Skip to main content

Prag Weekend

BUSSRESA - Tjeckien - Storstad, Weekend - 4 dagar

Prag Weekend 

Nu väntar upplevelser i en av Europas mest älskade städer! Här bjuder Gamla stadens uteserveringar in till att slå sig ned och se världen passera förbi. Kanske lyssnar vi en stund på några av gatumusikanterna, många av dem är riktigt skickliga! Strosa längs med Moldau och följ de vita svanarnas flykt över vattnet. Den över 650 år gamla Karlsbron visar upp ett vimmel av människor. Kvarteren i det gamla ghettot ligger intill Gamla stadens torg, där det astronomiska uret och rådhuset finns att skåda. Åt andra hållet hägrar Václavplatsen, det pulserande navet i Nya staden. Shoppingutbudet håller hög internationell klass och prisnivån är fortfarande behagligt låg. Kompositören Tjajkovskij lär ha sagt: ”Det är en stund av fullkomlig lycka att vara i denna stad”. Låt oss ta reda på om han hade rätt!

I Prag bor vi på Hotel Olympik, ett stort och gruppvant hotell. Den närbelägna tunnelbanan gör det enkelt att snabbt ta sig in till hjärtat av Prag.

 
Fri direktanslutning från 37 orter »
 

39 personer ger medelbetyg 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Se reseledare Eddie berätta om sin favoritstad, Prag »

Höjdpunkter!
  • Gamla stan och Karlsbron
  • St Vituskatedralen 
  • Astronomiska uret
  • Tjeckiskt öl 
  • Minneslunden i Lidice
  • Prisvärd shopping

2023 - Dagsprogram & utflykter

Dag 1: Malmö - Prag
Vi lämnar Malmö på morgonen och efter brofärden över sundet samt ett par mil genom Danmark väntar färjan till Rostock. Under överfarten får vi möjlighet att äta lunch och sedan fortsätter vi förbi Berlin söderut mot Dresden. Framåt kvällen görs uppehåll för middag och därefter har vi bara ett par timmars färd kvar. Sent på kvällen beräknas vi anlända till Prag och Hotel Olympik.

Utflykter dag 2-3

Stadsrundtur i Prag
Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Här utforskar vi borgområdet med St Vituskatedralen och kungapalatset. Även Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger står på programmet och vår guide kan konsten att berätta!
Pris 285:-

Bryggeribesök
Vi besöker ett av Prags hantverksbryggerier där mat och dryck bjuds vid sidan av den anrika ölproduktionen. Här provar vi tjeckiskt öl, som bryggs på plats. Tillsammans äter vi sedan en specialitet från trakten. Smaklig måltid! 
Pris inkl middag med dryck 445:-

Lidice & attentatet på Reinhard Heydrich
Byn Lidice, belägen ett par mil nordväst om Prag, jämnades med marken och totalförstördes av den nazistiska ockupationsmakten som vedergällning för attentatet på riksprotektorn Reinhard Heydrich senvåren 1942. I dag är byn återuppbyggd en bit härifrån och på den ursprungliga platsen finns en vackert anlagd minneslund som stämmer till eftertanke. Vi besöker även minnesplatsen över attentatsmännen som gick ett grymt öde till mötes när ockupationsmaktens hämnd slog till.
Pris 225:-

Under Prags broar
I behagligt tempo glider vi fram på floden Moldau medan skymningen sakta sänker sig över Prag. Karlsbron slår sina medeltida valv över oss när vi betraktar den storslagna Nationalteatern. Ovan floden strävar St Vituskatedralens spiror mot skyn. Efterhand tänds ljusen och samtidigt som vi äter en god middag njuter vi av de stämningsfulla vyerna.
Pris inkl middag med dryck 465:-

Dag 4: Prag - Malmö
Förälskade i Prag är det med vemod vi lämnar staden tidigt på morgonen. Vi stannar för både frukost och kaffepaus innan vi seglar med färjan från Rostock. Ombord får vi möjlighet att äta gott innan vi framåt 20-tiden når Malmö och det har blivit dags att säga adjö till alla nya vänner för den här gången.

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

39 personer ger resan medelbetyget 4,7 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

I Prag är det drag för gammal som ung

av

★ ★ ★ ★ ★

Underbar resa på alla sätt och vis. För det första var bussturen dit rena rama underhållningen med en supertrevlig reseledare och man färdades tryggt och säkert med en superduktig chaufför. Framme i Prag fortsatte Ölwemark med att ta hand om oss - precis så mycket eller lite som man önskade. Perfekt!

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket bra

av

★ ★ ★ ★ ★

Fantastisk duktig kunnig och dessutom humoristisk reseledare som bjöd på sig själv samtidigt som han tog hand om oss alla(Gustav). Lagom med stopp på resan, och nya vänner hittade vi också. Supernöjd och har redan börjat titta efter resa 2018.

av

★ ★ ★ ★ ★

En trevlig guide är halva nöjet med en resa och vår guide var helt perfekt. Prag är en underbar stad med mycket att se.

av

★ ★ ★ ★

Kunnig reseledare bra busschaufför

av

★ ★ ★ ★ ★

Resan gick smidigt. Uppfattades inte alls långt. Hotellet superbra. Fantastiskt god mat och sköna sängar. Prag mycket fint. Trevlig och verkligen avkopplande tripp. Dessutom var både reseledare o chaufför rutinerade o underhållande.

av

★ ★ ★ ★ ★

Tänkte att det skulle vara så här, att jag skulle i denna resa bli så kär. Mitt hjärta bara gråter, hoppas ni mig förlåter. Med gamla stadens härliga charm,jag gärna kommer igen. Med Ölvemarks vet man aldrig vad som händer, när ni korsar alla länder. Men en trevlig liten tur, tycker vi alla resenärer eller hur?

av

★ ★ ★ ★

Fantastiska, guider, guidade turer, upplevelser och chaufförer!

av

★ ★ ★ ★ ★

Lugn och säker chaufför, underhållande och kunnig guide! Trevliga dagar kanske gör om turen😊👍

av

★ ★ ★ ★

Resan var helt okej, men på hemresans tävlingar vann vi två gånger, men priset uteblev.

av

★ ★ ★ ★ ★

Superduktig reseledare som kunde mycket och såg till att alla trivdes.T revligt resesällskap!

av

★ ★ ★ ★ ★

Bekväm resa dit och hem med bensträckarmöjligheter. God service och mycket sevärt. En perfekt långweekend om man inte vill sitta hemma.

av

★ ★ ★ ★ ★

Prag en härlig stad,att upptäcka livets givande stunder. Med Ölwemarks guide Martin, kändes som blixt och dunder. Många goda härliga inlägg, i all ära. Vi alla tillbaka till er gärna kommer åter, med nära och kära.

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket trevlig och prisvärd resa till Prag och Martin vår rese ledare var, så duktig och kunnig och charmig han är så nästa resa med er det bär.

av

★ ★ ★ ★

Då resan till Prag är lång, uppskattas dels en bra busstur med en lugn chaufför. Dessutom blir resan mycket intressantare och tiden går fortare med en reseledare som berättar viktiga händelser och beskriver vad vi åker igenom.

av

★ ★ ★ ★

Då resan till Prag är lång, uppskattas dels en bra busstur med en lugn chaufför. Dessutom blir resan mycket intressantare och tiden går fortare med en reseledare som berättar viktiga händelser och beskriver vad vi åker igenom. En fantastiskt vacker stad och till detta ett antal trevliga och uppskattade utflykter. Heder åt reseledarna.

av

★ ★ ★ ★ ★

gajd Leif Detter toppen Förare Erik Gustavsson körde mjukt o behagligt.

av

★ ★ ★ ★

-

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt makalös resa till en fantastiskt vacker stad. Detta i kombination med bra väder, vänliga reskamrater och en helt enastående guide, gjorde detta till en resa att minnas för livet. Tack!

av

★ ★ ★ ★

Intensivt, kunnig guide och säker chaufför i fin buss. Bra kommunikationer från hotellet till centrala Prag, gärna bott närmre centrum.

av

★ ★ ★ ★ ★

Min första buss charter, och måste säga att jag blev väldigt överraskad. Trodde nog att det skulle bli trevligt, men hade fantastiskt roligt. Hade Lasse x:et som reseledaren, och roligare o trevligare o påläst reseledare har jag aldrig haft. Kommer att göra många fler resor med ölvemarks

av

★ ★ ★ ★ ★

hotell Olympic återvänder jag gärna, era guider är toppen.Era utflykter är mycket bra,mellan varven de en historia drar.Vi ses snart igen,jag vill tillbaka till denna underbara stad. Att få njuta av detta lilla under,gör att man får lite bättre värdegrunder.

av

★ ★ ★

Man får vad man betalar för (som för hotellet långa köer till hissen frukosten rummet toadörren( haha) kunde man man vara utan men allt det andra som vi fick uppleva i staden med våran underbara guide Annika hon var och är enastående verkligen påläst och var så själv så entuasisk( utflykten till marknaden å shoppingcentret kan man vara utan )ta en vilodag ps vid affären Alders bakom den låg en bra resturang annars bara tunnelbana och spårvagn nästa gång lägger vi hellre till och få bo närmare stan ex båthotellet det vi ångrar att vi inte köpte boken som var översatt på sv som Annika rekommenderade sist men inte minst man fick nya vänner Anne Ulf Sigge Lena hej på er om ni läser detta/ kram Mona Jan

av

★ ★ ★ ★ ★

Var på jubileumsresan 7 mars. Resan jättebra, allt gick så enkelt trots 400 personer. Jubileumsmiddag var helt otrolig, God mat, dricka kaffe. Att servera så mycket folk med varm mat var fantastiskt, tycker jag. Jättenöjd bra jobbat Ölvemarks!! Mvh Eva o Bengt Vollsjö

av

★ ★ ★ ★ ★

Skulle ha gjort denna resa med min syster och dotter men blev tyvärr sjuk och fick lämna återbud i sista sekund. Väldigt tråkigt men fick toppen mottagande vid alla kontakter vid avbokningen. Min syster som fullföljde resan skickade så fina bilder och var mycket nöjd med resan. Nu ser jag fram mot att boka med er igen och att hålla mig frisk.

av

★ ★ ★ ★ ★

Rolig, trevlig, prisvärd, go mat!!

av

★ ★ ★ ★ ★

Det var fantastiskt för mig och min fru att få vara med om Prag-invasionen 2019. 4 fullastade Ölvemarks-bussar som intog staden i Mars månad. Nästan komiskt när alla skulle checka in på hotellet men allt gick jättebra. Dessutom en kanon- guide som gjorde stadsrundturen till en fullträff. Check (igen)

av

★ ★ ★ ★

Allt var perfekt förutom att hotellet låg för långt från centrum. När det är en weekendresa till en storstad bör hotellet ligga helt centralt. Utfärderna var mycket bra och guidens kunskaper var fantastiska.

av

★ ★ ★ ★ ★

Allt var perfekt förutom att hotellet låg för långt från centrum. När det är en weekendresa till en storstad bör hotellet ligga helt centralt. Utfärderna var mycket bra och guidens kunskaper var fantastiska.

av

★ ★ ★ ★ ★

Har aldrig rest med er innan, men detta var en fantastisk upplevelse. Ser fram emot att resa med er igen. Och vår reseguide (micke) tror jag han hette, super duktig, så fantastisk på att ta hand om sina resenärer kände att jag var i goda händer. Han kunde sin historia.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi spenderade en helg i Prag då min sambo fyllde år enkelt och smidigt att åka buss och Prag va en väldigt vacker stad enkelt och ta sig runt och mycket och se och vi hade väldigt tur med vädret och en väldigt hjälpsam och trevlig guide

av

★ ★ ★ ★ ★

En mycket trevlig resa med en fantastisk kunnig guide (Martin)

av

★ ★ ★ ★ ★

Mycket prisvärt och bekvämt sätt att besöka denna vackra stad

av

★ ★ ★ ★ ★

Min 4:e resa med er till Prag för att shoppa,njuta av stort välbehag.Träffade lite nya vänner, som jag i förtid inte känner. Busschaffören Per Johansson är en fantastisk person buss4 ställde upp i alla väder,har åkt med denna fina kille förut.För 2 år också till denna härliga stad, som jag inte så lätt glömmer.Ett kärt återseende som man gärna om drömmer. Vi ses snart igen när ölwemarks styr kosan dit igen.

av

★ ★ ★ ★ ★

Prag med Ölwemarks vill jag gärna komma åter, mina tankar och drömmar,man ligger och gråter. Hoppas ni mig förlåter, staden är så fin mysig har allt,sommar som vinter då det är kallt. Den har verkligen allt.Jag vill till Chaffören Per Johansson buss 4 niga och tacka ,vem vet när min nästa tur med er ska lacka.

av

★ ★ ★ ★

Det var en trevlig Jubileumsresa som vi var på. Men det var långt att åka på en dag, det borde varit en övernattning på vägen.

av

★ ★ ★ ★ ★

Vi var 800 resenärer som invaderade vackra Prag samtidigt och alla blev bjudna på gemensam middag! Guiderna showade och bjöd på sig själva under hela resan! Bättre än så här kan inte en resa bli!!!

av

★ ★ ★ ★ ★

Båda resorna var mycket bra planerade och kunniga reseledare som visste mycket om resmålen.Hotellen var också bra,ett plus till Hitell Diana i Grado där det serverades väldigt god mat.Återkommer igen med ny resa.

av

★ ★ ★ ★ ★

Trevlig resa, och duktiga reseledare. God mat o dryck i Prag. En underbart vacker båtfärd på floden Moldau. 5 * av 5 👌

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
13/4BussHotel Olympik, PragMer än 83 495:-Boka
4/5BussHotel Olympik, PragMer än 83 595:-Boka
18/5BussHotel Olympik, PragMer än 83 995:-Boka
29/6BussHotel Olympik, PragMer än 83 495:-Boka
13/7BussHotel Olympik, PragMer än 83 295:-Boka
3/8BussHotel Olympik, PragMer än 83 295:-Boka
31/8BussHotel Olympik, PragMer än 83 495:-Boka
14/9BussHotel Olympik, PragMer än 83 495:-Boka
28/9BussHotel Olympik, PragMer än 83 495:-Boka
5/10BussHotel Olympik, PragMer än 83 495:-Boka
2/11BussHotel Olympik, PragMer än 83 295:-Boka

Information

I priset ingår
Resa i komfortbuss med Scandoramaguide, 3 övernattningar i dubbelrum, 2 frukostar

Tillval
Enkelrumstillägg 1 295:-

Utflyktspaket 1 275:- (ordinarie pris 1 420:-)
Stadsrundtur i Prag 285:-
Bryggeribesök 445:-
Lidice & attentatet på Reinhard Heydrich 225:- 
Under Prags broar 465:-
Boka utflyktspaketet (alla utflykter) före avresa och du sparar 10%. Du kan även köpa enskilda utflykter före avresa. När resan påbörjats kan vi inte garantera platstillgång på utflykterna.
Utflykterna kan genomföras i annan ordning.

Bra att veta
Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö. Fri direktanslutning från 37 orter.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Tjeckiska Koruna (CZK)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Olympik, Prag
Hotel Olympik, Prag
Stort och högt turistklasshotell som är ett av tre hotell i samma komplex som byggdes 1971. Beläget i ett lugnare bostadsområde utanför Prags centrum nära tunnelbanestationen Invalivdona varifrån du s...
Sista minuten
2/12Julmarknad i Celle 3 dagarfrån 3 295:-
3/12Julmarknad i Rostock 2 dagarfrån 1 995:-
8/12Julshopping i Stettinfrån 3 195:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö