Skip to main content

Prag weekend med gratis direktanslutning

BUSSRESA - Tjeckien - Storstad - Weekend 4 dagar

Prag Weekend – En drömhelg i Europas hjärta

Varje år tidigt på våren och sent på hösten formligen invaderar vi den tjeckiska huvudstaden. Vår otroligt prisvärda weekendresa till Prag är perfekt för dig som vill upptäcka Centraleuropas mest livsbejakande huvudstad till ett oemotståndligt pris. Den vackra och välbevarade stadskärnan, de shoppingvänliga priserna, den spännande historien och den goda rustika maten gör att du kommer att längta tillbaka. Vänligen notera att vi på denna specialavgång erbjuder åka kostnadsfri direktanslutningsresa till/från Öresundsterminalen i Malmö från flera orter.
 

39 personer ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se reseledare Eddie berätta om sin favoritstad, Prag »

Snabba fakta
  • En av våra storsäljare! Mycket prisvärd resa.
  • Underbar stad med många återkommande besökare.
  • Rik kultur, intressanta utflykter och god öl.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Med bussen mot Tjeckien

Malmö - Prag: Vi lämnar Malmö på morgonen och efter brofärden över sundet väntar färjan till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen beräknas vi anlända till Prag och Hotel Olympik, ca 79 mil.

Dag 2-3, fredag - lördag: Den gyllene staden

Prag: Nu väntar upplevelser i en av Europas mest älskade städer! Här bjuder Gamla stadens uteserveringar in till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar vi en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Strosa längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar alltid upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att skåda. Åt andra hållet hägrar Václavplatsen, det pulserande navet i Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och prisnivån är fortfarande behagligt låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt: ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

Dag 4, söndag: Med minnen i bagaget

Prag - Malmö: Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden tidigt på morgonen. Vi stannar för både frukost och kaffepaus innan vi seglar med färjan från Rostock. Ombord får vi möjlighet att äta gott innan vi framåt 20-tiden når Malmö och det har blivit dags att säga adjö till alla nya vänner för den här gången, ca 79 mil.

2021 - Utflykter

Stadsrundtur i Prag

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår guide kan konsten att berätta!
Pris ca 285:-

Bryggeribesök

Vi besöker ett av Prags hantverksbryggerier där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här provar vi tjeckiskt öl, som bryggs på plats. Tillsammans äter vi sedan en specialitet från trakten. Smaklig måltid! 
Pris inkl middag ca 435:-

Under Prags broar

I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.
Pris inkl middag ca 455:-

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
11/11BussHotel Olympik, PragInga tillgängliga platser1 895:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 2 frukostar (dag 2 - 3)


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka gratis anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa.

Enkelrumstillägg från 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Olympik, Prag
Hotel Olympik, Prag
Stort och högt turistklasshotell som är ett av tre hotell i samma komplex som byggdes 1971. Beläget i ett lugnare bostadsområde utanför Prags centrum nära tunnelbanestationen Invalivdona varifrån du s...
Sista minuten
30/9Stettin Weekendfrån 2 995:-
30/9Berlin Weekendfrån 3 695:-
30/9Polsk slottsweekendfrån 3 795:-
2/10Amarone, Barolo & Chiantifrån 8 495:-
6/10Bordershopfrån 795:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö