Skip to main content

Rhen-Mosel

BUSSRESA - Tyskland - Vinresa - Rundresa, 7 dagar

Rhen-Mosel
- En resa i vinets tecken till Tysklands druvrika floddalar

Medeltida riddarborgar, branta vinsluttningar och genuina korsvirkesbyar väntar dig som åker till Rhen-Mosel. I Rüdesheim är feststämningen hög och vinstugorna ligger sida vid sida längs välbekanta Drosselgasse. Det goda vinet, de trevliga medresenärerna och det tyska gemytet får du på köpet!
 

8 personer ger medelbetyg 4,1 av 5

★ ★ ★ ★

Se bilderna från resan på vår instagram - Klicka här »
 

Snabba fakta
  • Klassisk bussresa med välkomponerat utflyktsprogram och goda viner!
  • Vi bor toppenbra i centrala Rüdesheim.
  • Rüdesheim, den legendariska vinbyn – ligger vackert vid Rhen och har en nöjesgata med vinrestauranger med levande musik vägg i vägg.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, lördag: På väg mot äventyret

Malmö - Göttingen: På morgonen samlas vi på Öresundsterminalen i Malmö för att stiga på bussen. Vi tar oss över till Danmark via Öresundsbron och vidare till Rödby, varifrån vi tar färjan över till Puttgarden i Tyskland. Väl i land fortsätter färden genom det nordtyska landskapet. Framåt kvällen anländer vi till Göttingen och Hotel Astoria som står redo med både middag och sköna sängar, ca 61 mil.

Dag 2, söndag: Besök i Alsfeld

Göttingen - Rüdesheim: Via vackra vägar går färden söderut till idyllen Alsfeld. Denna stad har välbevarade korsvirkeshus och ett klassiskt marknadstorg som vi tittar närmare på. Efter lunch passerar vi först finansstaden Frankfurt am Main och sedan Wiesbaden innan vi sent på eftermiddagen anländer till välbekanta Rüdesheim am Rhein där vi installerar oss på valt hotellalternativ, ca 29 mil.

Dag 3-5, måndag - onsdag: Underbara Rüdesheim

Rüdesheim: Vi befinner oss i en trevlig vinby som bjuder på oförfalskad livsglädje i vinets tecken. Hit kommer besökare från hela världen för att roa sig på vinstugorna längs den klassiska nöjesgatan Drosselgasse. Inom bekvämt räckhåll har vi områdets stora sevärdheter. I närheten slingrar sig Rhen genom ett av Europas vackraste flodlandskap. Vinodlingarna klättrar uppför branta sluttningar och ovanför de rofyllda små städerna tronar romantiska riddarborgar. Den kortare och smalare systerfloden Mosel flyter stillsamt förbi medeltida korsvirkesbyar och vinklädda berg. Vinerna härifrån tillhör Tysklands främsta, särskilt de vita vinerna av den förnämliga rieslingdruvan. De första vinstockarna planterades av romarna för två tusen år sedan och vinet är sedan dess en omistlig del av områdets kultur. Under våra utflykter stiftar vi givetvis bekantskap med de lokala vinerna. En annan höjdpunkt i utflyktsprogrammet är den avkopplande båtturen längs Rhen. Från fartygsdäcket beundrar vi panoramat över den sägenomspunna klippan Lorelei och en mängd storslagna vyer över urgamla byar och mäktiga borgar.

Avresa 21/8 är det vinfest i Rüdesheim. När sommaren är som tjusigast börjar vinbönderna planera den kommande skörden. Då tömmer de vinfaten och ställer till med fest. Gäster från när och fjärran strömmar till och på torget i Rüdesheim dukas det fram allt vi kan önska oss. Klart vi är bjudna, det är bara att hänga med!

Dag 6, torsdag: Via mäktiga Köln

Rüdesheim - Bremen: I dag säger vi farväl till gemytliga Rüdesheim am Rhein och bussen styr norrut. Under dagen besöker vi Köln och bedåras av stadens enorma, gotiska domkyrka. Efter besöket vid domen är det dags för lunch i hjärtat av Köln. Vårt äventyr fortsätter mot Bremen dit vi anländer tidigt på kvällen, ca 52 mil. Vi checkar in på Achat Hotel City och blir serverade en god middag. När skymningen faller får vi möjlighet att följa med på en tur till Bremens stadskärna där Böttcherstrasse, rådhuset och Schnoorkvarteret kan beskådas.

Dag 7, fredag: Vi lämnar Bremen

Bremen - Malmö: Vi reser norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00, ca 47 mil.

2021 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 2 120:-
(ordinarie pris 2 355:-)

Utflyktspaket avresa 21/8 pris 1 855:- (ordinarie pris 2 060:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Charmiga Alsfeld

I delstaten Hessen finner vi den välbevarade korsvirkesidyllen Alsfeld. Vår guide tar oss med på en liten promenad innanför stadsmuren. Runt stadens torg finns flera sevärda byggnader, bland annat rådhuset och stenhuset Weinhaus med sin karaktäristiska trappstensgavel.
Ingår i resans pris.

Drosselgasse

Denna världsberömda gränd bjuder på sång och dans hela kvällen. Vi beger oss ut i vimlet för att besöka en traditionell vinstuga och njuta av husets eget vin. Aftonen bjuder också på traktens specialitet, Rüdesheimer Kaffee. Kvällen ramas in av dans, hög stämning och glada skratt. (Ej avresa 21/8)
Pris ca 295:-

Weinfest am Marktplatz

Vinfesten i Rüdesheim am Rhein har arrangerats varje år i mitten av augusti sedan 1932. På Marktplatz är det ett myllrande liv med gäster från när och fjärran. Vinodlarna, som arrangerar festen, har var sin servering där vi kan prova deras egna viner. Det diskuteras mellan bordsgrannar, det sniffas och tuggas och stämningen är på topp. Som underhållning bjuds vi på finaste musik, traditionell såväl som modern, och hela Rüdesheim dansar och ler!
Ingår i resans pris avresa 21/8. 

Rhendalen med båttur

Sägnerna berättar om den vackra flickan Loreley som satt på en hög klippa ovan floden. Hon lär ha orsakat många sjöfarares undergång med sin vackra sång. Vi tar båten från Rüdesheim och glider fram på Rhen, som kantas av medeltida borgar, för att närma oss Loreleiklippan. I St Goarshausen väntar bussen som tar oss vidare utmed floden till Koblenz. I denna stad flyter floderna Mosel och Rhen samman vid Deutsches Eck där ett grandiost monument av Kejsar Wilhelm I finns att skåda.
Pris ca 395:-

Vinprovning i Rüdesheim

”In vino veritas” - I vinet finns sanningen. Visst blir det roligare ju mer man känner till om vinet och dess ursprung. Vi gör ett besök i en vinkällare där vi botaniserar bland flaskorna och provar Rheingaus viner. Zum Wohl!
Pris ca 285:-

Moseldalen med vinprovning

Turen inleds med färja från Rüdesheim till Bingen. Under förmiddagen letar vi oss fram på småvägar för att nå Moseldalen. Vi gör ett besök i den charmiga staden Cochem där vi får tid till egna strövtåg i de smala gränderna. Vinerna är inte att förglömma under vår vistelse i Moseldalen. Naturligtvis besöker vi en vinbonde för att smaka av de kända eleganta vinerna som bara står att finna i denna region. Vi besöker också idylliska Bernkastel-Kues med sina korsvirkeshus och kullerstensgator som kantas av vinstugor och kaféer.
Pris ca 475:-

Vinodlingspromenad med Rhenvy

Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Härifrån ger vi oss ut på en lugn promenad nerför vinberget, längs de vinkantade stigarna. Under tiden får vi höra hur man bär sig åt för att odla och skörda de fina rieslingdruvorna. På en vacker utsiktsplats slår vi oss ner för att njuta av en mustig soppa. Mat och vin smakar sällan så bra som utomhus efter lite lätt motion!
Pris inkl lunch ca 375:-

Rhenviner

Utmed Rhens dalgångar tillverkas det enastående viner i många olika distrikt, det har vi fått uppleva under resan. På en av Rüdesheims trevligaste vinbarer har vi en kväll dessutom möjlighet att bekanta oss med ytterligare fler rhenviner från andra platser längs floden som vi inte har besökt men som kanske kan ge mersmak för framtiden.
Pris ca 245:-

Upptäck historiska Köln

Grundad redan av romarna under namnet Colonia Agrippina är Köln en av Tysklands äldsta städer och förvånansvärt mycket har bevarats från gamla tider. Vi gör en liten promenad och upptäcker Gamla stan. Den mäktiga Kölnerdomen skänker besökaren minnen för livet!
Ingår i resans pris.

Bremen bei Nacht

Det vackra renässanstorget i Bremen är som taget ur en saga och ramas in av rådhuset och de vackra borgarhusen. Här påminns vi om de fyra stadsmusikanterna åsnan, hunden, katten och tuppen. Vi besöker också Schnoorkvarteret där konstnärernas och guldsmedernas verk finns att beskåda i de upplysta skyltfönstren. Kvällen rundas av med ett glas vin på en trevlig servering.
Pris ca 285:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

8 personer ger resan medelbetyget 4,1 av 5

★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Trevligt resmål, bra guidning, fina utflykter, härliga medpassagerare, duktig chaufför

av

★ ★ ★ ★

Allt var toppen utan vädret kunde varit lite mer solsken

av

★ ★ ★ ★ ★

Detta var en resa som jag gav till mina föräldrar i 70-årspresent. Jag och min man följde med och det var en fantastisk resa full av god mat, underbart vin och både mysig och storslagen miljö. Det kändes tryggt och välordnat. Guiden var mycket kunnig och jag vet att mina föräldrar uppskattade allt som resan innebar.

av

★ ★ ★

Allt var bra fram till sista övernattningen. Hotellet i Bremen var inte rent. Låg mycket avsides. Fruktansvärt oväsen utanför. Blev inte mycket till sömn. Maten under all kritik. Frukosten var inte heller bra. Skedar o skålar tog slut . Fanns inga skedar svarar personalen. Plockade teskedar från kaffekopparna . Synd med en sån avslutning på en annars perfekt resa.

av

★ ★ ★ ★

Trevliga utflykter, kunnig reseledare och mycket trevliga medresenärer, bra boende, ja allt var positivt😄

av

★ ★ ★

Holland var perfekt. Tyskland var för komprimerat.

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt var perfekt. Både personalen på båten och Scandorama. Kunniga o serviceminded

av

★ ★ ★ ★ ★

En underbar resa till fina vintrakter. Skicklig chaufför och riktigt bra guide, kunde inte bli bättre.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
30/10BussGästehaus Vis-a-Vis, Rüdesheim am RheinInga tillgängliga platser5 995:-Inga tillgängliga platser
30/10BussRheinhotel, Rüdesheim am RheinInga tillgängliga platser6 695:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 6 övernattningar i dubbelrum
  • 6 frukostar (dag 2 - 7)
  • 2 middagar (dag 1 och 6)
  • Utflykterna Charmiga Alsfeld och Upptäck historiska Köln


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg
Gästehaus Vis-a-Vis 1 195:-
Rheinhotel 1395:-

Halvpensionstillägg (dag 2-5) 700:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 6

Gästehaus Vis-a-Vis, Rüdesheim am Rhein
Gästehaus Vis-a-Vis, Rüdesheim am Rhein
Prisvärt och enklare boende med bekväma och funktionella rum som drivs av familjen Dries som även äger huvudbyggnaden Rheinhotel som är belägen alldeles intill. Hotellet: Pensionats gäster intar fruko...

Övernattning Dag 2 - 6

Rheinhotel, Rüdesheim am Rhein
Rheinhotel, Rüdesheim am Rhein
Trivsamt och gästvänligt hotell dit trevliga familjen Dries välkomnat sina gäster sedan mer än 50 år tillbaka. Bekvämt promenadavstånd till floden Rhen och livliga Drosselgasse. Komfortabla rum med va...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

Hotel Astoria, Göttingen
Hotel Astoria, Göttingen
Bekvämt mellanklasshotell beläget i utkanten av universitetsstaden Göttingen. Hotellet: Trevligt mellanklasshotell med ljus restaurang med vinterträdgård och sommarterrass, lobbybar samt bastu. Våning...

Övernattning Dag 6 - 7

Achat Hotel City, Bremen
Achat Hotel City, Bremen
Nytt, modernt och inbjudande hotell med hög komfort som får mycket goda gästrecensioner. Hotellet har väldesignade och eleganta allmänna utrymmen och redan när du stigit in genom hotellentrén möts du...
Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
25/11Julmarknad i Hamelnfrån 3 695:-
25/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö