Skip to main content

Advent på slott i Polen

BUSSRESA - Polen - Julmarknadsresa - 4 dagar

Advent på slott i Polen
- Potatisbaronens riddarborg - Nyhet!

En lisa för både kropp och själ är en avkopplande helg på vårt underbara bärnstenspalats. Härliga stunder med jacuzzi, spa och natursköna promenader väntar. På kvällarna njuter vi av god mat i slottsrestaurangen på denna populära bussresa. Här är det lätt att koppla av!

 

Dagsprogram

Dag 1, torsdag: Vi tjuvstartar helgen

Malmö - Swieszyno: Vi börjar vår adventhelg på morgonen i Malmö där vi hälsas välkomna av vår guide. Resan går sedan genom danska Själland och vidare med färja till Rostock. Vår färd fortsätter med utsikt över bördiga landskap och framåt kvällen når vi vårt vackra slottshotell Bursztynowy Palac, naturskönt beläget strax utanför Koszalin i nordvästra Polen, ca 64 mil. På kvällen lär vi känna varandra lite mer under en gemytlig middag i restaurangen.

Dag 2-3, fredag - lördag: Härliga dagar på bärnstenspalatset

Swieszyno: Framför oss ligger två underbara dagar då vi både ska njuta av slottet och utforska omgivningarna. Bursztynowy Palac betyder bärnstenspalatset och byggdes på 1890-talet av en förmögen affärsman som blivit rik på att handla med potatis. Här skapade han sitt paradis och drog sig inte för att glänsa med sin rikedom. Slottsträdgården fick en egen damm och gårdsplanen utsmyckades med vackra förråd och ladugårdar. Bärnstenspalatset är i dag en härlig plats att vistas på och här finns inomhuspool samt en avkopplande jacuzzi. Den vackra parken är som gjord för sköna promenader även vintertid. Vi bör även ta oss tid att koppla av inomhus och varför inte njuta av en god bok framför den värmande öppna spisen eller kanske ta en kopp kaffe i vinterträdgården? Vi har också möjlighet att följa med på en uppskattad tur till en av Polens verkliga pärlor, kuststaden Kolobrzeg, där vi kan ta del av intressant historia och det lokala shoppinglivet.

Dag 4, söndag: En avkopplande hemresa

Swieszyno - Malmö: Nu är det dags att säga farväl till vårt palats och åter samlas i bussen. En trevlig hemresa väntar då vi får veta mer om platser vi passerar. Vi tar färjan från Rostock till Gedser och beräknas att åter vara på Öresundsterminalen i Malmö vid 20-tiden, ca 64 mil.

 

Utflykter

UTFLYKTSPAKET
Pris 350:-
(ordinarie pris 390:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Koszalin, shopping & Gora Chelmska

Vi börjar dagen med ett besök i Koszalin, en stad med medeltida anor och intressant historia. Först efter andra världskriget blev staden polsk, tidigare var den tysk. Därefter beger vi oss till norra Polens största shoppingcentra, beläget strax utanför Koszalin. Bland de ca 100 vackert julpyntade butikerna kan vi shoppa loss och hitta julklappar till priser som i många fall är lägre än hemma. Vi besöker sedan Gora Chelmska där vi tar en gemensam promenad till ett litet kapell med anor från 800-900-talet.
Pris ca 195:-

Vodkaprovning på Bursztynowy Palac

Kvällen tillbringar vi tillsammans på vårt gemytliga hotell. Under trivsamma förhållande lär vi känna våra medresenärer medan vi provar olika sorter av den polska vodkan och får också lära oss mer om vodkans fascinerande historia.
Ingår i resans pris.

Kurorten Kolobrzeg

Kolobrzeg, eller Kolberg på tyska, är en gemytlig hamnstad vid Polens Östersjökust. Stadens anor sträcker sig tillbaka till medeltiden och redan i början av 1800-talet utvecklades Kolobrzeg till en populär kur- och semesterort. Det välbekanta fyrtornet är stadens främsta landmärke och vi börjar vår promenad genom kurkvarteret och den historiska stadskärnan, varsamt restaurerad efter andra världskrigets härjningar. Därefter har vi tid att upptäcka staden på egen hand.
Pris ca 195:-

 

 

 

 

 

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 3 övernattningar i dubbelrum
  • 3 frukostar (dag 2 - 4)
  • 3 middagar (dag 1 - 3)
  • Utflykten Vodkaprovning på Bursztynowy Palac


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 395:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)
 

Hotell

Destinationshotell


Destinationshotell

Hotel Bursztynowy Palac, Swieszyno
Hotel Bursztynowy Palac, Swieszyno
Charmigt och unikt slottshotell i lantlig miljö, omgärdat av en härlig park. Njut av de goda middagarna, de trevliga sällskapsutrymmena, den avkopplande atmosfären och skäm bort dig i den fräscha spa-...
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö