Vin och olivolja är Toscanas guld, fundamentet i det världsberömda köket.
Toscana är för många drömmen om Arkadien, det idylliska och oförstörda landskapet där historiens vingslag hela tiden är närvarande. Vår ciceron i detta mytomspunna landskap är Bo Hagström, känd från TV-succén Solens mat. Bo tar oss med till flera av de platser som vi mötte i de populära programmen.
– Jag vill visa det genuina Toscana, säger Bo. Ett fantastiskt vackert landskap med ett rikt kulturarv och människor som fortfarande är stolta över sin jord och sitt bröd. Det blir en resa för alla sinnen, men naturligtvis lägger jag stor vikt vid den goda maten och de berömda vinerna. Här är matkultur en kultur lika viktig som litteratur, konst eller musik.
Vår utgångspunkt blir den lilla staden Montevarchi, cirka sex mil söder om Florens. Härifrån gör vi utflykter in i det berömda Chianti-distriktet, men också till gamla städer som San Gusmé, Certaldo och Pienza. Vi smakar på Toscanas guld; vin- och olivolja. Vi äter på ställen som är utvalda av Bo. Han känner personligen alla kockar på de restauranger vi besöker och står också bakom de menyer som vi kommer att bjudas på.
– På mina resor vill jag att man ska känna smaken av den plats där man befinner sig. Det är så man förstår vilket fantastiskt kulturarv maten faktiskt är, säger Bo.
Nedan ser du en detaljerad väderprognos för de följande 6 dagarna.
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få nyheter och tips från vår resevärld.