Rhen- & Moselkryssning

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 7 dagar

Rhen- & Moselkryssning
- Livet är toppen i Moseldalen

Längs böljande vågor och kullar med stolta vinrankor som kuliss, lättar vårt kryssningsfartyg MS Rigoletto ankar för en härlig tur till Rüdesheim, Koblenz och Cochem. Det vankas stora naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. En avkopplande vecka i skön takt.

 

3 gäster ger medelbetyg 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

  Guiden rekommenderar: Pernilla om Rhen- & Moselkryssning »

  Se alla bilder från resan på vår instagram - Klicka här »

Snabba fakta!
 • Lugnt & skönt tempo och helpension på båten.
 • Avresedatum mitt i vinskörden!
 • På hemresan bor vi en natt i hansestaden Bremen.
   

2022 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: På väg mot äventyret

Malmö - Hannover: På morgonen lämnar vi Öresundsterminalen och åker genom Danmark till Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Framåt kvällen når vi Hannover och Wyndham Atrium Hotel som dukar för middag, ca 50 mil.

Dag 2, söndag: Besök i Köln

Hannover - ombordstigning i Bonn - Andernach: I dag åker vi mot Köln för ett besök där vi bland annat beundrar den vackra Kölnerdomen, en av Europas största katedraler. Vi fortsätter sedan till Bonn där vi under seneftermiddagen går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto, ca 33 mil. Medan vår kapten styr ut på floden Rhen gör vi oss hemmastadda och på kvällen äter vi middag medan vi färdas mot en av Tysklands äldsta städer, Andernach, där vi lägger till för natten.

Dag 3, måndag: Sägenomspunna Lorelei

Andernach - Rüdesheim: I gryningen lämnar vi Andernach för att vid frukost passera tyska hörnet. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan du se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi Koblenz och Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Under eftermiddagen når vi vackra Rüdesheim am Rhein där vi lägger till för natten.

Dag 4, tisdag: Härliga Moseldalen

Rüdesheim - Cochem: Tidigt på morgonen vänder kaptenen vårt flytande hotell och vår kryssning fortsätter. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Efter frukost når vi Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts. Förmiddagen spenderar vi i den 2 000-åriga staden Koblenz som vuxit fram ur ett romerskt läger. Efter lunch följer vi den slingrande floden Mosel till dagens mål som är Cochem, dit vi anländer under kvällen.

Dag 5, onsdag: Charmiga Cochem

Cochem - Andernach: Vid lunchtid lättar båten ankar och vi har ännu en härlig kryssning framför oss då vi färdas genom Mosels största vinodlingsområde. Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets ­restaurang för en festlig avskedsmiddag och vi ligger still i Andernach över natten.

Dag 6, torsdag: Vi går i land

Landstigning i Andernach - Bremen: Efter frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi fortsätter sedan vidare med buss till Bremen där vi checkar in på Achat Hotel City, ca 40 mil. Följ gärna med på en intressant stadspromenad i hansestaden Bremen.

Dag 7, fredag: Vi lämnar Bremen

Bremen - Malmö: Vi reser norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00, ca 47 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 1 325:-
(ordinarie pris 1 470:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Upptäck historiska Köln

Grundad redan av romarna under namnet Colonia Agrippina är Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från gamla tider. Vi gör en liten promenad och upptäcker Gamla stan. Den mäktiga Kölnerdomen skänker besökaren minnen för livet!
Ingår i resans pris.

Niederwald & Weingut Magdalenenhof

Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi besöker också vingodset Magdalenenhof för att lära oss mer om traktens viner. Vi rundar av med en trevlig vinprovning där vi får njuta av goda Rheingauviner.
Alternativ vingård kan förekomma.
Pris ca 425:-

Intressanta Koblenz

I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad. När vi avslutat promenaden i centrum finns också tid för lite shopping.
Pris ca 225:-

Borgen Reichburg i Cochem

Vi tar oss högt upp över staden till Cochems vackra borg, Reichburg, där du har en fantastisk utsikt över vinodlingar och Moseldalen. Vi får en guidad tur och imponeras av spännande historia.
Pris ca 325:-

Hansestaden Bremen

I den gamla hansestaden Bremen ­promenerar vi bland annat till Marktplatz, Petridomen och den ­kända statyn av Bröderna Grimms sago­gestalter Stadsmusikanterna i Bremen. Vi ­njuter även av atmosfären i det gamla idylliska Schnoorkvarteret med sina kullerstensgator, guldsmeds­affärer och konstgallerier. Vi avslutar med middag på en trevlig restaurang.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

3 personer ger den här resan medelbetyget 5 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Båda vårabussresor kan summeras ett ord: Toppen! Vi är mycket nöjda med uppläggen på resorna, guiderna och valfriheten på resmålen. Vi kommer gärna att åka på fler bussresor, eventuellt kombinerat med flyg.

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk båtresa med massor av upplevelse som vi har gjort för andra gången och som vi har rekommenderat våra vänner samt fått med några på denna fantastiska resa.

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk fin organisation. Chaufför och reseledare toppen.Fartyget ett under av bekvämlighet, god mat och underbar personal.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
8/10BussMS Rigoletto29 995:-Ring oss för att boka

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 2 övernattningar i dubbelrum
 • 4 övernattningar i dubbelhytt
 • 6 frukostar (dag 2 - 7)
 • 3 luncher (dag 3 - 5)
 • 5 middagar (dag 1 - 5)
 • Dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget
 • Utflykten Upptäck historiska Köln


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 995:-

Grundpriset avser hytt på nedre däck.
Tillägg för hytt på övre däck 400:- per person
Tillägg för minisvit på övre däck 800:- per person

Avresa 3/9 och 8/10 kryssar vi med MS Rigoletto istället för MS Traviata dag 2-6.
Buss 2 bor på Hotel Astoria i Göttingen dag 1-2.
Avresa 3/9 och 10/9 bor buss 2 på Intercity Hotel i Bremen dag 6-7.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. Vi rekommenderar ca 40 euro per dubbelhytt. Detta är givetvis frivilligt.

Ändrat vattenstånd kan komma att innebära ändrad resrutt.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 1

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Astoria, Göttingen
Hotel Astoria, Göttingen
Bekvämt och trevligt mellanklasshotell med en ljus och välkomande atmosfär. När du trätt in genom hotellentrén med glastak möts du av den ljusa lobbyn som är modernt inredd med trevliga sittgrupper me...

Övernattning Dag 1 - 2

Wyndham Atrium Hotel, Hannover
Wyndham Atrium Hotel, Hannover
Komfortabelt och bra övernattningshotell som är byggt kring en 25 meter hög atriuminnergård med glashissar som gett hotellet dess namn. På bottenplan huserar den nyrenoverade och tilltalande lobbybare...

Övernattning Dag 6 - 7

Achat Hotel City, Bremen
Achat Hotel City, Bremen
Nytt, modernt och inbjudande hotell med hög komfort som får mycket goda gästrecensioner. Hotellet har väldesignade och eleganta allmänna utrymmen och redan när du stigit in genom hotellentrén möts du...