Skip to main content

Prix d Amerique 2020

Avresa: 23 - 27/1 från Arlanda och Köpenhamn

 
 

Inled travåret 2020 på bästa sätt i Paris

Det ligger en spänd känsla av förväntan i luften. Snart vet vi resultatet av månader av minutiösa förberedelser. Marken skälver under kraftfullt accelererande hovar på den svarta kolstybben. Dånet hörs långt utanför den anrika travbanan Vincennes domäner. Förväntan är påtaglig hos tränare och kuskar till de arton ekipage som slungar sig runt i den franska startvolten i jakten på position och slagläge. Jublet och entusiasmen från det tiotusentals röster starka publikhavet gör sitt för att ytterligare bygga upp stämningen och elda på de formtoppade ekipagen. Ut på sista varvet av 2020 års Prix d’Amérique leder… men på upploppet kommer längst ut i banan ....

Vinterns stora travhändelse väntar bara några månader bort på den franska huvudstadsbanan Vincennes, nationalarenan för traventusiaster. Senast vi fick anledning att jubla från svenskt håll var i 2018 års upplaga då numera pensionerade Readly Express avgick med segern. Får vi anledning att fira också nästa år? Hemmalaget från Frankrike brukar i sedvanlig stil ställa upp med ett antal högintressanta ekipage och det är en utmaning att ge sig in och slåss med dem i lejonkulan. Alla är formtoppade till samma helg, tempot är högt och minst mjölksyra vinner när det drar ihop sig till upplopp. Vad vi vet är att travsport i världsklass utlovas i dagarna två med Prix de Luxembourg som höjdpunkt redan på lördagen och Prix d'Amérique på söndagen. Dessutom håller ramloppen hög klass med inslag både av sulky- och montétrav med flera svenska ekipage som brukar testa lyckan.

 

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Paris

Arlanda/Köpenhamn - Paris: På förmiddagen lyfter flyget från Arlanda resp. Köpenhamn mot Paris. På flygplatsen möter du Scandoramaguiden. Transferbussen tar oss till hotellet för incheckning. Närområdet är välfyllt av barer, restauranger och caféer. Redan på torsdagskvällen kommer vi att arrangera en trevlig välkomstmiddag på en populär restaurang på promenadavstånd från hotellen.

Dag 2, fredag: Historia, kultur och sevärdheter

Paris: Här finns gott om mäktiga sevärdheter att uppleva. Eiffeltornet är ett av världens mest kända landmärken och en symbol förstaden. Intill de romantiska konstnärskvarteren i Montmartre ligger den vackra kyrkan Sacré-Coeur varifrån man har vidunderlig utsikt. I de centrala delarna finns gott om höjdpunkter. Louvren, med sina 200 000 konstföremål är ett Mecka för den konstintresserade. Bara ett stenkast därifrån ligger den vackra paradgatan Champs-Élysées som leder upp till Triumfbågen. Paris fascinerande historia har lämnat spår överallt i staden. Berättelser som Den röda nejlikan och De tre musketörerna har målat upp en bild av både romantik och revolutioner. Paris är en av Europas äldsta städer och epokerna som passerat är många. Paris ses även som modets huvudstad. Namn som Coco Chanel, Christian Dior och Yves Saint Laurent är för alltid förknippade med modets historia. För den shoppingfrälste finns här en mängd av varuhus, marknader och charmiga special¬butiker. Kärlekens och romantikens huvudstad bjuder också på nöjen fyllda med skratt. Cabareter i alla dess slag går att uppleva överallt i staden, med den världsberömda Moulin Rouge i täten.

På fredagsförmiddagen tar vår kunniga Scandoramaguide med oss på en härlig stadsrundtur i denna världsstad som med rätta kallas för Europas drottning. På kvällen har vi valt ut ännu en trevlig krog för en gemensam middag nä'ra våra hotell.

Dag 3, lördag: Grosbois & Prix de Luxembourg

Paris: På förmiddagen gör vi en utflykt till träningscampen Grosbois där vi bl a träffar en känd travprofil samt får en guidad tur på områdets domäner. Efter besöket på Grosbois kör bussen via travbanan och lördagens tävlingar med Prix de Luxembourg som paradnummer tillbaka mot Paris. Upphämtning på travbanan för transfer tillbaka till hotellen efter lördagens tävlingar.

Dag 4, söndag: Prix d’Amérique

Paris: Idag är det dags för travsport på högsta nivå. Spända av förväntan kliver vi på förmiddagen ombord på bussen ut till Vincennes. Vi passar på att se värmningarna innan tävlingarna inleds. På Vincennes erbjuder vi möjlighet att boka plats i restaurangen ”Le Paddock”. Mot slutet av tävlingsdagen blir vi hämtade av bussen för transfer till hotellet och en sista nöjesfylld kväll.

Dag 5, måndag: Au revoir Paris

Paris – Arlanda/Köpenhamn: Efter frukost avgår transfer ut till flygplatsen och hemresa för gäster som ska till Köpenhamn. Arlandagäster har hela dagen till sitt förfogande i Paris för museibesök, shopping och en sista härlig lunch innan transferbussen under seneftermiddagen går ut till flygplatsen för hemresa.

Utflykter

Välkomstmiddag

På torsdagskvällen har du möjlighet att följa med på en härlig välkomstmiddag där vi lär känna varandra bättre. På promenadavstånd från våra hotell ligger kvällens trevliga krog där vi bjuds på en välsmakande trerätters middag inkl dryck. Välkomna!
Välkomstmiddagen bokas samtidigt som resan.
Pris 340:-

Stadsrundtur i Paris

Vi tar oss en titt på alla de berömda platserna i Paris, eller vad sägs om Bastiljen, Invaliddomen, Trocadero och Place de la Concorde? Under vår rundtur kommer vi till klassiska platser som den vackra Operan, Champs Élysées och Hôtel de Ville. Vi får även se den nya Triumfbågen i Paris Manhattan, La Défense.
Utflykten Stadsrundtur i Paris bokas samtidigt som resan.
Pris 190:-

Trerättersmiddag på fredagskvällen

I närheten av hotellet är restaurangutbudet gott och vi har valt ut ytterligare en populär restaurang för kvällens trerättersmiddag inkl. dryck. Välkomna!
Middagen på bokas samtidigt som resan.
Pris 340:-

Grosbois & Prix de Luxembourg

På lördagsförmiddagen åker vi ut till den franska travborgen Grosbois strax utanför Paris. Här stallas flera utländska ekipage upp under Prix d’Amériquehelgen. Anders Lindqvist är en av våra svenska tränarprofiler som bedriver sin verksamhet ute på Grosbois. Vi åker en tur på området för att få ett grepp om de enorma träningsmöjligheterna. Har vi tur får vi även en pratstund med någon av profilerna ute på Grosbois innan vi styr vidare mot Vincennes och lördagstävlingarna med Prix de Luxembourg som dagens huvudgren. Efter tävlingarna hämtar bussen oss på travbanan för transfer tillbaka till hotellet.
Utflykten Grosbois & Prix de Luxembourg bokas samtidigt som resan.
Pris 250:-

Restaurangplats i Le Paddock – söndagstävlingarna Prix d’Amérique

På Vincennes finns det flera restauranger. Scandorama har försäkrat sig om restaurangplatser i ”Le Paddock” där det serveras en 4-rättersmeny inkl. vatten och 1/2 flaska vin. Det är en livfull och hög stämning i restaurangen och på sina håll aningen intimt vid borden, men man ser som regel utmärkt var man än sitter.
Restaurangplats i Le Paddock bokas samtidigt som resan.
Pris 1995:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
23/1ArlandaHotel Ronceray Opéra, ParisInga tillgängliga platser7 995:-
23/1ArlandaHotel Victoria, ParisInga tillgängliga platser6 995:-
23/1KastrupHotel Ronceray Opéra, ParisInga tillgängliga platser7 995:-
23/1KastrupHotel Victoria, ParisInga tillgängliga platser6 995:-

Information

I priset ingår

  • Flygresa Arlanda eller Köpenhamn–Paris t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen–hotellet t/r
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)
  • Busstransfer hotellet–Vincennes t/r på Prix d’Amérique-söndagen
  • Scandoramaguide

 

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning i Malmö eller vid Arlanda, dagen efter din resa.

Inträde på travbanan ingår ej. Kostnad ca 3 Euro på lördagen och ca 5 Euro på söndagen.

Enkelrumstillägg 1495:- (Hotel Victoria) resp 2495:- (Best Western Ronceray)

Utflykter under resan (läs mer under fliken utflykter)

Torsdag: Trerätters välkomstmiddag inkl. dryck 340:-
Fredag: Stadsrundtur i Paris 190:-
Fredag: Trerätters middag inkl. dryck 340:-
Lördag: Träningscampen Grosbois & Prix de Luxembourg 250:-
Söndag: Restaurangplats i ”Le Paddock” 1 975:-

 

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Ronceray Opéra, Paris
Hotel Ronceray Opéra, Paris
Charmigt hotell inrymt i en vacker byggnad från tidigt 1800-tal med en mycket tidstypisk frukostmatsal. Hotellet: På hotellet finns frukostmatsal och den trevliga baren Rossini. Receptionen är belägen...

Destinationshotell

Hotel Victoria, Paris
Hotel Victoria, Paris
Prisvärt tvåstjärnigt storstadshotell med centralt läge. Hotellet: På hotellet finns en liten frukostmatsal i källarplan samt sällskapsrum i anslutning till receptionen. Våningar: 5 Hiss: Ja Läge: För...