Skip to main content

Prag med Smart Senior ✈

Avresa: 26/4 från Arlanda och Köpenhamn

 

Det är någonting speciellt med europeiska storstäder. Värmen och ljuset dröjer kvar lite längre på hösten. När det kommer till charmiga, gångvänliga, lagom stora städer i Europa, finns det en som sticker ut ur mängden. Eleganta och ståtliga Prag har något för alla – oavsett om man är ute efter shopping, museer, god mat och dryck eller bara att komma bort från vardagen där hemma. Tillsammans kommer vi under resan bl.a. att prova tjeckiskt öl, besöka slottet och St Vituskatedralen, skåla i bubbel på berget och i trevlig gemenskap äta några goda middagar.

Smart Seniors specialrabatt på denna resa är 1000:- per person.
Ange kampanjkod SMARP när du bokar resan.

Dagsprogram

Dag 1: Mot Prag och tjeckisk afton med ölbryggeri och välkomstmiddag

Skandinavien - Prag: Efter en kort och behaglig flygresa landar vi i Prag. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och en transfer in till centrala Hotel Ambiance där vi kommer att tillbringa kommande fyra nätter. På kvällen beger vi oss samtliga till ett ”ölgalleri”/ bryggeri där vi under lättsamma former lär känna varandra under denna första kväll. Här får vi en intressant redogörelse för den tjeckiska folkkulturen och öldrickandet. Det blir provsmakning av olika sorters öl. Vi avslutar också kvällen med middag och guidas in i den tjeckiska matkulturen.

Dag 2: Stadspromenad

Efter frukost utforskar vi tillsammans med vår reseledare hjärtat av Prag med tyngdpunkt på den gamla delen av staden. Tynkyrkan, Golzkinkypalatset och rådhuset med det världsberömda astromoniska uret är några av de platser vi passerar. Vi avslutar promenaden i de nyare delarna av staden med alla sina affärer vid Vaclacplatsen. Här ges tid för lunch på egen hand och shopping om man så vill. Kvällen är fri för egna strövtåg och restaurangbesök.

Dag 3: Pragborgen & St Vituskatedralen

Idag sätter vi sikte mot slottsområdet och Pragborgen. Den vackra utsikten härifrån över staden är en höjdpunkt på promenaden och inne i borgen ser vi den mäktiga St Vitus-katedralen. Eftermiddagen fri att njuta av Prags stora utbud av härliga serveringar eller varför inte passa på att shoppa lite.

Dag 4: Bubbel på berget och maritim avskedsmiddag

Efter en förmiddag på efter egna önskemål, samlas vi under kvällen för att åka upp till Petrinihöjden där vi beundrar den makalösa utsikten och skålar i böhmisk sekt. När skymningen faller beger vi oss ner till floden Moldau där vi avnjuter en välsmakande avskedsmiddag tillsammans i maritim miljö.

Dag 5: På återseende Prag

Prag – Arlanda/Köpenhamn: Direkt efter frukost avgår transferbussen ut mot flygplatsen för hemresa under förmiddagen.

Utflykter

Ölprovning inkl. välkomstmiddag, kvällstur

Vi besöker en av Prags många berömda ölstugor. Här provar vi flera sorters tjeckiskt öl, som bryggs av restaurangen. Tillsammans fortsätter vi därefter mot välkomstmiddag på en trevlig restaurang där äter vi en specialitet från trakten. Ingår i resans pris.

Stadspromenad i Prag, halvdag

Vi promenerar genom  hjärtat av Prag och upplever vad den Gamla Staden har att erbjuda. Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och fantastiska husfasader i alla regnbågens färger står på programmet. Promenaden avslutas i Nya Staden vid Vaclavplatsen. Ingår i resans pris.

Slottet och St Vituskatedralen

Idag tittar vi närmare på slottsområdet och Pragborgen som stolt tronar över Moldau. Den vackra utsikten är en höjdpunkt på promenaden och inne i borgen ser vi den mäktiga St Vituskatedralen. Ingår i resans pris.

Bubbel på berget inkl middag, kvällstur

Följ med till den vackra Petrinhöjden i Prag där vi beundrar den fantastiska utsikten och skålar i böhmisk sekt. Därefter äter vi en god middag i maritim miljö. En kväll att minnas!. Ingår i resans pris.

 

Information

I priset ingår

  • Utflykt: Ölprovning med välkomstmiddag
  • Utflykt: Stadspromenad i Prag
  • Utflykt: Slottet och St Vituskatedralen
  • Utflykt: Bubbel på berget inkl middag
  • Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)
  • Flygresa till Prag t/r
  • Flygskatter och flygplatsavgifter
  • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r

Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning i Malmö samt vid Arlanda dagen efter och/eller din resa.
 
Enkelrumstillägg 1 595 kr

Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö