Skip to main content

Polsk vin- & ölresa

BUSSRESA - Polen, Rundresa, 5 dagar

Polsk vin- & ölresa - Njutningsfullt & nytänkande 

Vin är kanske inte det första vi förknippar Polen med men tiderna förändras. Under kommunisttiden fanns det ingen vinproduktion värd namnet men för tio år sedan blev det åter tillåtet med kommersiella vingårdar och i dag finns det lite fler än 200 små privata ambitiösa och nytänkande vinbönder. Ett par av dem hälsar vi på under den här resan. Ölet är inte att förglömma och även här tänks det i nya banor. Vi kryddar med städerna Poznan och Stettin och låter oss väl smaka!

Snabba fakta
  • Upptäck Polens underbara viner och skummande öl!
  • Vi bor i den vackra och välbevarade gamla staden Poznan.
  • En unik och mycket prisvärd resa!

2021 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Mot Polen

Malmö - Poznan: I Malmö hälsas vi välkomna av vår guide och via Öresundsbron tar vi färjan från danska Gedser över till Tyskland. Under eftermiddagen fortsätter vi mot den polska gränsen och lagom till kvällen kommer vi till Poznan som blir vårt hem de kommande nätterna, ca 73 mil. Vi hälsas välkomna till Park Inn Hotel som väntar med kvällens middag.

Dag 2-3, måndag - tisdag: Spännande Poznan

Poznan: Vår stad är en av Polens både äldsta och största städer med i dagsläget mer än en halv miljon invånare. Den medeltida stadsbildningen vid floden Warta fungerade som Polens första huvudstad och Poznan har en lång och spännande tradition som både utbildningscentrum och framgångsrik handelsstad, strategiskt belägen mittemellan Berlin och Warszawa. I likhet med många andra städer i Centraleuropa kan Poznan visa upp ett brokigt förflutet och fram till första världskrigets slut bar staden namnet Posen och tillhörde det dåvarande Tyska kejsardömet. I dag möts vi av en välputsad och trivsam modern stad med stolt historia som andas optimism och framtidstro. Restauranger, barer och serveringar finns i varje gatuhörn och shoppingutbudet är både brett och samtidigt annorlunda med specialbutiker och unika Stary Browar, ett shoppingcentrum inrymt i en gammal bryggerilokal. Annars har både öl och vin framträdande platser i och omkring Poznan och det kommer vi att ta fasta på. Trevliga bryggerier och spännande vingårdar som stolt utvecklar och för vinodlingstraditionen vidare in i framtiden. Upptäckter utöver det vanliga och nya intressanta bekantskaper väntar oss!

Dag 4, onsdag: Vingård på vägen

Poznan - Stettin: Efter en god frukost tar vi åter plats i bussen och nu väntar ännu fler upplevelser i vinets och ölets tecken. Vid lunchtid gästar vi en intressant vingård, provar de lokala vinerna och får inblick i tillverkningsprocessen. Senare under eftermiddagen kommer vi fram till Stettin och tar in på Radisson Blu Hotel, ca 30 mil. Vi som önskar kan följa med vår guide på en rundtur genom den gamla svenskstaden och givetvis får vi möjlighet att bekanta oss med något lokalt öl!

Dag 5, torsdag: En avkopplande hemresa

Stettin - Malmö: Vi avnjuter en sista hotellfrukost på vårt hotell och installerar oss sedan bekvämt i bussen för att åka hemåt. Under dagen blir det intressant guidning och lunchuppehåll. Väl i Tyskland tar vi sikte på Rostock och färjan mot Gedser och Danmark. Snart siktar vi Malmö och beräknar vara åter på Öresundsterminalen framåt 20-tiden, ca 43 mil.

 

2021 - Utflykter

     
 

UTFLYKTSPAKET
Pris 1 315:-
(ordinarie pris 1 460:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

 
     

Stadsrundtur i Poznan

I dag ska vi bekanta oss med Poznan. Bland stadens många sevärdheter finner vi Polens äldsta domkyrka, det högt ansedda Adam Mickiewicz-universitetet och massor av välbevarade byggnader från olika epoker. Det gamla marknadstorget flankeras av ett fantasifullt rådhus och prydliga borgarhus i glada färger. Lite längre österut, ute på ön Ostrów Tumski, la Polens första kungaätt grundstenen till den polska staten. Stary Browar, ursprungligen ett bryggeri men numera omgjort till en ovanligt lyckad shoppinggalleria, får vi inte heller missa. När stadens invånare själva vill koppla av beger de sig gärna till Malta och dit tar även vi oss, hur tokigt det än låter!
Pris ca 265:-

Vingårdsbesök

Till en liten familjeägd vingård strax utanför Poznan beger vi oss för nya upplevelser. Här odlas både gröna och blå druvor och såväl vitt vin som rött framställs. Vi får inblick i hur odlingen går till, möjlighet att besöka fälten samt givetvis provsmaka de färdiga produkterna.
Pris ca 295:-

Bryggerirestaurang

I elegant och sober miljö välkomnas vi till en av stadens bryggerirestauranger. Här experimenterar bryggmästaren med nya infallsvinklar och ingredienser utan att glömma bort tradition och arv. Poznans längsta bardisk och spännande menykompositioner kan vi också se fram emot i kväll.
Pris inkl middag ca 435:-

Vingården Winnica Turnau

För en handfull år sedan bestämde sig fyra vänner för att starta en vinodling. I en renoverad 1800-tals bondgård och med hjälp av en tysk vinmakares yrkeskunskaper ser vi nu resultatet; en av Polens främsta och mest välkända vinproducenter. Vi tar en tur ut på vinfälten och fortsätter till vinkällaren innan vi provar några av de välsmakande dropparna.
Ingår i resans pris.

Stadsrundtur i Stettin

Stettin växte fram redan under 800-talet, mycket tack vare det strategiska läget vid floden Oder. Under rundturen beskådar vi bland annat den gotiska Petrus- och Pauluskyrkan, Kungsporten som uppfördes under 1700-talet som en markering av den preussiska tidens början och de pommerska hertigarnas residensslott. Vi rundar av kvällen med besök på ett lokalt mikrobryggeri och låter oss väl smaka av både mat och dryck.
Pris inkl middag ca 465:-

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 4 övernattningar i dubbelrum
  • 4 frukostar (dag 2 - 5)
  • 1 middag (dag 1)
  • Utflykten Vingården Winnica Turnau

Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 1 195:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Polska Zloty (PLN)
Euro (EUR)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 1 - 4

Park Inn Hotel, Poznan
Park Inn Hotel, Poznan
Nytt, modernt och fyrstjärnigt hotell med en ung, avskalad och trendig stil på bästa läge nära stadens vackra historiska hjärta. Hotellet har en lite rå och indistruell look med synliga rör i taket, t...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 4 - 5

Radisson Blu Hotel, Stettin
Radisson Blu Hotel, Stettin
Bekvämt och bra hotell med inomhuspool och centralt läge bredvid ett shoppingcentra. Hotellet: Ett av de första hotellen med västerländska ägare som öppnade i Polen. Hotellet är en del av det modernt...
Sista minuten
31/10Berlinfrån 4 695:-
6/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 15 295:-
13/11Andalusien 22 dagar från Arlandafrån 14 495:-
13/11Andalusien 22 dagar från Kastrupfrån 14 495:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö