roma

Flyg från Rom: Även om Rom anses vara evig är dessvärre inte vårt besök i staden det. I lugn och ro njuter vi av hotellfrukosten innan transferbussen rullar fram. På flygplatsen tar vi adjö av vår guide och våra medresenärer. Den bekväma flygningen tar oss tillbaka till Skandinavien och med färska upplevelser och nya minnen är vi åter hemma igen!

2022 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 2 325:-
(ordinarie pris 2 585:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet senast tre månader före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Stadsrundtur i Rom med Vatikanstaten

Vi gör en innehållsrik och omfattande stadsrundtur med klassiska sevärdheter som änglaborgen Castel Sant Angelo Piazza Navona, Pantheon, Trevifontänen och Spanska trappan. Efter lunch fortsätter vi till Vatikanstaten där vi får möjlighet att på egen hand utforska världens största kyrkobyggnad, Peterskyrkan. Utflykten genomförs mestadels till fots.
Pris ca 425:-

Italiensk musikafton

Vid floden Tibern finns restaurangen där vi tillbringar en festlig kväll i den italienska musikens och sångens tecken. Vi serveras en fyrarätters middag medan vi njuter av skönsjungande artister. En afton för musikälskare!
Pris inkl middag med dryck ca 585:-

Colosseum & Forum Romanum

I dag ska vi besöka Roms mest kända plats, Colosseum. Gladiatorspelen i antikens Rom var en unik företeelse i historien som fortfarande fascinerar oss moderna människor. 50 000 romare och deras Kejsare kunde se gladiatorer som kämpade på arenan och i dag kommer även vi att tåga in i Colosseum. Turen fortsätter till Forum Romanum som var Antikens centrum i ett enormt rike. Vidare ser vi Capitolium som är en av Roms sju kullar.
Pris inkl inträde och lokalguide ca 495:-
Utflykten bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast tre månader före avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

Castelli Romani

Det mjukt kuperade området sydost om Rom har länge varit ett populärt utflyktsmål för invånarna i huvudstaden. Namnet Castelli Romani härrör från medeltiden då flera kastell uppfördes i omgivningarna och i dag domineras landskapsbilden av framförallt praktfulla lantställen, varvade med små sömniga byar. Vi börjar med att besöka Castel Gandolfo, där påven har sitt sommarpalats. På en närliggande vingård bjuds det sedan på rundvandring innan det blir dags för provsmakning av både viner och lokala delikatesser.
Pris inkl lättare lunch med dryck ca 495:-

Afton i Trastevere

Vi beger oss till stadsdelen Trastevere, på andra sidan Tibern, för att besöka en trevlig restaurang i genuin miljö. Här avnjuter vi en god middag medan musikens sköna toner sätter guldkant på kvällen.
Pris inkl middag med dryck ca 585:-

Resefilm

Film från resan Rom 5 dagar som vår resenär Claes Molter filmat och redigerat.

Klicka här för att se fler bilder från Claes resa till Rom 22 - 26 juni 2014

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger resan medelbetyget 4,8 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Härligt att flyga till Rom och sedan ha tillgång till buss och kunnig guide på plats. Vi är mycket nöjda med resan då vi fick uppleva alla de platser vi drömt om. Att vi hade hotellet så centralt var bra då kunde vi lätt utforska staden själva också.

av

★ ★ ★ ★ ★

Väldigt fint upplägg. Reseledaren, var ett proffs. Vi är mycket nöjda med hela resan, och vad vi fick för pengarna.

av

★ ★ ★ ★ ★

Med historiskt intressant resmål samt bra upplagd resa och fantastiskt kunnig reseledare blev det upplevelserika dagar i Rom

av

★ ★ ★ ★

Fint väder, dålig logistik

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
25/8ArlandaHotel Regio Rom26 295:-Boka
25/8KastrupHotel Regio Rom26 395:-Boka
8/9ArlandaHotel Regio RomInga tillgängliga platser7 695:-Inga tillgängliga platser
8/9KastrupHotel Regio RomInga tillgängliga platser8 495:-Inga tillgängliga platser
8/9GardermoenHotel Regio RomInga tillgängliga platser7 695:-Inga tillgängliga platser
6/10ArlandaHotel Regio Rom48 095:-Boka
6/10KastrupHotel Regio Rom67 995:-Boka
6/10GardermoenHotel Regio RomInga tillgängliga platser7 695:-Inga tillgängliga platser
3/11ArlandaHotel Regio RomInga tillgängliga platser6 695:-Inga tillgängliga platser
3/11KastrupHotel Regio RomInga tillgängliga platser6 695:-Inga tillgängliga platser
3/11GardermoenHotel Regio RomInga tillgängliga platser6 695:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Flygresa till Rom t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)
  • Scandoramaguide

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 1 395:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Regio Rom
Hotel Regio Rom
Centralt och uppskattat mellanklasshotell i den eviga staden, nära till shopping och sevärdheter. Hotell: Byggt 1950, renoverat senast 2010. Frukostmatsal och lounge. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Mycket...

Destinationshotell

Hotel Regio, Rom
Hotel Regio, Rom
Centralt och uppskattat mellanklasshotell i den eviga staden, nära till shopping och sevärdheter. Hotell: Byggt 1950, renoverat senast 2010. Frukostmatsal och lounge. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Mycket...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö