Skip to main content

Polen Runt

BUSSRESA - Polen - Rundresa - 8 dagar

Polen Runt
- Upplevelser utöver det vanliga

En intressant bussresa som bjuder på fascinerande historia. Genuin atmosfär i idylliska Krakow, modern storstadspuls i ståtliga Warszawa och en naturskön landsbygd. Med stora kulturrikedomar och gästvänlighet är Polen på stark frammarsch. Vi kommer att trivas i underbara Polen. Dessutom får vi en helkväll i Berlin som bonus!

 

11 gäster ger medelbetyg 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

Snabba fakta!
  • Härlig rundresa i prisvärda Polen!
  • 1 natt i Berlin, 3 nätter i Krakow, 2 nätter i Warszawa och 1 natt i Stettin.
  • Innehållsrikt och välkomponerat utflyktsprogram.

2022 - Dagsprogram

Dag 1, söndag: Vi börjar med Berlin

Malmö - Berlin: Resan startar på Öresundsterminalen på morgonen. Färden går via Öresundsbron och genom Danmark varifrån vi tar färjan Gedser-Rostock. Framåt eftermiddagen kommer vi till den tyska huvudstaden Berlin och checkar in på City Hotel East, ca 43 mil. Gör oss gärna sällskap på en guidad rundtur med middag i världsmetropolen Berlin.

Dag 2, måndag: Från världsmetropolen till underbara Polen

Berlin - Krakow: Efter frukost är det dags att resa vidare mot Polen. Efter gränsen och intressant guidning blir det uppehåll för lunch. När industristaden Katowice är passerad kan vi snart skönja idylliska pärlan Krakow, ca 60 mil. Här stundar två heldagar med trivsamma upplevelser i den forna huvudstaden. Vi bor på Golden Tulip City Center Hotel med utmärkt läge nära torget och tyghallen i Gamla stan.

Dag 3-4, tisdag - onsdag: Sagolika Krakow

Krakow: Underbara Krakow var länge Polens huvudstad. Det är i dag den näst största staden, men kanske den allra vackraste, samt Polens kulturella centrum. Här hittar vi historia i överflöd, ett hundratal kyrkor och många mysiga uteserveringar på de vackra torgen. Hela den gamla staden är uppsatt på Unescos lista över världskulturarv. Sveriges och Polens forna kung, Vasasonen och tolvbarnspappan Sigismund, ligger begravd i Krakows mäktiga domkyrka. För många blir utflykten till det nazistiska koncentrationslägret Auschwitz väster om Krakow en omskakande upplevelse. Besöket blir en gripande historielektion och ett minne som aldrig bleknar. På programmet står också stadspromenad, judisk afton och polsk folkloreshow.

Dag 5, torsdag: Norrut mot huvudstaden

Krakow - Warszawa: När frukosten avnjutits är det dags att gå ombord på bussen för vidare färd norrut. Genom den polska landsbygden går resan från den förra huvudstaden mot den nuvarande. På eftermiddagen kommer vi fram till ståtliga Warszawa och checkar in på Novotel Centrum Hotel, ca 30 mil.

Dag 6, fredag: Storslagna Warszawa

Warszawa: I Polens huvudstad väntar en uppsjö av sevärdheter. Föredömligt återuppbyggda Stare Miasto, Gamla stan, är mysig och dessutom späckad med historia och är med all rätt med bland Unescos världsarv. Den exklusiva paradgatan, Nowi Swiat, bjuder på betagande arkitektur och lockande skyltfönster. Besök gärna något av stadens alla läckra kaféer eller ta en promenad i någon naturskön slottspark. Under dagen anordnas en mycket intressant stadsrundtur där vi får ta del av allt spännande som Warszawa har att erbjuda. På kvällen lockar en Chopinafton där vi kan njuta av den store kompositörens ljuva musik.

Dag 7, lördag: Poznan & Stettin

Warszawa - Stettin: Efter en härlig frukost i huvudstaden fortsätter vi resan mot Szczecin, eller Stettin som tyskarna kallade staden när den tillhörde Preussen och Tyskland. På vägen stannar vi till i halvmiljonstaden Poznan där vi gör en kortare rundtur. Väl framme i Stettin rekommenderar vi en utflykt i den gamla preussiska medeltidsstaden där järnridån hade sin början, ca 57 mil. Vi avslutar utflykten med en trevlig middag och därefter väntar sköna sängar på Radisson Blu Hotel.

Dag 8, söndag: Med många upplevelser mot Malmö

Stettin - Malmö: Efter frukost sätter vi oss bekvämt tillrätta i bussen och påbörjar hemresan. Efter lunch och färjan mellan Rostock och Gedser är vi tillbaka i Danmark och sedan rullar det snabbt på mot Öresundsbron och vi återvänder till Malmö många upplevelser rikare ca kl 20.00, ca 43 mil.

2022 - Utflykter


UTFLYKTSPAKET
Pris 3 140:-
(ordinarie pris 3 490:-)

Samma upplevelser till lägre pris!
Våra utflykter berikar och sätter extra guldkant på din resa. Boka Utflyktspaketet senast två månader före avresa och du sparar pengar. Dessutom skyddas du från eventuella prishöjningar. Du kan även köpa enskilda utflykter av vår guide på plats.

Willkommen in Berlin

En härlig kvällstur i glittrande Berlin då vi får se de nya kvarteren kring Potsdamer Platz, paradgatan Unter den Linden samt den berömda ruinen av Gedächtniskirche. Turen avslutas med en välsmakande middag.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Polsk afton med folklore

Polens nationaldräkt kommer från Krakow! Vi får se mycket av denna på kvällens folkloreshow där vi även äter en god middag. En fartfylld kväll vi inte vill missa!
Pris inkl middag med dryck ca 575:-

Välkommen till Krakow

Vi börjar vår tur på berget Wawel där vi finner slottet och den mäktiga katedralen där de polska kungarna är begravda, bland annat den svenskpolske kungen Sigismund Vasa. Under turen får vi veta och se det mesta om staden som klarade sig undan andra världskrigets bombningar. En stadsvandring i fascinerande Krakow där vi beundrar den vackra Mariakyrkan, tyghallen och mycket mer. Vi besöker också Europas största medeltida salutorg där vi avslutar vår promenad.
Pris ca 265:-

Auschwitz & Birkenau

Byn Oswiecim, på tyska Auschwitz, blev under andra världskriget scenen för grymheter utan like i historien. Här mördades flera miljoner människor, hitförda i boskapsvagnar från stora delar av Europa. Mycket av förintelselägret finns kvar, bland annat fångarnas baracker. Under vår rundvandring vid såväl huvudlägret Auschwitz 1 som Birkenau påminns vi om en skamlig epok i människans historia.
Pris inkl lokalguide ca 395:-
Utflykten bör förbokas i samband med bokningstillfället, dock senast två månader före avresa. Vid senare bokning kan plats ej garanteras (med reservation för slutförsäljning, utflykten genomförs vid biljettillgång).

Judisk afton med klezmermusik

Denna kväll beger vi oss till Krakows judiska kvarter, Kazimierz. Här besöker vi en trevlig restaurang och äter en god middag ackompanjerad av judisk klezmermusik. En trevlig avslutning på vår vistelse i Krakow!
Pris inkl middag med dryck ca 575:-

Stadsrundtur i Warszawa

Vi gör en intressant stadsrundtur i den spännande huvudstaden och får bland mycket annat se den vackra paradgatan Nowy Swiat, monumenten i det gamla judiska ghettot och gamla staden, Stare Miasto. Vår kunniga guide berättar det mesta vi behöver veta om Warszawa och vi får ta del av mycket intressant historia.
Pris ca 265:-

Chopinafton

Vi njuter av en konsert med den polske tonsättaren Chopins stämningsfulla musik. En underbar kväll för alla som uppskattar klassisk musik.
Pris ca 425:-

Rundtur i Poznan

Vi gör en guidad promenad i Gamla stan och tar del av historia och arkitektur bland katedraler och rådhus. Intill rådhuset vid den gamla marknadsplatsen trängs de färgglada husen och de smala gatorna bär spår av medeltida stadsplanering.
Ingår i resans pris.

Stettin med avslutningsmiddag

Szczecin, Stettin på tyska, är en gammal stad som överlevt många krig. Vi stiftar bekantskap med staden och vår guide kommer att ta oss till de viktigaste sevärdheterna. Det hela avslutas med en god middag på en trevlig restaurang. En härlig avslutning på våra äventyr i Polen.
Pris inkl middag med dryck ca 495:-

Resenärsbetyg

Betyg och recensioner

11 personer ger den här resan medelbetyget 4,9 av 5

★ ★ ★ ★ ★

av

★ ★ ★ ★ ★

Ytterst intressant resa.Valde denna i år för förra året tog vi Baltikum runt och då var det några stopp i Polen.Fick upp ögonen för detta fantastiska turistandeland då. Sen att det var en polskfödd guide som var ytterst kunnig förhöjde hela resan.

av

★ ★ ★ ★ ★

En fantastisk Guide som var från Polen, hennes information om landet var verkligen intressant, hon förgyllde en i många avseenden intressant resa, för mig och min fru.

av

★ ★ ★ ★ ★

Polen välkomnade oss i maj och vi fick lära oss massor om Polens historia av den trevlige reseledaren som var född i Polen.. våra upplevelser i Krakow och Warszawa minns vi förstås särskilt och där var även hotellen mycket bra

av

★ ★ ★ ★

En mycket bra guide sedan var krakow den bästa staden sevärd shopping mm

av

★ ★ ★ ★ ★

Toppenresa med Dorotea Bengtsson, mycket kunnig guide fick se och veta mycket om landet Polen. Rekommenderas.

av

★ ★ ★ ★ ★

En helt fantastisk resa! Vi fick se "allt". Tack vare vår helt outtröttliga guide Barbara o vår duktiga o genomtrevliga busschaufför Slavisha. De är båda värda allt beröm de kan få!

av

★ ★ ★ ★ ★

Bra på alla sätt, hotell, reseledare och chaufför

av

★ ★ ★ ★ ★

Polen gav verkligen mersmak och vi planerar redan nya resor dit. Mycket bra guide! Hotellen fanns i bra lägen och kändes lite lyxiga. Vi lär återkomma!

av

★ ★ ★ ★ ★

Trots det usla vädret så blev det en mycket givande resa med en oerhört kunnig guide som gav en utmärkt bild av Polen ur både historisk, politisk och kulturell synvinkel.

av

★ ★ ★ ★ ★

Utomordentligt välordnad resa, fantastiskt duktig guide som pratade om sina egna upplevelser och naturligtvis om sevärdheterna. Bra utflyktsmål. Tack

av

★ ★ ★ ★ ★

Guiden Dorota Bengtsson infriade mina förväntningar till 100% o även resan. Hon ser varje människa i gruppen glad, positiv, kunnig vet hur hon skall ta människor-ingenting är omöjligt. Utflykterna gav så mycket. Jag har nu en helt annan syn på Polen.

 

Klicka här för att lämna omdöme på din resa »

 

Avgångar, priser och övrig information

AvresaAvreseortHotellLediga platserPris från
28/8BussGolden Tulip City Center Hotel, KrakowInga tillgängliga platser7 695:-Inga tillgängliga platser
18/9BussGolden Tulip City Center Hotel, KrakowInga tillgängliga platser7 695:-Inga tillgängliga platser
9/10BussGolden Tulip City Center Hotel, KrakowInga tillgängliga platser7 195:-Inga tillgängliga platser

Information

Allt detta ingår

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 7 övernattningar i dubbelrum
  • 7 frukostar (dag 2 - 8)
  • Utflykten Rundtur i Poznan


Bra att veta

Resan startar på Öresundsterminalen i Malmö. Det finns möjlighet att boka anslutningsresa till och från Malmö i samband med både ut- och hemresa, samt övernattning i Malmö.

Enkelrumstillägg 2 795:-

Avresa 24/4 bor vi på Radisson Blu Sobieski Hotel i Warszawa dag 5-7.
Avresa 29/5 bor vi på Focus Hotel i Stettin dag 7-8.

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Polsk Zloty (PLN)

Hotell

Destinationshotell


Övernattning Dag 2 - 5

Golden Tulip City Center Hotel, Krakow
Golden Tulip City Center Hotel, Krakow
Sekelskiftesfastighet i hjärtat av Krakow som är ombyggd till ett modernt, trendigt och komfortabelt hotell med promenadavstånd till vad många anser vara Europas vackraste torg och flera sevärdheter...

Övernattningshotell


Övernattning Dag 1 - 2

City Hotel East, Berlin
City Hotel East, Berlin
Stort stadshotell som består av två höghuskroppar med hotellrum vilka förbinds av en lägre byggnad som innehar hotellets allmänna utrymmen. Hotellet har en ljust inredd restaurang med stora fönster, v...

Övernattning Dag 5 - 7

Novotel Centrum Hotel, Warszawa
Novotel Centrum Hotel, Warszawa
Stort, modernt hotell med god standard och mycket centralt läge som med sin höjd utmärker sig mot sin omgivning. Hotellet: Mycket bra hotell med hög komfort som har frukostmatsal, en trevlig restauran...

Övernattning Dag 7 - 8

Radisson Blu Hotel, Stettin
Radisson Blu Hotel, Stettin
Bekvämt och bra hotell med inomhuspool och centralt läge bredvid ett shoppingcentra. Hotellet: Ett av de första hotellen med västerländska ägare som öppnade i Polen. Hotellet är en del av det modernt...
Sista minuten
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö