Skip to main content

Portugisisk vinresa ✈

FLYGRESA - Portugal - Rundresa flyg & buss - 8 dagar

 

Portugisisk vinresa
- Mer än bara vin

Från platta sandstränder till majestätiska bergskedjor, Portugal är ett land med kontraster och tvära snitt. Vinproduktionen är både traditionell och modern. Följ med till Alentejo, Douro, Dão och Sétubal. Upplev storstaden Lissabon, kulturpärlan Évora och njut av spännande viner.


Snabba fakta!
 • Ljuvliga viner, historiska städer och vackra vyer.
 • 2 nätter i Estoril, 2 nätter i Évora, 2 nätter i Viseu och 1 natt i Setúbal.
 • Missa inte utflykten till sagolika Douro & Dão!

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Mot Portugal

Flyg till Lissabon - Estoril: Vi tar flyget till Portugals huvudstad Lissabon. På flygplatsen väntar Scandoramaguiden och transferbussen som tar oss till Estoril på Lissabons riviera, ca 3 mil. Vi checkar in på välskötta Hotel Londres och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2, fredag: Förtjusande Lissabon

Estoril: Den sköna kustorten Estoril ligger en halvtimme väster om Lissabon och ståtar bland annat med Europas största casino. Mellan grannorten Cascais och Estoril löper den vackra strandpromenaden, ett populärt tillhåll för flanerande semesterbesökare. Estoril är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka Lissabon och vi rekommenderar att du följer med på dagens utflykt! Lissabon är, i likhet med Rom, byggd på sju kullar och vackert belägen vid floden Tejos mynning i Atlanten. Staden är en av Europas äldsta och här blandas gammalt och nytt i en svårslagen kombination. Strosa längs boulevarderna, njut ett glas portvin på en uteservering, prova den lokala delikatessen Pasteis de nata eller bara insup den genuina atmosfären.

Dag 3, lördag: Ringmursomgärdade Évora

Estoril - Évora: Efter frukost sätter vi kurs österut mot ringmursomgärdade pärlan Évora, regionen Alentejos huvudort, ca 15 mil. Hela innerstaden är uppsatt på Unescos världsarvslista och vi inleder med en liten promenad. På eftermiddagen checkar vi in på Hotel Dom Fernando, beläget nära Gamla stan, och på kvällen kan du följa med till en vingård strax utanför staden och njuta av deras vin och en god middag. En utmärkt första introduktion till Alentejo och några av regionens viner. 

Dag 4, söndag: Alentejo

Alentejo: I dag fortsätter vi att utforska vinregionen Alentejo, Portugals största med nästan en tredjedel av landets vinproduktion. Vinstilarna är varierade och regionen har även det största korkförrådet och här finns den största korkproducenten. Vanliga druvor är aragonez, känd som tempranillo på den spanska sidan, tillsammans med trincadeira. Vi gör en vinprovning och besöker den medeltida lilla staden Monsaraz, belägen nära spanska gränsen vid den konstgjorda sjön Alqueva. 

Dag 5, måndag: Vi åker norrut

Évora - Viseu: Det har blivit dags att lämna Alentejo och färdas norrut mot nästa vinområde, Dão. Vårt mål för dagen är Viseu, ca 36 mil, och trevliga Hotel Grão Vasco som dukar för middag. Innan kvällsmålet kan du följa med på en liten promenad i den medeltida staden med sina trånga gränder och beundra katedralen. 

Dag 6, tisdag: Dão & Douro

Dão: Som centrum i den viktiga vinproducerande Dão-regionen är Viseu en stolt stad med en gastronomisk tradition. Regionen är berömd för rökt kött och korvar, båda en stapelingrediens i många av de läckra stuvningarna. Vi ska givetvis prova det regionala vinet men vi passar också på att göra en avstickare ytterligare längre norrut där vi möter den mäktiga floden Douro. 

Dag 7, onsdag: Söderöver mot Setúbal

Viseu - Setúbal: Efter frukost lämnar vi norra Portugal och färdas söderöver igen. Vi passar på att besöka den vackra lilla staden Fátima, världskänd för de mystiska händelser som inträffade 1917 som gjorde platsen till en av de viktigaste katolska pilgrimsorterna. Vi fortsätter sedan förbi Lissabon till regionen Setúbal och huvudorten med samma namn där komfortabla Melia Hotel väntar, ca 34 mil. Nu kan du följa med och prova områdets vin, bland annat det världskända moscatel-vinet, Moscatel de Setúbal. Vi passar på att njuta av kusten och den bördiga bergskedjan Arrábida innan vi rundar av kvällen med en middag bestående av flera portugisiska specialiteter. En härlig avslutning! 

Dag 8, torsdag: Farväl Portugal

Setúbal - flyg från Lissabon: Transferbussen hämtar oss för transport till Lissabons flygplats, ca 5 mil. Med underbara minnen, och kanske en och annan flaska i bagaget, landar vi efter några timmar åter i Skandinavien. Obrigado e adeus.

Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 2 250:-
(ordinarie pris 2 505:-)

Upplev mer! Beställ utflyktspaketet senast två veckor före avresa. Förutom rabatt får du poäng i Poängjakten.

Upptäck Lissabon

Den vackert kuperade hamnstaden vid Atlantkusten är en av Europas äldsta och här blandas gammalt och nytt i en svårslagen kombination. Stadens centrum utgörs av flera stadsdelar, alla olika till utseende och innehåll men lika charmiga. I pampiga Belém finns flera av stadens stora sevärdheter som det imponerande upptäckarmonumentet och Torre de Belém, vakttornet från 1500-talet som blivit en av de främsta symbolerna för Lissabon. Vi ser bland annat dessa och Praça do Comércio på vår rundtur. Det blir även lite tid på egen hand. Följ med och upptäck Portugals huvudstad!
Pris ca 325:- 

Vi beundrar Évora

Vi gör en liten promenad i den ringmursomgärdade pärlan Évora och beundrar bland annat det romerska templet från 100-talet e.Kr. Hela den bedårande innerstaden är uppsatt på Unescos världsarvslista.
Ingår i resans pris.

Vingårdsmiddag i Alentejo 

Vi beger oss till en välrenommerad vingård i Arraiolos, ett landskap typiskt för Alentejo. Vi får se hur vinet framställs och givetvis provsmaka. Vi får också besöka gårdens vagnmuseum med kopplingar till Portugal som stor hästnation med den berömda rasen Lusitano. Vi går sedan till bords och njuter av det portugisiska köket i kombination med gårdens viner. En smakfull upplevelse! 
Utflykten måste förbokas senast två veckor före avresa om du ej valt utflyktspaketet.
Pris inkl middag ca 645:-

Medeltida Monsaraz

I dag ska vi fortsätta att utforska Alentejo. Vi  besöker den sagolika lilla medeltida byn Monsaraz, belägen vid den konstgjorda sjön Alqueva på gränsen till Spanien. Med sina vitkalkade hus och bilfria centrum ligger den sagolikt på en höjd. Vi njuter av lugnet och den genuina atmosfären. Under dagen passar vi också på att bekanta oss ytterligare med regionens viner på en trevlig vingård. 
Pris ca 395:-

Medeltida Viseu

Som centrum i den viktiga vinproducerande Dão-regionen är Viseu en stolt stad med en gastronomisk tradition. Bergen reser sig på båda sidor om staden och tallskogar och vinodlingar breder ut sig. Viseus läge har gjort den till en viktig strategisk punkt under seklernas gång och staden visar fortfarande upp många spår efter den romerska ockupationen. Vi promenerar i de trånga gränderna och beundrar bland annat katedralen och barmhärtighetskyrkan. 
Ingår i resans pris. 

Douro & Dão

Vi tar oss norrut mot den mäktiga floden Douro och hjärtat av portvinsregionen, Régua. Givetvis ska vi prova det berömda portvinet! Vi besöker sedan pilgrimsstaden Lamego med sin vackra vallfärdskyrka. Vi ska också ägna oss åt regionen Dão som bjuder på mindre vingårdar, inte sällan omringade av granar. Röda viner på touriga national och alfrocheiro samt den gröna druvan encruzado är typiska för regionen. En dag med vackra vyer och smakfulla viner! 
Pris ca 495:-

Fascinerande Fatima

Den vackra lilla staden Fátima, världskänd för de mystiska händelser som inträffade 1917 som gjorde platsen till en av de viktigaste katolska pilgrimsorterna. Varje år vallfärdar miljoner människor till denna heliga plats och även vi passar på att göra ett besök. 
Ingår i resans pris. 

Setúbal med avslutningsmiddag

På Arrábidahalvön ligger vinregionen Setúbal. Vi besöker en anrik tillverkare och provar bland annat det världskända moscatel-vinet, Moscatel de Setúbal. Vi passar sedan på att njuta av kusten och den bördiga bergskedjan Arrábida innan vi avrundar kvällen med en middag bestående av flera portugisiska specialiteter. En perfekt avslutningskväll! 
Pris inkl middag ca 645:-

Information


Allt detta ingår

 • Flygresa till Lissabon t/r
 • Flygskatter och flygplatsavgifter
 • Busstransfer flygplatsen - hotellet t/r
 • Bussrundresa med Scandoramaguide
 • 7 övernattningar i dubbelrum
 • 7 frukostar (dag 2 - 8)
 • 3 middagar (dag 1 och 5 - 6)
 • Utflykterna Vi beundrar Évora, Medeltida Viseu och Fascinerande Fatima


Bra att veta

Det finns möjlighet att boka hotellövernattning dagen före/efter din resa i Malmö alternativt vid Arlanda, Landvetter eller Gardermoen.

Enkelrumstillägg 2 295:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)

Sista minuten
26/9St Petersburgfrån 6 995:-
26/9Baltikum Runtfrån 7 295:-
26/9Paris, Hotel Victoriafrån 7 295:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö