Skip to main content

Rhen- & Moselkryssning Andernach-Basel

BUSSRESA - Tyskland, Schweiz - Flodkryssning, Rundresa - 9 dagar

Rhen- & Moselkryssning Andernach-Basel

En fantastisk flodkryssning längs två av Tysklands vackraste floder. Från tyska Andernach till Basel i Schweiz. En seglats på närmare 600 km. Längs böljande vågor och kullar med stolta vinrankor som kuliss, lättar vårt kryssningsfartyg MS Rigoletto ankar för en härlig tur till Cochem, Koblenz och Rüdesheim. Dessutom väntar Heidelberg, Strasbourg och Routes des Vins. En alldeles underbar upplevelse! På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

 Höjdpunkter!

  • Rhen och Mosel
  • Routes des Vins
  • Basel
  • Vin, korsvirkeshus, borgar och slott
  • Lugnt och skönt tempo
  • Helpension på båten

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Hannover
På morgonen lämnar vi Öresundsterminalen och åker genom Danmark till Rödby där vi tar färjan över till Puttgarden. Framåt kvällen når vi Hannover och vårt hotell som dukar för middag.
 

Dag 2: Hannover - ombordstigning i Andernach
I dag åker vi mot Köln för ett besök där vi bland annat beundrar den vackra Kölnerdomen, en av Europas största katedraler. Grundad redan av romarna under namnet Colonia Agrippina är Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från gamla tider. Vi gör en liten promenad och upptäcker Gamla stan. Vi fortsätter sedan till Andernach där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto. När vi gjort oss hemmastadda i våra hytter äter vi en första gemensam middag ombord. Vi ligger still i Andernach över natten.
 

Dag 3: Andernach - Alken
Tidigt på morgonen påbörjar vi vår kryssning uppför Rhen och vid Deutsches Eck vid Koblenz, där Mosel möter mäktiga Rhen, svänger vi in på just Mosel. Efter en skön förmiddagsseglats når vi Cochem som vi utforskar under eftermiddagen innan vi åter seglar nedför Mosel till Alken där vi lägger till över natten. 
 

Idylliska Cochem & Moselvin
Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris 295:-
 

Dag 4: Alken - Rüdesheim
Tidigt på morgonen lämnar vi Alken och efter en vacker morgonseglats når vi Koblenz. Vi spenderar förmiddagen i den 2 000-åriga staden Koblenz som vuxit fram ur ett romerskt läger. Under eftermiddagen väntar den vackraste delen av Rhen, den mellan Koblenz och Rüdesheim. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan du se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. På kvällen når vi Rüdesheim och efter midnatt seglar vi vidare mot Speyer.
 

Intressanta Koblenz
I Koblenz ger vi oss ut på en promenad som bland annat går till den berömda landtungan Deutsches Eck där floden Rhen möter Mosel. Vi ser även den romanska Castorkyrkan och mycket annat som gör Koblenz till en intressant stad.
Pris 195:-
 

Dag 5: Rüdesheim - Iffezheim
Vid lunchtid når vi Speyer och nu kan vi som önskar följa med på en utflykt till Heidelberg. Framåt kvällen går vi ombord igen i Speyer och påbörjar seglatsen mot Iffezheim där vi lägger till för natten. 
 

Romantiska Heidelberg
Vid Rhens biflod Neckar ligger Heidelberg. Den gamla valvbron Alte Brücke är ett av stadens kännetecken tillsammans med det majestätiska slottet som tronar uppe på höjden. Heidelberg är en underbar stad som det är lätt att förälska sig i. Vi ger oss ut på en promenad i Gamla stan och njuter av den vackra bebyggelsen innan vi får tid att på egen hand ytterligare utforska Heidelberg.
Pris 275:-
 

Dag 6: Iffezheim - Strasbourg
Under förmiddagen seglar vi vidare längs Rhen som nu utgör landgräns mellan Tyskland och Frankrike. Framåt lunchtid angör vi Strasbourg, en av den europeiska unionens huvudstäder och den största staden i den historiska provinsen Alsace. Härifrån gör vi en utflykt längs den berömda Route des Vins, vinets väg. Efter middag ombord seglar vi under natten mot Basel. 
 

Route des Vins & Riquewihr
Vinets väg, Route des Vins, slingrar sig utmed bergsluttningarna och visar upp ett pärlband av trevliga små franska byar. Vi färdas över bördiga slätter, förbi vinodlingar och stolta slott, och besöker romantiska Riquewihr, Alsaces ljuvligaste by.
Pris 295:-
 

Dag 7: Basel
Efter en sista förmiddagsseglats når vi Basel, den tredje största staden i Schweiz. Givetvis ska vi titta närmare på den intressanta staden innan det på kvällen vankas avskedmiddag ombord. Vi ligger still i Basel över natten.
 

Schweiziska Basel
Staden ligger mitt i regionen Dreiländereck i nordvästra Schweiz. Det officiella språket är tyska men många lokalinvånare talar en dialekt som kallas Baseldytsch. Även engelska och franska är flitigt förekommande. Vi koncentrerar oss på Grossbasel som ligger på den sydvästra sidan och stoltserar med stadens historiska centrum. Gamla stan har anor från medeltiden och huserar ett flertal berömda kyrkor, katedraler, fort och marknadsplatser.
Pris 225:-
 

Dag 8: Landstigning i Basel - Baunatal
Efter sista frukosten ombord checkar vi ut från båten och tar sedan plats i bussen, färdas norrut och passerar Karlsruhe och Frankfurt am Main innan vi når dagens slutdestination Baunatal där vårt hotell dukar för middag. 
 

Dag 9: Baunatal - Malmö
Sista dagen far vi vidare genom Tyskland, stannar för lunch och tar sedan färjan från Putt­garden över till danska Rödby. Vi åker genom Danmark och är på Öresundsterminalen i Malmö igen ca kl 20.00. Med många härliga minnen i bagaget börjar vi kanske redan planera nästa flodkryssning?

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/9BussMS RigolettoMer än 815 695:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 2 övernattningar i dubbelrum, 6 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 8 frukostar, 5 luncher, 8 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelrumstillägg 3 495:-
Tillägg för hytt på övre däck 1 800:- per person

Utflyktspaket 1 155:- (ordinarie pris 1 285:-)
Idylliska Cochem & Moselvin 295:-
Intressanta Koblenz 195:-
Romantiska Heidelberg 275:-   
Route des Vins & Riquewihr 295:- 
Schweiziska Basel 225:- 
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 60 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 8

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Övernattningshotell Tyskland - Utresa
Bekvämt övernattningshotell av god tysk standard beläget längs med färdvägen. På hotellet finns restaurang, bar, lounge samt hiss. Komfortabla rum av varierande storlek med dusch/bad, wc, TV och telef...

Övernattning Dag 8 - 9

Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Best Western Hotel Ambassador, Baunatal
Bekvämt övernattningshotell centralt beläget i den lilla orten Baunatal. Hotellet: Modernt hotell med restaurang, bar, lobby, terrass, nattklubb och minigym med bastu. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: Centr...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö