Skip to main content

Polska Bärnstenskusten Weekend

BUSSRESA - Polen - Weekend, 4 dagar

Polska Bärnstenskusten Weekend
- En helg på den polska rivieran

På Polska Bärnstenskusten hittar vi den vackra kurbadorten Miedzyzdroje med långa välskötta sandstränder precis på gränsen till nationalparken Wolin. Njut av en rofylld bussresa och vyerna över den mäktiga Östersjön, silhuetten av den kända piren och ett oförstört skoglandskap. Unna dig en avkopplande helg på behagliga Vienna House Hotel Amber Baltic precis vid havet!
 

Snabba fakta
  • Boende på ett trevligt fyrstjärnigt hotell nära stranden i kurorten Miedzyzdroje.
  • Underbar strandpromenad mitt på den polska bärnstenskusten.
  • Utflykter till bland annat gamla svenskstaden Stettin och Wolin, omtalad för vikingabyn Jomsborg.

2021 - Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Polen hägrar

Malmö - Miedzyzdroje: Vi träffas i Malmö på morgonen där vår guide hälsar oss välkomna. Öresundsbron tar oss över till Danmark och resan går vidare mot färjan i Gedser. Ombord äter vi lunch och njuter av vyerna över havet. Väl framme i Rostock åker vi österut och når snart den polska gränsen. Snart är vi framme i Miedzyzdroje på den polska Bärnstenskusten och här checkar vi in på Vienna House Hotel Amber Baltic, ca 43 mil.

Dag 2-3, fredag - lördag: Polska Bärnstenskusten

Polska Bärnstenskusten: Underbara dagar väntar oss i den polska kurbadorten Miedzyzdroje! Här hittar vi mysiga kaféer, trevliga restauranger och inte minst en fantastisk sandstrand! Promenerar vi längs strandpromenaden hittar vi dessutom en polsk variant på ”Walk of Fame”, med handavtryck från polska skådespelare. Vi som känner oss extra hurtiga kan också passa på att gå på strövtåg i den närliggande nationalparken Wolin, som är en av ett fåtal platser i Europa där man, om man har tur, kan skymta visenten, den europeiska släktingen till bisonoxen. Vi får inte heller missa den 275 meter långa piren som kvällstid brukar vara full av folk. Trakten kring Miedzyzdroje har också mycket att erbjuda såsom möjlighet att shoppa i den gamla svenskstaden Stettin eller upptäcka Kamien Pomorski med sin vackra katedral. Här på den polska Bärnstenskusten får vi en fantastisk semester!

Dag 4, söndag: Vi lämnar kustlivet

Miedzyzdroje - Malmö: Vi säger do widzenia, hej då, till Polen för den här gången. Genom delstaten Mecklenburg-Vorpommern i norra Tyskland går färden vidare förbi den gamla svenskstaden Greifswald mot Rostock, det forna DDR:s största hamn- och varvsstad. Färjan tar oss sedan över till Gedser i Danmark. Vi åker genom det danska landskapet och passerar huvudstaden Köpenhamn innan vi runt 20-snåret når Malmö, ca 43 mil.

2021 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 915:-
(ordinarie pris 1 015:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Wolin Runt

Vi beger oss till staden med samma namn som ön vi befinner oss på, Wolin. Vikingarna lär ha haft en av sina största bosättningar här, Jomsborg. Även om inget finns kvar av det ursprungliga Jomsborg finns här en återuppbyggd by i samma stil som vi besöker. Därefter tar vi oss över till fastlandet och staden Kamien Pomorski som vid 1600-talets mitt var under svensk överhöghet och gick under namnet Kammin. Här finns bland annat en omtalad katedral från 1100-talet som anses vara en av Polens främsta.
Pris sa 295:-

Afton i Swinoujscie

Vi åker till en av Polens allra västligaste städer, Swinoujscie, som ligger både på ön Wolin och den delade ön Usedom, vars största del tillhör Tyskland. Vi tar passagerarfärjan över till centrum som ligger på Usedomsidan. Här går vi en kortare rundtur innan vi slår oss ner för att njuta av en god polsk middag.
Pris inkl middag ca 475:-

Spännande Stettin

Stettin växte fram redan på 800-talet, mycket tack vare det strategiska läget vid floden Oder. Under vår stadsrundtur får vi beskåda den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan liksom Kungsporten som byggdes under 1700-talet då Stettin var under svenskt styre. Affärsutbudet är imponerande och priserna fortfarande tilltalande. Skybaren Café 22 kanske lockar med goda drinkar och fantastisk utsikt?
Pris ca 245:-

 

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

4 personer ger resan medelbetyget 4,3 av 5

★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★

Mycket trevlig bussresa, lagom lång. Trevliga resenärer. Guiden va toppen och chauffören var mycket trevlig och duktig. Hotellet är lyxigt med pool och spaavdelning och man kände sig verkligen uppassad. Frukosten på hotellet hade allt man kan önska sig. Polen är ett billigt land att julhandla i. Kan verkligen rekommendera denna resan. God mat och dryck.

av

★ ★ ★

Trevlig sommarort, fint hotell. En gång räcker.

av

★ ★ ★ ★ ★

Bekväm resväg och ett underbart Spa- hotell precis vid stranden.Trevlig omgivning med restauranger, affärer och promenadstråk precis utanför hotellet.

av

★ ★ ★ ★ ★

En toppen chaufför körde tryggt och säkert tillika den hjälpsammaste och roligaste guiden ever👍😊

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar & priser

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
2/9BussVienna House Hotel Amber Baltic, MiedzyzdrojeInga tillgängliga platser3 595:-Inga tillgängliga platser
16/9BussVienna House Hotel Amber Baltic, MiedzyzdrojeInga tillgängliga platser3 595:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg från 695:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Vienna House Hotel Amber Baltic, Miedzyzdroje
Vienna House Hotel Amber Baltic, Miedzyzdroje
Stilfullt, modernt och familjevänligt semesterhotell med god komfort. Hotellet har nyrenoverade och väldesignade allmänna utrymmen med noga utvalt och harmoniskt färgtema där det blåa representerar ha...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö