Skip to main content

Bra att veta - Viktig information

ANMÄLAN OCH BETALNING

Du kan boka din resa via telefon, på scandorama. se, i vår butik på Öresundsterminalen eller hos din resebyrå. Anmälningsavgiften för våra resor är från 750 – upp till 5.000:- beroende på reslängd och transportsätt. Anmälningsavgiften för resan framgår i samband med bokning och anges på biljetten.

Anmälningsavgiften betalas tillsammans med kostnaden för eventuellt avbeställningsskydd senast 7 dagar efter bokningsdatum. Slutlikvid ska vara Scandorama tillhanda mellan 63-45 dagar före avresa beroende på resmål och transportsätt, detta framgår på din biljett. Undantag kan förekomma. Se under Bra att veta för just din resa. Bokas resan senare än 45 dagar före avresan ska betalning ske direkt enligt anvisningarna. Betalning ska ske direkt till Scandorama även om du har bokat resan hos din resebyrå. Detta gäller även Utflyktspaketet. På vår hemsida är det enkelt att betala. Logga in på ”Min sida”.

JOURTELEFON

När kontoret har stängt under helgen kan du i brådskande ärenden nå oss på följande telefonnummer 0708-89 82 90.

PASS

Till samtliga våra resmål erfordras giltigt pass. Ha passet tillgängligt i handbagaget. Kraven från olika länder förändras kontinuerligt och säkrast är att ha ett pass som är giltigt i minst 6 månader efter hemresedatum.

VISUM

På några av våra resor krävs visum, se under Bra att veta på respektive resa på vår hemsida. För visum som inte hanteras av Scandorama ansvarar resenären själv för att ansökan görs korrekt, i tid, blir godkänd samt för kostnaden. För icke svenska medborgare kan det krävas visum i vissa länder i Europa. Hör med det berörda landets konsulat eller ambassad.

VACCINATION

För utomeuropeiska resor rekommenderar vi att du tar kontakt med din vaccinationscentral.

FÄRJEÖVERFARTER M.M.

Under respektive resmål finner du uppgifter om vilka färjeöverfarter som används under din resa. Ibland kan det dock hända att vi p.g.a. oförutsedda händelser som t.ex. tidtabellsändringar, trasiga färjor eller överbokning från rederiernas sida får åka en annan färjeförbindelse. Det kan även hända att passagen över Engelska kanalen av samma anledning ändras från färja till tunnel eller tvärtom.

VÄRDESAKER

Vi rekommenderar våra resenärer att använda deponeringsfack för pengar och värdesaker och aldrig låta dem ligga framme väl synliga på rummet. Lämna heller inga värdesaker i bussen. Scandorama tar inget ansvar för pengar eller värdesaker vid stöld. Har du tecknat en separat reseförsäkring slipper du självrisken.

FÖRSENINGAR

Vid olyckliga omständigheter kan förseningar uppstå, både när det gäller buss- och flygresor. I händelse av förseningar utgår ingen kompensation från Scandorama och du ersätts inte för förlorad arbetsförtjänst eller semesterdag, inte heller för missade anslutningar som inte ingår i paketresan, taxiresor, hotellkostnader eller liknande. Då förseningar kan förekomma uppmanar vi dig att ha god marginal och ombokningsbara biljetter om du har bokat egna anslutningsarrangemang. Tänk på att alltid ha en heltäckande reseförsäkring.

UPPVAKTNINGAR

Vi förmedlar gärna uppvaktningar. Uppvaktning med mousserande vin, choklad och ett personligt kort kostar 250 kr. Uppgifter måste vara oss tillhanda senast en vecka före avresan. Kostnaden för uppvaktningen betalas mot faktura eller direkt till oss med kort via telefon.

MÅLTIDER

Halvpension innebär i regel frukost samt middag. Frukost innebär om inte annat anges s.k. kontinental frukost, bestående av kaffe/te, smör, bröd och marmelad. Vi försöker erbjuda en mer rejäl frukost än så och därför serverar de allra flesta av våra hotell förstärkt frukost, med extra pålägg eller t.o.m. frukostbuffé. Vid halvpension ingår ej måltidsdryck, den betalas direkt på plats.

ÖNSKEMÅL OM SPECIALMAT

Den som av medicinska eller andra skäl behöver annan kost än den ordinarie som ingår i resans pris meddelar detta vid bokningstillfället samt under den första dagen till guiden som försöker ordna alternativ mat. Vi hoppas på förståelse för att det ibland kan vara svårt att tillgodose alla önskemål, dels därför att hotell och restauranger utomlands inte serverar lika varierad specialkost som i Sverige, dels därför att våra förmånliga gruppriser baseras på att samtliga resenärer serveras samma meny. Scandorama kan inte garantera att den önskade specialkosten kommer att serveras under resan. Glutenintoleranta rekommenderas att ta med glutenfritt bröd under resan.

GÄSTER MED FUNKTIONSHINDER

Våra bussar är inte utrustade med lift eller liknande. Eventuellt funktionshinder ska meddelas i samband med bokning så att vi kan hjälpa till vid val av resa och kunna avråda från olämpliga resmål. Bussresor kan ofta vara svåra för funktionshindrade och tyvärr är få hotell i utlandet anpassade för resenärer med funktionshinder. Vi rekommenderar alltid resenärer med funktionsnedsättningar av olika slag som inte klarar sig själva att ta med någon på resan som kan hjälpa till med det praktiska, eftersom våra guider måste tänka på samtliga resenärer och inte kan ägna alltför mycket tid åt en enskild resenär.

LÅGSÄSONG

Om du väljer att resa under lågsäsong är i regel resmålen betydligt lugnare än under högsäsong och det kan inträffa att vissa restauranger eller butiker inte är öppna. Swimmingpool utomhus är öppen under säsong, vilken beror på vädret.

KVARGLÖMDA SAKER

Scandorama tar inget ansvar för att kvarglömda saker återfinns, men vi hjälper dig gärna att efterlysa det du glömt mot en expeditionsavgift på 300 kr plus eventuella portokostnader. Avgiften tas ut även om den efterlysta saken inte återfinns. Efterlysningen bör ske snarast efter hemkomst till Scandoramas kontor på telefon 040-600 00 00. Upphittade saker förvaras på kontoret i två månader, varefter de skänks till välgörande ändamål.

 

Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
13/11Julmarknad på Huseby Brukfrån 795:-
25/11Julmarknad i Bremenfrån 3 595:-
25/11Julmarknad i Hamelnfrån 3 695:-
25/11Julmarknad i Hamburgfrån 3 995:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö