Skip to main content

Kryssning Rhein in Flammen 

BUSSRESA - Tyskland - Flodkryssning, Rundresa - 8 dagar

Kryssning Rhein in Flammen 

En underbar flodkryssning längs tre floder, från Andernach vid Rhen via Koblenz där vi möter Mosel till vindlande Saar! Däremellan hinner vi med både Rüdesheim, Cochem och Trier. Det vankas härliga naturupplevelser, vinprovning och mysiga gränder i charmanta byar. Dessutom får vi uppleva Rhein in Flammen! På populära MS Rigoletto ser personalen till att vi trivs och det ingår helpension under vistelsen på båten.
 

MS Rigoletto är ett bekvämt flodkryssningsfartyg med trivsam och ombonad atmosfär, inrett i traditionell stil med mörkt trä och mässingsdetaljer. I den omtyckta restaurangen serveras frukost, lunch och middag och på kvällarna bjuds det på musikunderhållning i barloungen. Vid vackert väder lockar soldäck med avkoppling och naturscenerier.
 

Fri direktanslutning från 37 orter »

 
Höjdpunkter!
  • Rhen och Mosel
  • Saarschleife
  • Vin, korsvirkeshus, borgar och slott
  • Rhein in Flammen 
  • Lugnt och skönt tempo
  • Helpension på båten

2023 - Dagsprogram & Utflykter

Dag 1: Malmö - ombordstigning i Andernach
Från Öresundsterminalen i Malmö åker vi genom Danmark till färjeöverfarten Rödby-Puttgarden. Vi stannar för lunch och eftermiddagskaffe längs vägen innan vi senare på kvällen är framme i Andernach där vi går ombord på vårt flodkryssningsfartyg MS Rigoletto. Vi äter en första gemensam middag ombord innan vi kryper till kojs. Vi ligger still i Andernach över natten.

Dag 2: Andernach - Rüdesheim
Tidigt på morgonen lämnar vi Andernach. Romantiska Rhen sägs vara Europas vackraste flod och i dag kan vi se fram emot en av resans höjdpunkter, nämligen kryssningen förbi Koblenz och Lahnstein till den sägenomspunna Loreleiklippan som ligger vackert inbäddad bland vinodlingarna. Under eftermiddagen når vi vackra Rüdesheim där vi lägger till för natten.

Niederwald & vackra Rüdesheim
Ovanför Rüdesheim finns det imponerande monumentet Germania, rest till minne av Tysklands enande 1871. Uppifrån terrassen har vi en fenomenal utsikt över Rüdesheim och Rhendalen. Vi hinner också med att utforska vackra Rüdesheim. 
Pris 195:-

Dag 3: Rüdesheim - Cochem
Tidigt på morgonen kryssar vi vidare. Floden kantas av mängder av borgar, slott och ruiner som minner om den tid då Rhen var en av Europas viktigaste handelsvägar. Vi passerar Koblenz och Deutsches Eck där floderna Rhen och Mosel möts och här styr vår kapten in på Mosel. Vi når Cochem vid lunchtid och spenderar resten av dagen här. Vi ligger still i Cochem över natten. 

Idylliska Cochem & Moselvin
Alldeles vid den historiska vinodlingsfloden ligger idylliska Cochem. Vi promenerar längs de mysiga gatorna i den välkända staden och passar på att prova traktens Moselvin.
Pris 295:-

Dag 4: Cochem - Piesport
På morgonen lämnar vi Cochem och vi njuter av vackra vyer under seglatsen på Mosel då vi bland annat passerar den berömda Moselschleife, flodböjen, vid Bremm. Under eftermiddagen gör vi ett strandhugg i Bernkastel och på kvällen fortsätter vi till Piesport där vi lägger till för natten. 

Dag 5: Piesport - Trier
Tidigt på morgonen seglar vi från Piesport, passerar Trier och vår kapten styr in på idylliska Saar som slingrar sig genom ett kuperat och skogsbeklätt landskap. Dagens höjdpunkt är morgonens seglats vid den berömda Saarschleife, flodböjen, vid Mettlach. Här svänger floden 180 grader. Vi gör ett strandhugg och får möjlighet att åka upp till utsiktsplatsen och blicka ut över Saarschleife. Eftermiddagens seglats tar oss åter nedför Saar till Trier där vi lägger till för natten. 

Dag 6: Trier - Zell
Vi spenderar förmiddagen i Trier och har vi möjlighet att upptäcka den spännande staden innan vi vid lunchtid seglar mot Zell. Sträckan mellan Trier och Bernkastel är Mosel när den är som bäst! Vackra vyer väntar. Vi ligger still i Zell över natten. 

Trier vid Mosel
Följ med och upptäck Tysklands äldsta stad, belägen i Moseldalen nära gränsen till Luxemburg. Kopplingen till romarriket är stark och en gång i tiden omnämndes den som det andra Rom. Här finns lämningar av historiska monument som bland annat romerska bad, en amfiteater, stadsportar och broar. Det är inte konstigt att så många byggnader är upptagna på Unescos världsarvslista. Följ med och imponeras av denna historiska pärla i Moseldalen!
Pris 225:- 

Dag 7: Rhein in Flammen 
I gryningen lämnar vi Zell och seglar mot Deutsches Eck vid Koblenz och vidare mot Sankt Goar och Sankt Goarshausen där vi lägger till. Aftonen ombord bjuder på resans höjdpunkt - Rhein in Flammen! Under 45 minuter pågår det spektakulära skådespelet och det avfyras fyrverkerier både från båtar i floden och från borgen på höjden. En makalös uppvisning väntar! Framåt midnatt är föreställningen över och vi seglar mot Andernach.

Dag 8: Landstigning i Andernach - Malmö
Efter en tidig frukost har det blivit dags att lämna båten och gå i land. Vi färdas norrut och stannar för lunch innan vi fortsätter till Puttgarden och den väntande färjan. Från Rödby går ­resans sista mil genom Danmark via Öresundsbron till Malmö, dit vi anländer ca kl 20.00.

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
10/9BussMS RigolettoMer än 815 895:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 7 övernattningar i dubbelhytt på nedre däck, 7 frukostar, 6 luncher, 7 middagar, dryck (öl, vin, läsk, mineralvatten) till måltiderna ombord på fartyget

Tillval
Enkelhyttstillägg 3 495:-
Tillägg för hytt på övre däck 2 100:- per person

Utflyktspaket 645:- (ordinarie pris 715:-) 
Niederwald & vackra Rüdesheim 195:-
Idylliska Cochem & Moselvin 295:-
Trier vid Mosel 225:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Det är brukligt att visa uppskattning för båtens besättning genom att lämna dricks. På denna kryssning förväntas ca 70 euro per dubbelhytt i dricks.

Ändrat vattenstånd kan innebära ändrad resrutt eller i vissa fall omöjliggöra kryssning på delar av floden. Scandorama förbehåller sig i sådana fall rätten att justera resrutten efter de nya förhållandena.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

MS Rigoletto
MS Rigoletto
Bekvämt flodkryssningsfartyg med utmärkt service och avkopplande atmosfär. Fartyget är inrett i varma färger med många detaljer i trä och mässing. Hotellet: Trevligt fartyg som seglas av det holländsk...
Sista minuten
23/12Julhelgen i Lübeckfrån 3 995:-
23/12Julhelgen på slott i Polenfrån 5 995:-
28/12Nyår i Estoril - Lissabons riviera från Kastrupfrån 12 995:-
30/12Nyår i Stettinfrån 6 195:-
30/12Nyår på slott i Polenfrån 6 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö