Skip to main content

Rhen- & Moselkryssning Basel-Andernach

BUSSRESA - SchweizTyskland - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Rhen- & Moselkryssning Basel-Andernach 

En fantastisk flodkryssning längs två av Tysklands vackraste floder. Från Basel i Schweiz till tyska Andernach. Längs böljande vågor och kullar med stolta vinrankor som kuliss, lättar vårt kryssningsfartyg MS Rigoletto ankar för en härlig tur till Rüdesheim, Cochem och Koblenz. Dessutom väntar Strasbourg, Routes des Vins och Trier. En alldeles underbar upplevelse! På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

 Höjdpunkter!

  • Routes des Vins
  • Rhen och Mosel
  • Trier
  • Vin, korsvirkeshus, borgar och slott
  • Lugnt och skönt tempo
  • Helpension på båten

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Wetzlar
På lördagsmorgonen samlas vi på Öresundsterminalen för avresa. Förväntansfulla vinkar vi adjö till Malmö och snart är vi över bron i Danmark. Vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland och äter lunch innan vi fortsätter förbi Hamburg. Guiden berättar om resan och städerna på vägen. Under kvällen når vi dagens slutdestination Wetzlar där vårt hotell dukar för middag.

Dag 2: Wetzlar - ombordstigning i Basel 
Efter frukost tar vi plats i bussen och färdas söderut förbi Frankfurt am Main och Karlsruhe på vår väg mot Schweiz och landets tredje största stad, Basel. Vi välkomnas ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto och redan under eftermiddagen påbörjar vi vår seglats på Rhen mot Strasbourg. På kvällen äter vi en välsmakande välkomstmiddag ombord och under natten angör vi Strasbourg.

Dag 3: Strasbourg - Speyer
Från Strasbourg, en av den europeiska unionens huvudstäder och den största staden i den historiska provinsen Alsace, gör vi en utflykt längs den berömda Route des Vins, vinets väg. Vi återvänder till båten för lunch och seglar sedan mot Speyer där vi ligger still över natten.

Route des Vins & Riquewihr
Vinets väg, Route des Vins, slingrar sig utmed bergsluttningarna och visar upp ett pärlband av trevliga små franska byar. Vi färdas över bördiga slätter, förbi vinodlingar och stolta slott, och besöker romantiska Riquewihr, Alsaces ljuvligaste by.
Pris 295:-

Dag 4: Speyer - Boppard
Tidigt på morgonen lämnar vi Speyer och seglar mot vackra Rüdesheim som vi når vid lunchtid. Nu kan vi följa med till Nierderwald och låta oss imponeras av monumentet Germania och vyerna över Rüdesheim och Rhen. Från Rüdesheim seglar vi mot Boppard och nu väntar den vackraste delen av Rhen, den mellan Rüdesheim och Koblenz. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan du se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Vi ligger still i Boppard över natten.

Niederwald & vackra Rüdesheim
Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att utforska vackra Rüdesheim. 
Pris 195:-

Dag 5: Boppard - Zell
I gryningen seglar vi vidare från Boppard och vid Deutsches Eck vid Koblenz, där Mosel möter mäktiga Rhen, påbörjar vi kryssningen på just Mosel. Under förmiddagen gör vi ett strandhugg i Alken och sedan njuter vi av vackra vyer under eftermiddagsseglatsen på Mosel då vi bland annat passerar den berömda Moselschleife, flodböjen, vid Bremm. Vid middagstid når vi Zell där vi ligger still över natten.

Dag 6: Zell - Bernkastel
Från Zell seglar vi under förmiddagen mot idylliska Bernkastel som med sina korsvirkeshus och kullerstensgator anses vara en av de vackraste städerna vid Mosel. Härifrån har vi möjlighet att följa med på en utflykt till Trier. Vi ligger still i Bernkastel över natten.

Trier vid Mosel
Följ med och upptäck Tysklands äldsta stad, belägen i Moseldalen nära gränsen till Luxemburg. Kopplingen till romarriket är stark och en gång i tiden omnämndes den som det andra Rom. Här finns lämningar av historiska monument som bland annat romerska bad, en amfiteater, stadsportar och broar. Det är inte konstigt att så många byggnader är upptagna på Unescos världsarvslista. Följ med och imponeras av denna historiska pärla i Moseldalen!
Pris 295:-

Dag 7: Bernkastel - Cochem
Gå gärna upp tidigt och njut av frukosten och de vackra vyerna under seglatsen mot Cochem. Vi passerar Moselschleife vid Bremm igen och vid lunchtid når vi Cochem. Vi har eftermiddagen på oss att utforska den charmiga orten och vi ligger still i Cochem över natten.

Idylliska Cochem & Moselvin
Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris 295:-

Dag 8: Cochem - Andernach
Ännu en vacker morgonseglats väntar oss i dag när vi tar oss den sista biten på Mosel mot Deutsches Eck och Koblenz. Vi spenderar eftermiddagen i den 2 000-åriga staden Koblenz som vuxit fram ur ett romerskt läger. Vår sista kväll ombord samlas vi i fartygets restaurang för en festlig avskedsmiddag samtidigt som vi seglar mot Andernach där vi ligger still över natten.

Intressanta Koblenz
I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad.
Pris 195:-

Dag 9: Landstigning i Andernach - Malmö
Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
20/5BussMS RigolettoMer än 815 995:-Boka
19/8BussMS RigolettoMer än 815 995:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 1 övernattning i dubbelrum, 7 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 8 frukostar, 6 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg 3 695:-
Tillägg för hytt på övre däck 2 100:- per person

Utflyktspaket 1 150:- (ordinarie pris 1 275:-)
Route des Vins & Riquewihr 295:- 
Niederwald & vackra Rüdesheim 195:-
Trier vid Mosel 295:- 
Idylliska Cochem & Moselvin 295:-
Intressanta Koblenz 195:-  
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 9

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö