Skip to main content

Passionsspelen i Oberammergau

BUSSRESA - Tyskland - Österrike - Tjeckien - Rundresa - 7 dagar

Passionsspelen i Oberammergau - en gudomlig upplevelse! - Nyhet!

Välkommen till en av Europas största kulturella händelser år 2020 – Passionsspelen i Oberammergau! Ända sedan 1634, då pesten och trettioåriga kriget utplånat stora delar av södra Bayern, har invånarna i Oberammergau regelbundet uppfört sitt spel om Jesu lidande, död och uppståndelse. 2020 uppförs passionsspelen för den 42:a gången – missa inte chansen, nästa passionsspel hålls först om tio år!

Snabba fakta!
 • Europas kanske mest kända kulturella evenemang under 2020!
 • Storstäderna Prag och Berlin samt charmiga Salzburg och Rothenburg på en och samma resa! 
 • Alla utlfykter ingår!

Dagsprogram

Dag 1, onsdag: Mot Passionsspelen!

Lund/Malmö - Kassel: Fyllda av förväntningar möts vi på morgonen vid vår påstigningsplats i Malmö eller Lund. Vi hälsas välkomna av vår Scandoramaguide och chaufför som de närmaste sju dagarna ska visa oss det bästa av Europa – kanske allra främst passionsspelen i Oberammergau, som bara spelas vart tionde år! Vi färdas över Öresundsbron till Danmark och efter någon timme är vi framme vid färjeläget i Rödby, där färjan till tyska Puttgarden väntar. Efter en kort överfart kör vi i land och sätter siktet mot en trevlig lunchrestaurang. Milen efter lunchen går snabbt och vi stannar till för kaffe innan vi under kvällen ankommer till Kassel, där trevliga hotell Wyndham Garden väntar oss med en god middag.

Dag 2, torsdag: Charmiga Rothenburg

Kassel - Rothenburg - Landsberg: Vi färdas genom det varierande mellantyska landskapet och kommer vid lunchtid fram till en av dagens höjdpunkter, den charmiga staden Rothenburg ob der Tauber. När vi tillsammans promenerar runt i den gamla stadskärnan känns det som om tiden har stått stilla. Vi får tid att på egen hand äta en god lunch på någon av stadens trevliga restauranger innan vi åter sätter oss till rätta i bussen. Under tidig kväll rullar bussen in till bekväma hotell Vienna House Easy Landsberg, som blir vårt hem för natten.

Dag 3, fredag: Passionsspelen i Oberammergau

Landsberg - Oberammergau: Efter en sovmorgon och en god tysk hotellfrukost färdas vi till Oberammergau, resans höjdpunkt. Vi checkar in på vårt hotell i närheten av staden och under eftermiddagen färdas vi med transferbussar till de centrala delarna av Oberammergau där passionsspelen uppförs på byns teater. Under pausen äter vi en god trerättersmeny innan passionsspelen fortsätter. På kvällen åker vi tillbaka med transferbussarna till vårt hotell, fulla av upplevelser!

Dag 4, lördag: Österrikiska pärlan Salzburg

Oberammergau - Salzburg - Kuchl: På morgonen lämnar vi Oberammergau och sätter kurs österut. Efter några timmars färd når vi den Österrikiska gränsen och kort därefter är vi framme i staden Salzburg, vår nästa destination. Här går vi på en gemensam rundtur i staden och får sedan tid för att på egen hand både inta lunch och vandra runt i den charmiga stadskärnan. Vi fortsätter sedan den korta biten till den lilla staden Kuchl, där vi checkar in på pittoreska Gasthof Mühlthaler, mitt i stadens centrum. Kanske passar vi på att ta en promenad bland de vackra alphusen innan kvällens middag?

Dag 5, söndag: Cesky Krumlov och Prag

Kuchl - Cesky Krumlov - Prag: Efter en kort men givande vistelse i Österrike åker vi norrut mot Tjeckien. Vi stannar för kaffe och vid lunchtid når vi en av Tjeckiens vackraste städer, Cesky Krumlov. Här visar vår guide oss staden och vi får tid att äta lunch på någon av stadens trevliga restauranger. Under eftermiddagen ankommer vi den tjeckiska huvudstaden Prag. Vi checkar in på hotell Olympik och beger oss ut på en trevlig rundtur!

Dag 6, måndag: Dresden och Berlin

Prag - Dresden - Berlin: På morgonen lämnar vi Prag och Tjeckien och sätter åter riktning mot Tyskland. Efter någon timmes färd når vi den vackra staden Dresden, som likt en fågel Fenix återuppstått från askan efter andra världskrigets bombningar. Vår Scandoramaguide visar oss bland annat Frauenkirche och Zwingerpalatset och sedan väntar lunch. På eftermiddagen når vi vår närmaste världsstad – Berlin. Vi checkar in på det centralt belägna H4 Hotel Berlin-Alexanderplatz, som ligger i det forna Östberlin, nära TV-tornet. Vi får möjlighet att följa med på en rundtur i den tyska huvudstaden, där vi ser Brandenburger Tor, Potsdamer Platz och vad som finns kvar av Berlinmuren. På kvällen njuter vi av en sista god middag i trevligt sällskap.

Dag 7, tisdag: Tillbaka till Sverige

Berlin - Malmö/Lund: Allt gott har sitt slut och så även denna resa. Vi åker till Rostock där vi tar färjan till danska Gedser. Ombord får vi möjlighet att äta en god lunchbuffé vilket gör att tiden flyger iväg. Efter cirka två timmars färd genom Danmark når vi åter svensk mark och resan är slut. På återseende!

Utflykter


Alla utflykter ingår i resans pris!

Rothenburg

Utmed den slingrande ”Romantische Strasse” ligger Rothenburg ob der Tauber, en av Tysklands bäst bevarade medeltida städer. Innanför den höga ringmuren möter vi ålderstigna korsvirkeshus och vindlande gränder. Rådhusets sevärda klockspel ruvar på en spännande historia från trettioåriga krigets dagar.
Ingår i resans pris!

Passionsspelen i Oberammergau

1633 var en hård tid för invånarna i Bayern. Pesten härjade som hårdast och antalet döda per år var ungefär 20 gånger så högt som innan sjukdomens ankomst. Invånarna svor att om gud skyddade dem så skulle de hålla skådespel om Jesu liv. Kort efter löftet sjönk dödstalen kraftigt igen och på grund av detta började invånarna året efter med sitt nu berömda skådespel. Över 2 000 personer, alla födda i Oberammergau eller boende här i minst 20 år, är involverade i skådespelet, vilket gör att över en tredjedel av stadens befolkning medverkar på något sätt. Vi slår oss ner i passionsteatern för att åskåda de 42:a passionsspelen! Under pausen äter vi en trerätters middag på en närliggande restaurang.
Ingår i resans pris!

Österrikiska Salzburg

Välkommen till Mozarts förtrollande stad som ligger vackert inbäddad bland höga alptoppar. Här går vi på stadspromenad i den gamla stadskärnan och får bland annat se Mozarts födelsehus, rådhuset, Festspelshuset och domkyrkan. Sedan blir det tid till shopping, ett besök i fästningen Hohensalzburg eller en åktur med häst och vagn!
Ingår i resans pris!

Cesky Krumlov

Vi besöker Tjeckiens efter Prag mest besökta stad, Cesky Krumlov. Staden är som hämtad ur en saga. Slottet, ett av Europas största, reser sig mäktigt på en klippa ovanför den övriga stadsbebyggelsen. Efter en kortare promenad får vi tid att äta lunch och upptäcka staden på egen hand. Kanske ett besök i slottet lockar?
Ingår i reans pris!

Prag

Vi promenerar genom staden och ser vad Prag har att erbjuda. Under vår rundtur får vi bland annat se Karlsbron, rådhuset med astronomiska uret och husfasader i alla regnbågens färger!
Ingår i resans pris!

Dresden

Den legendariske fursten August den Starke skapade i början av 1700-talet en stad som blev berömd för sin skönhet. Vid ett bombanfall i februari 1945 sargades staden svårt men återuppbyggdes. I dag är Dresden en inbjudande stad, där gammalt och nytt lever i harmoni sida vid sida. Vår kunnige guide inspirerar oss när vi får veta mer om historien kring stadens många imponerande byggnadsverk, som exempelvis Semperoperan, Zwinger och Frauenkirche.
Ingår i resans pris!

Berlin

Vår reseledare ger oss en utmärkt introduktion till den myllrande tyska huvudstaden. Berlin består av många sinsemellan olika stadsdelar, alla med olika karaktärer och innehåll. Medan vi färdas på paradgatorna Unter den Linden och Kurfürstendamm får vi höra historien bakom alla kända platser och byggnader som Staatsoper, Siegessäule och Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Riksdagshuset med de moderna regeringsbyggnaderna breder ut sig runt floden Spree och vid East Side Gallery ser vi resterna av den mur som en gång delade staden i tu.
Ingår i resans pris!

Information

Allt detta ingår

 • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
 • 6 övernattningar i dubbelrum
 • 6 frukostar (dag 2 - 7)
 • 6 middagar (dag 1 - 6)
 • Biljett till Passionsspelen i Oberammergau i kategori 2
 • Utflykter och arrangemang enligt dagsprogram
   

Bra att veta

Resan avgår från Lund och Malmö. Det går även att boka anslutning med tåg och övernattning dagen innan din avresa samt dagen efter din hemresa. Tåget avgår från Alvesta, Jönköping, Linköping, Norrköping, Nässjö, Stockholm och Växjö. Det går även att boka övernattning i Malmö i samband med både ut- och hemresa.

Enkelrumstillägg: 2495:-

Följande valuta rekommenderar vi på denna resa:
Euro (EUR)
Tjeckiska Koruna (CZK)

Sista minuten
26/9St Petersburgfrån 6 995:-
26/9Baltikum Runtfrån 7 295:-
26/9Paris, Hotel Victoriafrån 7 295:-
26/9Normandiefrån 7 495:-
26/9Rothenburg med Romantische Strassefrån 7 695:-
Kontakta oss
Adress:
Scandorama
Box 4012
SE-203 11 Malmö